رئیس اجرائیۀ افغانستان توجه به وضعیت بشری در این کشور را مهم خوانده و از جامعه جهانی میخواهد تا به کمکهایش در این بخش با افغانستان ادامه دهد.
عبدالله عبدالله هشدار میدهد که هر گاه کمکهای بشری خیریه به افغانستان کاهش یابند، تأثیرات منفی را در قبال خواهد داشت.
عبدالله که روز دوشنبه «۲۵ جدی ۱۳۹۶» در نشست فراخوان کمکهای بشری بر اساس یک پلان ترتیب شده چهار ساله به نیازمندان در کابل، وضعیت بشری در افغانستان را نگران کننده خواند.
وی به هماهنگی میان ادارات حکومتی و غیر حکومتی در این بخش تأکید کرد.
او افزود:
"کمکهای که سال گذشته صورت گرفت و درخواستی که تا سال ۲۰۲۱ میلادی داریم هر کدام آن به زندهگی انسانها و آینده کشور ما ارتباط دارد و آینده کشور بر اساس آن رقم میخورد. توقع ما از جامعه بینالمللی اینست که به کمکهای شان در بخش بشری ادامه بدهند."
عبدالله گفت در نشست با هیئت شورای امنیت سازمان مللمتحد نیز روی موضوعات بشری و کمکهای بشردوستانه گفتوگو کرده و توجه آنان را به این مسئله جلب کردهاند.
حکومت افغانستان پلان چهار ساله کمکهای بشر دوستانه را یعنی از سال ۲۰۱۸ الی ۲۰۲۱ میلادی به همکاری ادارات سازمان مللمتحد و بر اساس نیازمندیهای مردم این کشور ترتیب کردهاست.
بر اساس این پلان حکومت افغانستان تقاضای مبلغ ۴۳۰ میلیون دالر را در سال نخست یعنی ۲۰۱۸ میلادی برای رساندن کمک به ۲،۸ میلیون فرد نیازمند از جامعه جهانی دارد.
ریاست اجرائیه تأکید میکند که از این پول برای ساخت سرپناه، رساندن خدمات صحی، مواد غذایی به کسانیکه به اثر حوادث طبیعی، نا امنی و مهاجرتها آسیب پذیر میشوند، استفاده میگردد.
حکومت افغانستان در حالی خواهان کمک از جامعه جهانی است که در چند سال اخیر شماری زیاد از مردم به اثر جنگ و نا امنی و حوادث طبیعی از مناطقشان بیجا شده و این روند هنوز هم ادامه دارد.
اما مجتمع جامعه مدنی افغانستان میگوید در حال حاضر رقم دقیق نفوس در افغانستان وجود نداشته و در نبود ارقام دقیق ساخت هر گونه پلان برای رساندن کمک به نیازمندان مؤثر واقع شده نمیتواند.
عزیز رفیعی رئیس این مجتمع در مورد به رادیو آزادی گفت:
"این آمارها به صورت واضح هیچ معلوم نیست، هیچ چیزی امروز در افغانستان مستند نیست. هر برنامه را که فعلاً دولت افغانستان و یا جامعه جهانی میسازد، برای این کشور میسازد جز عوام فریبی چیز دیگری نیست و من به شما اطمینان میدهم که این آمارها تخیلی است، آمارهای علمی و تخنیکی که بنا به نیاز واقعی مردم افغانستان باشد نیست."
آقای رفیعی تأکید میکند که حکومت افغانستان به جای درخواست کمک به نیازمندان باید به فکر توسعه و پیشرفت در بخشهای مختلف کشور بوده و زمینههای را فراهم سازد تا بر اساس آن تمام نیازمندیهای مردم در کشور مرفوع گردد.
گزارش: جاوید حسنزاده