جهان
نیرو های عراقی وارد بخشی از شهر کرکوک شدند
نیرو های عراقی وارد بخشی از شهر کرکوک شدهاند و کنترول مقر شورای ولایتی و برخی تأسیسات را در دست گرفتهاند.
بر اساس گزارشها، نیرو های عراقی، بیرق های کُرد ها را از برخی تأسیسات دور کرده و بیرق های حکومت عراق را در آنجا ها به اهتزاز در آوردهاند.
بر اساس گزارشها در جریان دیروز درگیریهای میان نیرو های امنیتی و کردان در جنوب کرکوک رخ داد و هزاران تن از کُرد ها را آواره ساخت.
کرکوک از مناطق اصلی کُرد نشین در عراق به شمار میرود.
اخیراً همه پرسی هم از سوی کُردان در این منطقه برگزار شد تا راهی را برای ایجاد یک کشور مستقل کُرد ها باز کند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
وزیر خارجه ترکیه خواستار همکاری منطقهای برای مقابله با جنگجویان کُرد شد
هاکان فیدان وزیر خارجۀ ترکیه خواسته است که تلاشهای مشترک منطقهای برای مبارزه با جنگجویان کُرد در عراق و سوریه صورت بگیرد.
فیدان، این خواست را روز یکشنبه ۷دلو در جریان سفر به بغداد مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسپرس، حزب کارگران کردستان «پی.ک.ک» که از چندین دهه شورشگری علیه دولت ترکیه را انجام داده است، در منطقۀ خودمختار کردستان عراق مواضع دارد جاییکه پایگاههای نظامی ترکیه نیز موجود اند.
«پی.ک.ک» توسط ترکیه و متحدان غربیاش به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته شده و انقره نیروهای کرد در سوریه را به ارتباط با این گروه ممنوعه متهم میکند.
سفر فیدان به عراق پس از آن صورت میگیرد که دو گارد مرزی عراق در تیراندازی در نزدیک مرز ترکیه روز جمعه کشته شدند. بغداد «پی.ک.ک» را در این رویداد مقصر دانسته است.
فرمانده اردوی سودان از ساختمان فرماندهی در خرطوم پس از تصرف مجدد بازدید کرد
فرماندۀ عمومی اردوی سودان دو روز پس از آنکه نیروهایش ساختمان فرماندهی اردو در پایتخت خرطوم را از جنگجویان شبه نظامی پس گرفتند، روز یکشنبه ۲۶ جنوری از آنجا دیدن کرد.
عبدالفتاح البرهان به قوماندانان اردو گفت ُ نیروهای اردو در بهترین وضعیت قرار دارند.
بازپس گیری ساختمان قوماندانی عمومی اردو، بزرگترین پیروزی اردوی سودان پس از تصرف دوبارۀ شهر أمدرمان است.
این شهر در ساحل غربی دریای نیل موقعیت دارد و اردو آن را نزدیک به یک سال پیش دوباره تصرف کرد.
جنگ در سودان بین اردو و شبه نظامیان موسوم به «نیروهای حمایت سریع) در اپریل سال ۲۰۲۳ آغاز شد.
بر اثر این جنگ دهها هزار نفر کشته و بر اساس آمار سازمان ملل متحد، بیش از ۱۲ میلیون نفر بیجا شدهاند.
جنگ همچنان باعث فاجعۀ بشری در سودان شده است.
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در بلاروس
مردم بلاروس روز یکشنبه، ۷ دلو در انتخاباتی رای دادند که انتظار میرود الکساندر لوکاشینکو، متحد نزدیک ولادیمیر پوتین، برای هفتمین دور رئیس جمهور باقی بماند.
لوکاشینکوی ۷۰ ساله که به "آخرین دیکتاتور اروپا" معروف است، از زمان استقلال بلاروس در سال ۱۹۹۴ رئیس جمهور این کشور بوده است.
انتظار میرود که پیروزی او در نتیجۀ این انتخابات اعلام شود.
سویتلانا تسیخانوسکایا، رهبر اپوزسیون بلاروس که در تبعید زندگی میکند، در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه، انتخابات جاری کشورش را "یک مسخره" خواند.
