قرار بود امروز عبدالله عبدالله در کنفرانسی حضور یابد و سخنرانی کند، سخنرانی که ظاهراً احساس میشد موضعگیری در برابر سخنان والی پیشین بلخ باشد، اما جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرائیه به رادیو آزادی گفت که این کنفرانس به تعویق افتادهاست.
عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان میگوید، در باره موضوعات داغ روز چیزهای برای گفتن خواهد داشت، اما در یک فرصت مناسب خواهد گفت.
آقای عبدالله امروز «۳ جدی ۱۳۹۶» در نشست که به منظور امضای قرارداد بند مچلغو سخن میزد، تأکید کرد که رسانهها از وی انتظار شنیدن سخنانی را دارند.
وی تأکید کرد که کار روزانۀ وی رسیدهگی به مسایل بازسازی است، این موارد برای او بیشتر اهمیت دارد و در باره مسایل که انتظار رسانههاست به فرصت سخن خواهد گفت.
او افزود:
"رسانهها اینجا حضور دارند، من یقین دارم که آنان انتظار دارند که در باره حالات روز برایشان چیزهایی بگویم، اما کار روزانه من همین است که برای مردم خدمت صورت گیرد و در هر گوشهیی از کشور که کار میشود و بازسازی میشود، برای من جای خوشی است و در باره مسایل دیگر در زمان آن گپ خواهیم زد."
آقای عبدالله در حالی به این سخنان میپردازد که یک روز پیش از این عطا محمد نور والی بلخ در یک مراسم در واکنش به برکناریاش از سمت ولایت بلخ، از عبدالله عبدالله با جملات تند انتقاد کرد.
با این همه، شش روز از برکناری عطا محمد نور والی پیشین بلخ از این سمت میگذرد و حکومت افغانستان والی جدیدی را به این ولایت گماشته، اما آقای نور گفتهاست که وی والی بلخ بوده و اگر حکومت با حزب جمعیت به توافق نرسد، وی به کار اش بهحیث والی ادامه خواهد داد.
در این میان، اعلامیهیی که از سوی "روند سبز افغانستان" پخش شده، در آن از زبان امرالله صالح رئیس این روند در واکنش به سخنان اخیر عطا محمد نور نگاشته شدهاست:
"کسانیکه خود شان را ابر بازیگر فکر میکنند، برای بهره شخصیشان نفاق بر میانگیزند و دیگران را توهین میکنند. این کار شان قابل نکوهش است."
این اوج تنشها نگرانیهای را در میان مردم و اعضای مشرانو جرگه به بار آوردهاست.
آصف صدیقی معاون دوم مشرانو جرگه در نشست عمومی روز یکشنبه این جرگه گفت که این تنشها به خیر مردم نیست.
او افزود:
"حکومت تصمیمی که میگیرد در باره والیها، قوماندانها و وزیران، باید به آن لبیک بگوییم و شاید به خیر کشور باشد و اگر این را دامن بزنیم، این به خیر کشور نیست. ما در بدترین شرایط قرار داریم، کشورهای همسایه از این استفاده سوء میکنند. خواست ما از بزرگان این است که باهم کنار بیایند."
از سوی دیگر، فوزیه سادات یکی دیگر از سناتوران در این باره چنین میگوید:
"حزب اسلامی، مردم، خلقی و پرچمی نیز با داکتر صاحب عبدالله هستند، همه برای وی کمپاین کرده و از همه رأی گرفتهاست. حال در یک ولایت یک نفر برکنار میشود و مسئله پنجاه پنجاه مطرح است، آیا داکتر صاحب عبدالله برای دیگر مردم و احزاب که برایش رأی دادند، حق نمیدهد."
با این همه، اعضای مشرانو جرگه از رهبران حکومت و والی پیشین بلخ میخواهند تا با درک اوضاع حساس کشور تمامی این تنشها را از راه گفتوگوها حل کرده و اجازه ندهند که این وضعیت نگرانیهای مردم را بیشتر سازد.
گزارش: نظیفه محبوبی