اعضای ولسی جرگه از ضعف در نهادهای امنیتی و دفاعی انتقاد کرده و میگویند، کسانی که در جلوگیری از حملات اخیر در ولایتهای پکتیا و غزنی غفلت کردهاند از وظایفشان باید برکنار شوند.
حملات تهاجمی اخیر مخالفان مسلح بر قوماندانی امنیه پکتیا و ساختمان ولسوالی اندر غزنی و انفجارات در برخی ولایات بهشمول کابل با عکسالعمل شدید اعضای ولسی جرگه روبهرو شدهاست.
برخی از وکلا در نشست عمومی روز چهارشنبه از عدم مدیریت مسئولان امنیتی و غیر مسلکی بودن آنها انتقاد کرده تأکید میکنند کسانیکه در جلوگیری از حملات اخیر در پکتیا و غزنی سهلانگاری کردهاند باید از سمتهای شان برکنار شوند.
نواب منگل و رمضان بشردوست دو تن از این وکلا در مورد گفتند:
"من باز هم بالای حکومت صدا میکنم! مسئولانی که در این رویداد غفلت کردهاند، آنها را بزودی از سمتهای شان برکنار کنید."
"وزیر داخله بیسواد مطلق که انجنیری را خوانده، معین ارشد امنیتی بیسواد مطلق اردو را خوانده قصاب را در نجاری روان میکنیم و خوشحال استیم."
آقای بشردوست اعضای ولسی جرگه را در دادن رأی به این چنین افراد مقصر خوانده و تأکید کرد که افراد مسلکی در رأس نهادهای امنیتی و دفاعی قرار گیرند.
این اظهارات پس از آن صورت میگیرند که روز سه شنبه مخالفان مسلح با حمله بر قوماندانی امنیه ولایت پکتیا تلفات را به نیروهای امنیتی و افراد ملکی وارد کردند.
مراد علی مراد معین ارشد امنیتی وزارت داخله عصر روز گذشته گفت که در این حمله ۲۱ پولیس کشته و ۴۸ تن دیگر زخم برداشتند.
آقای مراد همچنان گفت که در نتیجۀ این حمله ۲۰ فرد ملکی کشته و ۱۱۰ تن دیگر زخم برداشتهاند.
از سوی دیگر گزارشها میرسانند که مخالفان مسلح با حمله بر ساختمان ولسوالی اندر ولایت غزنی نیز سبب کشته و زخمی شدن دهها پولیس و افراد ملکی گردیدند.
در عین حال از انفجارات در مناطق مختلف شهر کابل و برخی ولایات دیگر نیز به روز سه شنبه گزارش گردید.
عبدالرؤف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه نیز از این وضعیت ابراز نگرانی کرده و گفت که در آغاز هفته آینده مسئولان امنیتی و دفاعی را در رابطه به وضعیت امنیتی جاری در کشور فرا خوانده و سؤالاتی را از آنان مطرح میکنند.
در این حال مراد علی مراد معین ارشد امنیتی وزارت داخله در صحبت با رادیو آزادی گفت که مخالفان مسلح تحت فشار قرار گرفته و هیچگونه غفلت وظیفوی در حملات قوماندانی امنیه پکتیا و ولسوالی اندر غزنی وجود نداشتهاست.
وی افزود:
"آنها در شش ماه گذشته تمام قدرتشان را و حمایت که در بیرون از افغانستان از آن صورت میگرفت با شکست مواجه شدند و در ارتباط به رویدادی که در پکتیا و ولسوالی اندر غزنی رخ دادهاند، هیئت مسلکی از قرارگاه وزارت داخله و دفاع تعیین شدهاست، بازرسی جریان دارد و نتایجی که ما در جریان استیم هیچ نوع غفلت وظیفوی صورت نگرفته است."
در این حال اعضای ولسی جرگه نهادهای امنیتی و دفاعی را متهم میکنند که یک استراتژی امنیتی روشن نداشته و اراده برای راه اندازی عملیات بهخاطر برچیدن لانههای تروریستان وجود ندارد.
آنان تأکید میکنند که هرگاه عملیات تهاجمی برعلیه تروریستان صورت گرفته و استراتژی امنیتی واضح وجود داشته باشد، مشکل افزایش حملات مخالفان مسلح برطرف شده و امنیت در کشور تأمین میگردد.
گزارش: جاوید حسنزاده