جمعه به عنوان "روز خشم" در فلسطین اعلان شد.
صد تن از سربازان اردوی اسرائیل و پولیس سرحدی این کشور در شهر کهنه بیت المقدس جابجا شدهاند.
باشندههای فلسطین امروز را به عنوان "روز خشم" اعلان کردهاند.
این اقدام پس از آن صورت میگیرد که پس از به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل توسط رئیس جمهور امریکا، اعتراضها در فلسطین و برخی از کشورهای جهان ادامه دارند.
وضعیت امروز در شهر کهنه بیت المقدس و مسجد اقصی آرام بود.
اما صدها تن از نظامیان اردوی اسرائیل و نیروهای پولیس آن کشور در این منطقه جابجا شدهاند.
گروه فلسطینی حماس که نوار غزه را در اداره خود دارد، امروز در جریان ادای نماز جمعه، خواهان اعتراضهای گسترده در واکنش به این تصمیم شد.
انتظار میرود شمار زیادی از فلسطینیان در اعتراضها و راهپیمایی امروز شرکت کنند.
اقدام و اعلان اخیر رئیس جمهور امریکا، باعث گسترش اعتراضها بر ضد وی و اسرائیل در فلسطین و اکثریت از کشورهای جهان شدهاست.
اعتراضها با برخی خشونتها هم به همراه شده و بر اساس گزارشها، دیروز در نتیجه تیر اندازی توسط نظامیان اسرائیلی در منطقه اشغالی نوار غزه که در اداره گروه حماس قرار دارد، حد اقل سی و یک تن زخمی شدهاند.
مقامهای صحی در فلسطین میگویند وضعیت صحی یک تن وخیم است.
اعتراض کنندهها به سوی سربازان اسرائیلی، سنگ پرتاب میکردند و شعار "مرگ بر امریکا" سر میدادند.
اردوی اسرائیل میگوید دو لانه تروریستان را توسط تانک و یک طیاره در نوار غزه از بین بردهاست. به ادعای وزارت دفاع اسرائیل، از این محلات بالای خاک آنکشور راکت پرتاب میشد.
اردوی اسرائیل همچنان میگوید که یک راکت بر جنوب این کشور برخورد کرد و دومی به هدفش نرسید.
مسئولیت این رویداد را یک گروه فعال ضد اسرائیل به عهده گرفتهاست.
به گفته اردوی اسرائیل، گروههای فلسطینی امروز را در کرانه غربی به عنوان "روز خشم" اعلان کردهاند و به همین منظور حضور نظامی شان را در همین منطقه قوی تر ساختهاند.
فلسطین در این اعتراضها تنها نمانده بلکه به دنبال اعلان روز چهارشنبه دونالد ترمپ، اعتراضها در پاکستان، اردن، تونس و برخی دیگر از کشورهای جهان ادامه داشتهاست.
بحث نزاع و جنجال روی بیت المقدس به چندین دهه بر میگردد.
مسلمانان مسجد اقصی را نخستین قبله خود میدانند و در واقع برای مسلمانان، این سومین مسجد مهم است و روزانه برای ادای نماز، هزاران تن در آنجا جمع میشوند.
مسجد اقصی به یک مسئله خیلی حساس میان اسرائیلیها و مسلمانان مبدل شده و بنابر همین حساسیت، رئیسان جمهور امریکا از سال ۱۹۵۵ میلادی تا هنوز، به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل را، با آنکه از سوی سنای ایالات متحده تصویب شده، به تعویق انداختهاند.
رئیسان جمهور امریکا در بیست و دو سال گذشته، همواره تاخیر این فرمان را در هر شش ماه امضا میکردند.
اقدام اخیر رئیس جمهور دونالد ترمپ و به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل، در موضع دراز مدت امریکا در شرق میانه، تغیرات بزرگی به میان آوردهاست.
گزارش: جاوید نعیمی