لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۱۰

نیویارک تایمز: تنها چیزهای‎که افغانستان از خارج وارد نمی‎کند تریاک و کتاب اند


  • نیویارک تایمز

نیویارک تایمز می‎نویسد خرید و فروش کتاب در افغانستان علیرغم پایین بودن سطح سواد در این کشور رونق یافته‎است.

روزنامه می‎افزاید اگرچه افغانستان میوه خشک و تازه به وفرت تولید می‎کند ولی باز هم برخی انواع این میوه‎ها از ایران و پاکستان به این کشور وارد می‎شود. روزنامه توضیح می‎دهد که سالیان بودجه‎های ناشی از کمک خارجی هنگفت معاشات مردم را بلند ساخته که صنایع محلی را از بین برده‎است.

در نتیجه تنها چیزهای‎که این کشور از خارج وارد نمی‎کند تریاک و کتاب است.

در میان هر پنج افغان تنها دو نفر آن‎ها می‎توانند چیزی بخوانند.

نیویارک تایمز در ادامه می‎نویسد در حالی‎که ناشران در بسیاری کشورها با مشکلات روبه‎رو می‎باشند ولی کار و بار آن‎ها در سه سال اخیر در افغانستان علیرغم پائین بودن سطح سواد در این کشور رونق یافته‎است.

نیویارک تایمز می‎نویسد که در میان هر پنج افغان تنها دو نفر آن‎ها می‎توانند چیزی بخوانند.

ولی کسانی‎که توانایی خواندن را دارند به نظر می‎رسد که با علاقمندی مستمر و قابل ملاحظه علیرغم یا بخاطر گردباد خشونت و نا آرامی در کشور بخصوص در این اواخر به کتاب رو می‎آورند.

نیویارک تایمز می‎نویسد که در یک جامعه آشفته و مضطرب، سرگرم شدن با کتاب بهترین وسیله نیروبخش است.

جمشید هاشمی یکی از مسئولان کتابخانه آنلاین و موسسین کلپ کتاب افغانستان به روزنامه گفته‎است که مطالعه کتاب در هر محیط و خصوصا در شرایط جنگ یک وقفه در روند زنده‎گی روزمره ایجاد می‎کند و خواننده را از ماحول خود جدا می‎سازد.

او گفته‎است مطالعه در هر جای دنیا موثر و نیرومند است ولی در جای چون افغانستان شاید یک وسیلۀ برای بقای عاطفی باشد.

  • اکسیوز

نشریه اکسیوز با توجه به افزایش کشت کوکنار در افغانستان در عنوان یک مطلب خود می‎نویسد که گسترش نفوذ طالبان منجر به رونق کار و بار مواد مخدر در افغانستان شده‎است.

نشریه به استناد یک گزارش حکومت امریکا می‎نویسد که تولید تریاک در افغانستان از ۴۸۰۰ تن به ۹۰۰۰ هزار تن رسیده و در سال گذشته ۸۷ فیصد افزایش یافته‎است که یک منبع عایداتی مهم به شورشیان طالب فراهم می‎سازد.

نشریه اکسیوز به سروی سال ۲۰۱۷ ملل متحد در افغانستان اشاره کرده که می‎گوید در ۳۲۰ هزار هکتار زمین در این کشور کوکنار کشت شده‎است.

مایکل کوگلمان یک کارشناس مرکز تحقیقاتی ویلسن سنتر به نشریه گفته‎است که یک عامل دیگر افزایش کشت کوکنار این است که به دهقانان سودمند تمام می‎شود.

او گفته است تلاش‎های به رهبری امریکا جهت ایجاد برنامه‎های معیشتی بدیل برای دهقانان افغان ناکام مانده‎است چون کدام بدیل سودآورتر به آن‎ها پیشنهاد نشده‎است.

XS
SM
MD
LG