لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۵

تاکید شورای عالی صلح بالای گام‌های عملی جهت تحقق صلح در افغانستان


شورای عالی صلح افغانستان می‎گوید، برای تحقق صلح به شعار نه بلکه به گام‎های عملی نیاز است.

رئیس دارالاانشای این شورا در کنفرانسی‌که روز سه شنبه از سوی نهادی موسوم به "افغان سمون تولنه" برگزار شده بود، تاکید کرد که افغانستان برای تامین صلح آماده پذیرفتن هرگونه پیشنهاد طرف‎های درگیر جنگ است.

اکرم خپلواک صلح را برای این کشور یک نیاز می‎خواند و بر تحقق آن تاکید می‎کند.

او که روز سه شنبه در کنفرانس زیر نام "عوامل جنگ، تاثیرات آن و دریافت راه حل‎ها" سخن می‎زد، تاکید کرد که فرصت‎ها را نباید برای رسیدن به صلح از دست داد.

اما آقای خپلواک می‎گوید که صلح باید بدون پذیرفته شدن کدام شرط تحقق یابد.

او افزود:

"بجای این‎که شعار دهیم باید اقدام عملی کنیم تا ببنیم که چطور می‎توانیم دیدگاه را بگیریم و دوم این‎که چگونه این دیدگاه را تطبیق کنیم، صلح به معنای تسلیم شدن نیست، طالبان بر مبنای کدام ارزش‎ها و عنعنات اسلامی صلح می‌خواهند؟ هرگونه پیشنهاد که آنان کنند ما برای آن آماده هستیم."

خپلواک می‎گوید طالبان برای به هدف رسیدن برخی کشورها و گروه‎های مافیایی تلاش می‎کنند.

وی گفت که نباید گذاشت تا گروه‎های مافیایی و استخباراتی از جوانان این کشور بهره برداری کنند.

این سخنان در حالی بیان می‎شوند که طالبان مسلح در روزهای اخیر حملات انتحاری و انفجاری مرگباری را به شمول کابل در چندین ولایت کشور انجام دادند که در آن ده‎ها تن کشته و تعدادی زیادی هم زخمی شدند.

با این همه عبدالله صافی یک عضو نهاد افغان سمون تولنه می‎گوید آنان جوانان ۲۴ ولایت جنگ زده افغانستان را به این کنفرانس سه روزه دعوت کرده‎اند تا دیدگاه‌های شان را در باره دریافت راه حل‌ها باهم شریک سازند.

وی نقش جوانان را در تحقق صلح مهم می‎خواند و می‎گوید جوانانی که از ولایات به این کنفرانس آمده‎اند، باشنده‌گان ولایات شان را بسیج خواهند کرد تا برای تامین صلح تلاش کنند.

از سوی دیگر رحمت الله قریشی رئیس این نهاد می‎گوید آنان در پایان این کنفرانس پیشنهادها و خواست‎های جوانان را گرد آوری و به عنوان یک راه حل به حکومت افغانستان می‎سپارند.

او افزود:

"هرجایی از افغانستان که جنگ است ما را نگران ساخته‎است، اما آن مناطق که از ۱۵ سال به این سو در آتش جنگ می‎سوزد و روز تا روز جنگ در آن ولایات بیشتر می‎گردد، بسیار ما را متضرر ساخته‎است، بیایید هرچه می‎توانیم برای انجام آن، هم دست شویم."

اما با این همه، شماری از جوانانی‌که از ولایات مختلف افغانستان آمده‎اند، اراده حکومت را برای رسیدن به صلح ضعیف می‎خوانند.

آنان از صدها چالش در ولایات شان که ریشه در نا امنی‌ها دارد سخن می‌زنند.

احمد شاه پاسون یکی از باشنده‎گان ولایت هملند می‎گوید:

"این‎که صدای ما را مقام‎ها چه اندازه خواهند شنید و چه اندازه به آن عمل می‎کنند و یا اهمیت می‎دهند زمان آن را ثابت می‎کند، از این رو به آنان بسیار امید نمی‎شود کرد که پیشتر نیز وعده هایشان را شکسته‎اند."

در این میان دونی تیلی نماینده یوناما یا دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در بخش صلح در افغانستان نقش جوانان را در روند صلح افغانستان تاثیر گذار می‎خواند و به بسیج شدن آنان برای سهم گیری دراین روند تاکید می‎ورزد.

وی می‎گوید جنگ راه حل مشکل افغانستان نیست و جامعه جهانی زمینه‎های بیشتری را بخاطر رسیدن این کشور به صلح فراهم می‎سازد.

نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG