تظاهرات ضد حکومت در ایران همزمان با ادامه مناقشۀ لفظی میان واشنگتن و تهران به هفتۀ دوماش داخل شد.
چون حکومت ایران برای جلوگیری نشر معلومات تظاهرات ضد دولتی دسترسی به رسانههای اجتماعی را مسدود ساختهاست، دیروز و دیشب نسبت به شش روز گذشته گزارشهای کمتر از این تظاهرات بدست آمد.
هنوز مشخص نیست که آیا این تظاهرات گسترش یافته یا فروکش کردهاست.
این تظاهرات که طبق گزارشها حداقل ۲۲ نفر در آن کشته و بیش از هزار نفر دیگر دستگیر شدند، رهبری ایران را با بزرگترین چالش روبهرو ساختهاست.
هر چند به رادیو آزادی/ رادیو اروپای آزاد ویدیوها از جریان تظاهرات در تهران، کازرون، ملایر، نوشهر و شماری از شهرهای دیگر فرستاده شدهاند، اما در بارۀ اعتبار و تاریخ آن چیزی نمیتوان گفت.
این تظاهرات که نخست علیه بالا رفتن قیمت مواد خوراکی آغاز شد به زودی به یک قیام ضد حکومت ایران مبدل گشت.
تظاهر کنندهگان در شماری از شهرها شعارهای خیلی تند علیه آیت الله علی خامنهای رهبر مذهبی ایران سر دادند.
شیرین عبادی فعال حقوق بشر و برندۀ جایزه نوبل از هموطنان خود خواست که به تظاهرات ادامه دهند.
او که مقیم لندن است در گفتوگو با روزنامه شرق الاوسط که روز پنجشنبه نشرشد گفت:
" حکومت ایران ۳۸ سال است که به حرف مردم ایران بیاعتنا است و حالا وقت آن رسیده که مردم حرف جمهوری اسلامی را گوش ندهند و فریب وعدههایش را نخورند."
در این حال امریکا میگوید معلومات کسانی را جمع آوری میکند که در سرکوب تظاهر کنندهگان دست دارند تا تعزیرات بر آنها وضع شود.
سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا در یک پیام توییتر خود نوشتهاست که امریکا در کنار مردم ایران قرار دارد و معاون رئیس جمهور امریکا گفتهاست که مردم ایران و امریکا متحد همدیگر اند.
در این میان کمیسیون حقوق بشر ملل متحد از تهران خواست که برای جلوگیری از خشونت بیشتر نیروهای امنیتی خود را کنترول کند و حق آزادی بیان و گردهمایی معترضان را احترام قایل شود.