شوهر تسیخانوسکایا سالهاست در بلاروس زندانی است و یک سال است که اجازۀ تماس با افراد خارج از زندان را نداشته است.
بر اساس برآوردهای سازمان دیدبان حقوق بشر (ویاسنا)، بیش از ۵۰ هزار نفر در این کشور به دلایل سیاسی در چهار سال گذشته بازداشت شده اند.
کشته شدن دهها نفر در سودان
رئیس سازمان جهانی صحت میگوید که در حمله به تنها شفاخانهٔ فعال در شهر الفشر سودان، ۷۰ نفر کشته و ۱۹ نفر دیگر زخمی شدند.
این شهر در دارفور سودان در محاصره قرار دارد.
تدروس ادهانوم گیبریسوس، رئیس سازمان جهانی صحت، امروز (یکشنبه، ۷ دلو) در شبکه ایکس، توییتر سابق، این حمله را "وحشتناک" خوانده و نوشته است، این حمله زمانی رخ داد که این شفاخانهٔ آموزشی زایمان عربستان پر از بیماران بود.
جنگ داخلی سودان که نزدیک به دو سال پیش آغاز شد، هنوز ادامه دارد.
رئیس سازمان جهانی صحت نگفته است که کدام طرف درگیر مسئول حمله به شفاخانه است، اما مقامهای محلی مدعیاند که این حمله توسط گروههای شبهنظامی شورشی انجام شده است.
وزارت خارجهٔ عربستان سعودی نیز این حمله را محکوم کرد و آن را "نقض قوانین بینالمللی" خواند.
ترمپ از اردن و مصر میخواهد میزبان فلسطینیهای بیشتری باشند
دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا با اشاره به "وضعیت ناآرام" در نوار غزه گفته است که کشورهایی مانند اردن و مصر باید میزبان فلسطینیان بیشتری باشند.
دونالد ترمپ صبح روز یکشنبه، ۷ دلو گفت که با ملک عبدالله، پادشاه اردن صحبت کرده است و مایل است با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر صحبت کند.
ترمپ که در داخل طیاره با خبرنگاران صحبت میکرد، خطاب به پادشاه اردن گفت که از او می خواهد مردم فلسطین را به کشورش دعوت کند.
رئیس جمهور امریکا جزئیات بیشتری در بارۀ نحوه انتقال ساکنان غزه به این کشورها ارائه نکرد و تنها گفت که امکان انتقال آنها برای مدت کوتاه یا طولانی به این کشورها وجود دارد.
رئیسجمهور اوکراین: کییف در هر مذاکرهای پایان دادن به جنگ، باید اشتراک داشته باشد
رئیس جمهور اوکراین میگوید، دونالد ترمپ میتواند به وعدۀ خود برای پایان دادن به جنگ عمل کند، اما به شرطی که کییف در هر مذاکرهای شرکت کند.
ولودیمیر زلنسکی روز شنبه، ۶ دلو در یک نشست خبری مشترک با رئیس جمهور مولداویا گفت که اگر اوکراین در مذاکرات شرکت نکند، این طرح موفق نخواهد شد، زیرا به گفتۀ او، روسیه آمادۀ پایان دادن به جنگ نیست، اما اوکراین میخواهد به جنگ پایان دهد.
دونالد ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود قول داد در صورت بازگشت به کاخ سفید، به سرعت به جنگ در اوکراین پایان دهد. اگرچه او در مورد برنامۀ خود برای انجام این کار توضیح بیشتری نداد.
ولودیمیر زلنسکی روز شنبه در گفتوگویی با سیسیلیا سالا، خبرنگار ایتالیایی که به تازگی از زندان تهران آزاد شده است، گفت که معتقد است دونالد ترامپ صادقانه به دنبال پایان دادن به این جنگ است.
اداره دونالد ترمپ، محدودیت ارسال بمبهای سنگین به اسرائیل را لغو کرد
براساس خبرگزاری رویترز، قصر سفید دستور اداره جوبایدن رئیس جمهور پیشین امریکا مبنی بر عدم ارسال بمبهای سنگین به اسرائیل را لغو کرده است.
همزمان، دونالد ترمپ رئیس جمهور جدید امریکا بدون اشاره به این موضوع گفت که بسیاری چیزها اکنون در راه رسیدن به اسرائیل هستند.
