قوماندان عمومی مأموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان از تشدید عملیاتهای نظامی در فصل جنگی سال آینده و حضور شمار بیشتر از نیروهای امریکایی در میدانهای جنگ در افغانستان خبر دادهاست.
جنرال جان نیکلسن میگوید، افزایش قوای امریکایی در افغانستان که با همتاهای افغانشان کار خواهند کرد تا سال ۲۰۱۸ طالبان را در این کشور عقب خواهد زد، ولی وی نگرانی اش را نیز ابراز داشته گفت که آنها در خطر جدی قرار خواهند داشت.
نیکلسن دیروز به خبرنگاران گفت، حدود هزار مشاور نظامی در فصل جنگی سال آینده در عملیتهای نظامی در میدانهای جنگ خواهند بود.
او گفت این سربازان امریکایی به سطح کندک فعالیت خواهند داشت، ساختار نظامی که اغلباً ۳۰۰ تا ۴۰۰ سرباز را در بر دارد.
جنرال نیکلسن گفت، خطرات بیشتر خواهد بود، ولی این را نگفت که آیا این کندکها، حمایت هوایی یا تواناییهای نظارتی را در اختیار خواهند داشت یا نه؟
جنرال جان نیکلسن در مورد پاکستان نیز اظهاراتی داشته گفت، تا حال تغییری را در حمایت پاکستان از تندروان ندیدهاست، باوجود آن که رئیس جمهور ترمپ موقف تندتری را در برابر اسلامآباد اختیار کردهاست.
نیکلسن گفت استخبارات پاکستان با شبکه حقانی رابطه دارد و هم شواهدی در دست اند که از رابطه ایران با طالبان در غرب افغانستان حکایت میکنند.
مقامات امریکایی از دیر به اینسو از آنچه که بیتفاوتی پاکستان در اقدام علیه طالبان و شبکه حقانی میدانند، مأیوس بوده اند.
تندروانی که با استفاده از مخفیگاه هایشان در پاکستان، حملاتی را در افغانستان انجام میدهند.
رئیس جمهور ترمپ در ماه اگست استراتژی جدیدش برای افغانستان و جنوب آسیا را اعلان نموده و پاکستان را به سبب حمایتش از تندروان افغان مورد انتقاد شدید قرار داده بود.
وی پاکستان را متهم به پناه دادن به "اجنتهای شر طلب" نموده و گفته بود این کشور به تندروانی اقامتگاههای امن دادهاست که شورشهای را علیه حکومت حمایت شده از سوی امریکا در کابل به پیش میبرند.
مقامات امریکایی ابراز امیدواری کرده بودند که روابط بین امریکا و پاکستان بعد از آزادی یک زوج کانادایی و سه کودکش که در ماه اکتوبر در پاکستان رها شدند، بهبود یابد.
این زوج در افغانستان ربوده شده بود.
جنرال جان نیکلسن قوماندان عمومی حمایت قاطع ناتو در افغانستان دیروز به خبرنگاران گفت، ما امیدوار دیدن تغییراتی هستیم که امیدوار آنیم، یعنی با پاکستان کار نموده و تروریستانی را محو نماییم که در سرحد میان دو کشور رفت و آمد دارند.
نیکلسن گفت به باور وی رهبران ارشد طالبان در پاکستان مستقرند در حالیکه مقامات متوسط این گروه در افغانستان اند.
نیکلسن گفت با مقامات دیگر ارشد امریکایی موافق است که اداره استخبارات پاکستان یا "آی اس آی" با شبکه حقانی رابطه دارد.
امریکا در سال ۲۰۱۲ شبکه حقانی را در لیست تروریستان شامل ساخت.
پاکستان میگوید، برای سرکوب تروریستان همکاری زیاد با ایالات متحده کردهاست.
نیکلسن دیروز این را هم گفت که شواهدی را در مورد موجودیت رابطه بین ایران و طالبان در غرب افغانستان دیدهاست و موضوع را از نزدیک بررسی میکنند.
نیکلسن خوشبینیاش را در مورد اوضاع افغانستان ابراز داشته گفت به باور وی به سمت پیروزی در افغانستان در حرکت اند.
به گزارش آژانس خبری رویترز، مقامات امریکایی در جنگ ۱۶ ساله افغانستان بار بار خوشبینیشان را از اوضاع افغانستان ابراز کردهاند، ولی وضعیت این کشور بهگفته شماری زیاد از مقامات امریکایی هنوز هم در یک بن بست قرار دارد.
بر اساس گزارش تازه یک نهاد تحقیقاتی امریکایی طالبان در شش ماه گذشته مناطقی بیشتری را در افغانستان تحت کنترول خود در آوردهاند.