مقامهای نظامی افغانستان، پاکستان و ناتو در کابل پیرامون مسایل گوناگون از جمله مبارزه با تروریزم بحث کردند.
جنرال دولت وزیری سخنگوی وزارت دفاع افغانستان در صحبت تیلیفونی شام دیروز شنبه «۲۵ قوس ۱۳۹۶» به رادیو آزادی گفت که در دیدار روز شنبه، رؤسای اپراسیون اردوهای دو کشور پیرامون موضوع راکت پراکنی از آن سوی خط دیورند به داخل افغانستان هم به تفصیل بحث کردند.
او افزود:
«انداختهای که از طرف پاکستان میشوند درین طرف خط خصوصاً در ولایت کنر و ولایت ننگرهار و بعضی اوقات در خوست و پکتیکا، بالای این مسئله بسیار صحبت شد، به هر شکلی که میشود باید این انداختها صورت نگیرند. و بالای این صحبت شد که تروریستان که از خط به این طرف میگذرند، باید جلوشان گرفته شود و از حمایت تروریستان دست بردار شوند.»
جنرال وزیری گفت که این نشست نوبتی هر سه ماه میان افغانستان، پاکستان و مأموریت حمایت قاطع انجام میشود.
اما، او افزود که هنوز نشانۀ به چشم نمیخورد که پاکستان در برابر پناهگاههای امن جنگجویان در خاک خود اقدام کرده باشد.
تا هنوز نشانۀ به چشم نمیخورد که پاکستان در برابر پناهگاههای امن جنگجویان در خاک خود اقدام کرده باشد.
اسلام آباد همواره این ادعاها را رد کرده و گفتهاست که خودش قربانی تروریزم بودهاست.
در یک گزارش تازۀ وزارت دفاع ایالات متحده امریکا آمدهاست که روابط افغانستان و پاکستان ضعیف است و رهبران دو کشور یکی دیگر را به پناه دادن به تروریستان و اجازه دادن به برنامه ریزی حملهها از خاکشان متهم میکنند.
در ادامۀ این گزارش آمدهاست که ایالات متحده پیوسته هر دو کشور را تشویق میکند تا بتوانند برای حل مشکلات مشترکشان، مانند مشکل امنیت در مناطق سرحدی یکجا کار کنند.
اما در گزارش آمده که «بیاعتمادی عمیق» به عنوان مانع چشمگیری در برابر پیشرفت پابرجا مانده است.
امرالله امان یک جنرال پیشین اردوی افغانستان شام دیروز در صحبت تیلیفونی به رادیو آزادی گفت که برای اعتماد سازی به یک کنفرانس بین المللی و منطقوی نیاز است.
او افزود:
«لازم است که افغانستان از پاکستان بپرسد که شما از ما چه میخواهید. ما باید چه کنیم و شما باید چه کنید. امیدوار هستیم که یک هیئت ژوری ملل متحد و همچنان یک کنفرانس منطقوی تشکیل شود و اینها میتوانند درین مورد تصمیم بگیرند، تا پاکستان بداند که امروز دنیا و منطقه به همه غلطیها این کشور پیبردهاند و باید اکنون در عملکرد خود صادق باشد.»
وزارت دفاع امریکا در گزارشی ماه دسمبر خود گفتهاست که هر چند عملیات اردوی پاکستان شماری از پناهگاههای جنگجویان را مختل کرده ولی گروههای معین مانند طالبان و شبکۀ حقانی از آزادی حرکت در داخل پاکستان برخوردارند.
درین گزارش همچنین آمدهاست که منطقۀ سرحدی افغانستان و پاکستان به عنوان پناهگاه گروههای مختلف به شمول القاعده، القاعده در شبه قاره هند، شبکۀ حقانی، لشکر طیبه، تحریک طالبان پاکستان، شاخۀ خراسان گروه موسوم دولت اسلامی یا داعش و جنبش اسلامی ازبکستان باقی ماندهاست.
در گزارش آمدهاست که ایالات متحده پیوسته به همه سطوح رهبری پاکستان اهمیت اقدام علیه همه گروههای تروریستی و افراطی را خاطر نشان میسازد.