هر چند حملات مرگبار انتحاری و انفجاری اخیر در بخشهای از افغانستان باشندهگان اینکشور را نگران ساختهاند، اما وزارت دفاع میگوید که چالشهای امنیتی در این سال میلادی در مقایسه به گذشته کمتر خواهد بود.
دولت وزیری سخنگوی این وزارت روز شنبه «۱۴دلو۱۳۹۶» در صحبت با رادیو آزادی گفت، با توجه به افزایش فشارهای جامعه جهانی بر هراس افگنان و کشورهای حامی آنها و نیز تلاش برای تجهیز نیروهای امنیتی، افغانستان را به شکست تروریستان و تأمین بهتر امنیت در سال ۲۰۱۸ میلادی امیدوار کردهاست.
وی افزود:
"سال ۲۰۱۸ میلادی انشاالله سال شکست مخالفان است، فشارهای جامعه جهانی، تقویت نیروهای امنیتی و اراده قوی ما نشان دهنده آن است که سال ۲۰۱۸ میلادی سال سرکوب مخالفان است و این گروه شکست خواهد خورد."
وزارت دفاع افغانستان در حالی به چنین اظهارات میپردازد که ماه نخست سال روان میلادی خونینترین ماه برای مردم افغانستان خوانده شدهاست.
گروپ عدالت خواهی و حفاظت از افراد ملکی در گزارش تازهاش نگاشته که تنها در ماه نخست این سال نزدیک به ۶۰۰ تن در نتیجه حملات انتحاری و انفجاری جان باختهاند.
در اعلامیۀ که از سوی این گروپ به رسانهها فرستاده شده، گفته شدهاست که تنها در حملات انتحاری ماه جنوری سال روان میلادی در کابل که مسئولیت بیشتر آنرا گروه طالبان بر عهده گرفته، ۳۳۷ تن کشته و زخمی شدهاند.
از سوی دیگر، گروه بینالمللی بحران به تازهگی گفتهاست که در سال ۲۰۱۸ میلادی اوضاع امنیتی در افغانستان بدتر خواهد شد.
این گروه در گزارشی گفتهاست که سال گذشته میلادی طالبان در بخشهای از کشور به حملات شان شدت بخشیدند که در آن برای باشندهگان کشور تلفات بسیار وارد شدهاست و ممکن در سال روان میلادی این گروه حملات اش را افزایش دهد تا مردم را نسبت به کارکرد حکومت بیباور سازد.
در این میان، شماری از کارشناسان نظامی میگویند، اگر جامعه جهانی با وارد کردن فشارهایش بر پاکستان اینکشور را وا دارد تا برای مبارزه با هراس افگنی و نابودی لانههای امن هراس افگنان در خاکش گامهای عملی بردارد و در کنار آن نیروهای امنیتی به گونه بهتر تجهیز شوند، چالشهای امنیتی در سال روان میلادی کمتر خواهد شد.
کابل خان تدبیر یکی از این کارشناسان در مورد گفت:
"من فکر میکنم که برخی از اقدامات بی درنگ از سوی حکومت افغانستان باید انجام شود، آنگاه فشارهای نظامی مخالفان مسلح دولت کاهش خواهد یافت، نخست برای ملی سازی نیروهای امنیتی باید کار شود و قوماندانانی برای این نیروها باید گماشته شوند که بجای فساد اداری، بیشتر به موفقیت نبرد فکر کنند و مسئله دیگر اینکه، جامعه جهانی باید فشارهای واقعی بر پاکستان وارد سازد."
به گفته تدبیر، افغانستان در شرایط کنونی از اوضاع حساس در حال عبور است و مردم به ویژه رهبران سیاسی باید به منافع ملی بیشتر از منافع شخصیشان اولویت دهند و نگذارند که اوضاع از این بدتر گردد.
نظیفه محبوبی