شدت حملات تهاجمی و انتحاری مرگبار نزدیک به دو هفته اخیر در شهر کابل، اکنون بار دیگر پرده از رازهای برمیدارد.
آنهم همکاری حلقاتی با مخالفان مسلح دولت که بهگفته شماری از اعضای هیئت اداری مشرانو جرگه مهرههای بیگانهگان استند.
شماری از اعضای مشرانو جرگه افغانستان میگویند افراد انتحاری در کابل در بخشهای مختلف شهر کابل و در خانهها نگهداری و تمامی امکانات در اختیار آنان قرار داده میشود.
معاون دوم این جرگه روز دوشنبه «۰۹ دلو ۱۳۹۶» در صحبت با رادیو آزادی میگوید، پاکستان از بهر آنکه از زیر فشارهای امریکا خود را رهایی بخشد، از مهرههای مخصوصش در افغانستان بهره برداری میکند.
آصف صدیقی میگوید، معاملهگران و حلقاتی که از آدرس کشورهای بیرونی تمویل میشوند در آوردن افراد انتحاری و مواد انفجاری آنان به شهر کابل دست دارند و حتی امکانات و خانه در اختیار آنان قرار دادهاند.
او افزود:
"در داخل شهر انتحاری در هر جای و هر نقطه جابهجا است، حتی حویلی و دفاتر برایش گرفته شدهاست و مواد انفجاری در همان مناطق مربوطه جابهجا است، از اداره مربوطهشان برایشان تماس داده میشود، اینها عاجل خود را به همان نقطه میرسانند، برای اینها نقطه داده میشود، غلامهای حلقه به گوش هستند، معاملهگرانی استند که از کشورهای مربوطه تمویل میشوند، کسانی استند که ممکن در سطح بلند یا پائین باشند."
اما آقای صدیقی هممانند مقامهای دیگر برای اثبات این ادعایش هیچ نوع اسناد و مدارکی را در اختیار ما قرار نداد.
این گفتهها در حالی مطرح میگردد که در بیشتر از دو هفته، کابل شاهد حملات انتحاری و تهاجمی مرگباری بودهاست.
از حملههای انتحاری بر مرکز فرهنگی تبیان، شش درک، حمله بر هوتل انترکانتیننتال، حمله مرگبار انتحاری روز شنبه در چهارراهی صدارت که بیش از ۱۰۰ تن در آن کشته و ۲۳۵ تن زخم برداشتند و حمله گروهِ از مهاجمان بر یکی از جزوتامهای فرقه ۱۱۱ نظامی که در آن ۱۱ افسر نظامی جان باختند و ۱۶ تن دیگر شان زخم برداشتند، میشود بهگونه مثال یاد کرد.
با این همه هر باری که حملات انتحاری و انفجاری در کابل و بخشهای از کشور شدت میابد، بیشتر کارشناسان و نمایندهگان مردم در ولسی جرگه دست حلقات و ستون پنجم را در آن دخیل میدانند و میگویند نهادهای کشفی و استخباراتی در افشای این افراد ناتوان بودهاند.
از سوی دیگر، شماری از کارشناسان امنیتی ضعف نهادهای کشفی و استخباراتی، گزینش افراد غیر حرفهیی بر اساس روابط و سلیقهها، عدم هماهنگی میان نهادهای امنیتی، درگیر بودن مقامهای حکومت بر سر تنشهای سیاسی و فساد اداری از مواردی اند که بهگفته آنان پای مخالفان مسلح دولت را حتی تا شهر کابل کشانیدهاست.
صدیق ساحل یکی از این کارشناسان امنیتی میگوید، هماکنون طالبان و گروه داعش عملاً در بخشهای از کابل فعالیت دارند و اما نهادهای کشفی در بازداشت آنان ناتوان و نا آگاه استند.
این گفتهها در حالی مطرح میگردند که پیش از این گزارشهای از فعالیت گروه داعش در بگرامی کابل و موجودیت افراد نقاب پوش در آن بخشها پخش شد و این گروه با نصب بیرقهایشان در دیوارهای منازل مسکونی در آن ساحه برای مردم هشدار داده بودند که با دولت ارتباطشان را قطع سازند.
اما اینکه آیا به راستی افراد یا حلقاتی در نظام با هراس افگنان دست دارند یا نه و چرا نهادهای کشفی و وزارت امور داخله نتوانسته از حملات در کابل جلوگیری کنند؟
نصرت رحیمی معاون سخنگوی این وزارت در صحبت با رادیو آزادی میگوید:
"جنگ افغانستان داخلی نیست، این بیرونی است و تحمیل شدهاست، این استخبارات کشورهای همسایه ما است، میایم روی اینکه این حملات را هراس افگنان توسط کیها در کابل به راه میاندازند؟ باید بگویم بسیاری از این کسان که در داخل و بیرون نظام استند شناسایی میشوند و مطابق قانون افغانستان همرایشان برخورد میشود و در بسیاری از موارد چنین بودهاست."
صدیق ساحل یکی از کارشناسان امنیتی بازهم میگوید، اکنون که پاکستان زیر فشارهای امریکا قرار گرفته میخواهد چنین نشان دهد که هراس افگنان در خاک افغانستان و حتی در پایتخت این کشور جابهجا استند.
او میگوید ضرور است که استخبارات افغانستان و «سی آی ای» و «اف بی آی» که در افغانستان فعالیت دارند این حلقات را شناسایی کنند.
وی چنان میگوید، نیاز است تا عملیاتی در کابل راه اندازی شود و تلاشی خانهها نیز آغاز گردد تا بستر تروریستان از پایتخت برچیده شود ورنه پیامدهای ناگوارتر امنیتی را به همراه خواهد داشت.
گزارش: نظیفه محبوبی