مقامات ناتو در افغانستان میگویند با حکومت اینکشور کار میکنند تا شورشیان طالب را به میز مذاکرات بیاورند یا در میدان جنگ از میان بردارند.
این هشدار در حالی صورت میگیرد که شورشیان طالب مسئولیت حمله مرگبار اخیر بر هوتل انترکانتیننتال کابل را به عهده گرفتند که در آن به شمول ۱۴ خارجی حداقل ۳۰ تن کشته شدند.
تورن توماس گرسبک، سخنگوی مأموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان به رادیو آزادی گفت:
" امریکا و ناتو برای ساختن یک آینده روشن در کنار افغانها قرار دارند. ما در کنار شما قرار داریم و شما را تنها نمیگذاریم. از طالبان مسلح میخواهیم که به مذاکرات صلح حاضر شوند. ما اینجا چون اشغالگر نیامدهایم. این تبلیغات طالبان است. ما اینجا در کنار حکومت افغانستان قرار داریم. با حکومت همکاری میکنیم تا طالبان مسلح به صلح حاضر شوند یا در میدان جنگ از بین برده شوند."
اما سؤال ایناست که با چنین اظهارات تند و تیز و تشدید حملات شورشیان، صلح با شورشیان عمده یعنی طالبان چقدر امکان پذیر است؟
سخنگوی شورای عالی صلح میگوید، حکومت افغانستان توانستهاست تا در موضوع صلح و آشتی به یک اجماع منطقهای و جهانی دست یابد.
امین الدین مظفری به رادیو آزادی گفت، آنها آرزومند اند که تلاشهای صلح نتیجه دهد.
وی افزود:
" از آنجاییکه جنگ افغانستان تنها بُعد ملی نداشته بلکه هم ابعاد ملی دارد و هم منطقهای و هم جهانی، تلاشهاییکه اکنون برای صلح به سطح منطقه و جهان آغاز شده بسیار امیدوار کننده میباشد که ان شاءالله روند صلح را به سوی پیروزی حرکت خواهد داد."
به ارتباط نا امنی در افغانستان همیشه از پاکستان نام گرفته میشود.
حکومت افغانستان بارها اتهام وارد کردهاست که حملات علیه اهداف دولتی در داخل اینکشور توسط گروههای شورشی مستقر در پاکستان سازماندهی و اجرا میشوند.
بعد از اینکه شورشیان طالب مسئولیت حمله مرگبار اخیر در کابل را بدوش گرفتند قصر سفید از پاکستان خواست که رهبران شورشیان طالب را که در اینکشور بسر میبرند، دستگیر کند.
فشارهای امریکا بر اسلام آباد بعد از آن افزایش یافت که رئیس جمهور دونالد ترمپ در نخستین پیام توییتر خود در سالجاری میلادی گفت که پاکستان در ازای کمکهای که دریافت کرده جز دروغ و فریب چیزی دیگری به امریکا ندادهاست.