ترمپ ناوقت شنبه ۶ دلو گفت که بسیاری از چیزی های که اسرائیل سفارش داده و پول شان را پرداخته اما اداره جوبایدن آنها را ارسال نکرده، اکنون در راه است.
او اما جزئیات بیشتر در این مورد نداده است.
پیش از این، برخی رسانه ها گزارش دادند که پنتاگون به اسرائیل اطلاع داده که دیگر محدودیتی برای ارسال بمبهای ۹۰۰ کیلوگرامی به این کشور وجود ندارد.
اداره جوبایدن رئیس جمهور پیشین امریکا سال گذشته میلادی در واکنش به حملات اسرائیل به رفح و همچنین در پی نگرانی ها در مورد تلفات غیرنظامیان، محدودیت های را بر ارسال بمبهای سنگین به اسرائیل وضع کرده بود.
بایدن در آنزمان گفته بود که اسرائیل در حملات خود به غزه که به تلفات گسترده غیرنظامیان منجر شد از سلاح های امریکایی استفاده کرده است.
یک شهروند امریکایی از ماه نوامبر به اینسو در جنوب روسیه در بازداشت به سر میبرد
بخش قفقاز رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی، به اسناد محکمه دست یافت که واقعیت ها را در جمهوری کاباردینو-بالکاریا روسیه در قفقاز شمالی افشا می کند.
براساس این اسناد، فردی که با حروف اول کی. تی. ان(K.T.N) شناسایی شده، از نوامبر گذشته در آن منطقه زندانی ست.
فرد دستگیر شده به "شرکت در یک گروه مسلح غیرقانونی، فعالیت های تروریستی و گذرانیدن آموزش های مناسب" متهم است.
متهم تاکنون از اعتراف خودداری کرده و وکیل او گفته، هیچ سندی مبنی بر دست داشتن موکلش در جنایاتی که به آنها متهم شده، وجود ندارد.
فعالان حقوق بشر و کارشناسان حقوقی در روسیه می گویند، افرادی که توسط ادارات امنیتی این کشور دستگیر می شوند، اغلب ادعا می کنند که به دلیل شکنجه در تحقیقات به جنایات ادعا شده، اعتراف کرده اند.
مسکو و واشنگتن در ماه اگست سال گذشته، ده ها زندانی را در بزرگترین مبادله از زمان جنگ سرد تا اکنون، مبادله کردند. شماری از شهروندان امریکا هنوز هم در روسیه، زندانی هستند.
محکمهی در پاکستان چهار نفر را به اتهام توهین به اسلام به اعدام محکوم کرد
این مجرمین متهم به انتشار مطالبی در شبکه های اجتماعی هستند که در آن به شخصیت های مذهبی و قرآن کریم توهین می شود.
منظور رحیمی وکیل مدافع متهمان گفته است که از محکمه درخواست تجدیدنظر در مورد این حکم را کرده است.
در پاکستان قانونی به نام «تکفیر» کسانی را که به موازین و شخصیت های اسلامی توهین کنند مجازات اعدام می کند، اما مقامات هنوز بر اساس این قانون کسی را اعدام نکرده اند.
طارق ایوب، قاضی محکمه راولپندی گفت که توهین به مردم، کفر و قرآن نابخشودنی است.
چهار متهم علاوه بر محکومیت به اعدام، به جزای نقدی به مبلغ شانزده و نیم هزار دالر امریکا نیز محکوم شدند.
مکسیکو به طیارههای مهاجرین اخراج شده از ایالات متحده اجازه نشست نداد
مکسیکو درخواست اداره رئیس جمهور ترمپ را برای اجازه دادن به نشست طیاره های حامل مهاجرین اخراج شده، در خاک این کشور را رد کرد.
مقامات رسمی دو کشور به خبرگزاری رویترز در این مورد معلومات دادند.
طیاره های نظامی سی ۱۷ امریکائی روز جمعه دو پرواز را به گواتیمالا انجام دادند که در هریک حدود ۸۰ مهاجر اخراج شده را انتقال دادند.
اما زمانی که مکسیکو به چنین پرواز ها اجازه نداد، مقامات امریکائی نتوانستند پروازهای مشابه این را به مکسیکو انجام بدهند.