لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۴

ارگ به جواب رویترز: رقابت‌های سیاسی به معنی بی‌ثباتی سیاسی شده‌ نمی‌تواند


ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید، رقابت‌های سیاسی یک اصل دموکراسی است و به هیچ وجه به معنی بی‌ثباتی سیاسی نخواهد بود.

ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید، اختلاف‌های سیاسی قابل نگرانی نیست و حکومت به آزادی بیان احترام می‌گذارد.

دیدگاه‌های متفاوت به معنی بی‌ثباتی سیاسی نه، بلکه به معنی آزادی سیاسی است.

شاه‌حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی رئیس جمهور روز چهار شنبه «۶ جدی ۱۳۹۶» به رادیو آزادی گفت، حکومت افغانستان بر اساس قانون اساسی فعالیت احزاب سیاسی را تضمین کرده و دیدگاه‌های متفاوت به معنی بی‌ثباتی سیاسی نه، بلکه به معنی آزادی سیاسی است.

شاه حسین مرتضوی
شاه حسین مرتضوی

او افزود:

"ما میدان رقابت سیاسی را باز گذاشتیم و قانون اساسی افغانستان هم فعالیت‌های احزاب سیاسی و آزادی بیان را تضمین کرده و دیدگاه‌های که در کشور مطرح می‌شود، این دیدگاه‌های متفاوت است و این نمی‌تواند نمایانگر نگرانی از وضعیت باشد، بلکه بازتاب دهنده آزادی بیان و آزادی سیاسی در افغانستان است."

ریاست جمهوری افغانستان این اظهارات را در حالی مطرح می‌کند که به تازه‌گی آژانس خبری رویترز با نشر یک مطلب گفته‌است، افغانستان با یک بن بست سیاسی روبه‌رو است.

رویترز با اشاره به عطا محمد نور والی پیشین بلخ که به‌گفته این آژانس از اوامر حکومت مرکزی سرکشی کرده است گفته است، این مسئله بی‌ثباتی سیاسی را در افغانستان افزایش داده‌است.

عطا محمد نور
عطا محمد نور

چندی پیش روزنامه امریکایی نیویارک تایمز نیز در یک مطلب گفته بود، اختلاف‌های شدید میان عطا محمد نور و حکومت در برابر وضعیت حساس موجود نگرانی‌های را به بار آورده‌است.

با این همه برخی کارشناسان سیاسی می‌گویند، کسی از مشکلات موجود در بخش‌های امنیتی و اختلاف‌های سیاسی چشم پوشی کرده نمی‌تواند، اما به‌گفته آنان باید برای مردم پیام نا امیدی داده نشود.

خالد سادات یکی از این کارشناسان در این باره گفت:

"من با این مطلب رویترز که نظام افغانستان را شکنند و بی‌ثبات تعریف کرده به تمام معنی موافق نیستم. اختلاف‌ها موجود اند، اما از این وضعیت نباید به‌گونه تعریف صورت گیرد که مردم را نسبت به آینده نا امید بسازد."

به‌گفته آقای سادات با وجود مشکلات موجود، تلاش‌ها و دست آوردهای حکومت در زمینه‌های مختلف قابل ستایش بوده و گروه‌های سیاسی باید با در نظرداشت منافع ملی در اظهارات انتقادی‌شان منافع شخصی را کنار بگذازند.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG