ریاست اجرائیه افغانستان میگوید فشارهای جامعه جهانی بر پاکستان بخاطر حمایت این کشور از تروریزم پا برجاست.
یک مقام این ریاست میگوید، اگر پاکستان برای مبارزه با تروریزم گامهای صادقانه بردارد و سهم فعال داشته باشد، به شمول افغانستان تمامی کشورها از آن سپاسگزاری خواهد کرد.
مجیب الرحمن رحیمی سخنگوی این ریاست روز دوشنبه این موضوع را در حالی در صحبت با رادیو آزادی مطرح کرد که پس از رهایی یک خانواده کانادایی–امریکایی به گفته شماری از رسانههای پاکستانی، در روابط اسلام آباد و واشنگتن تغییرات مثبت پدید آمدهاست.
اما رحیمی میگوید، فشارها بر پاکستان از سوی امریکا پا برجاست.
وی افزود:
"فشارهای که در این اواخر بر پاکستان وارد شدهاست، پابرجاست، ما در سیاست امریکا در این باره کدام تغییری نمیبینیم، هر زمان و هر موقع که پاکستان در این زمینه همکاری کند، ما از همکاری آن کشور در مبارزه با تروریزم استقبال خواهیم کرد."
آقای رحیمی این را نیز گفت که رهایی خانواده کانادایی–امریکایی از بند شبکه حقانی این را ثابت میسازد که شبکههای تروریستی نه تنها که در پاکستان فعالیت میکنند، بلکه ادارۀ استخبارات آن کشور با این گروهها ارتباط نزدیک نیز دارد.
چهارشنبه هفته گذشته زمانی که این زوج کانادایی- امریکایی از چنگ ربایندگان رها شد، رئیس جمهور امریکا دونالد ترمپ از پاکستان قدردانی کرده و گفت که این گونه معلوم میشود که اسلام آباد به خواست امریکا برای مبارزه با تروریزم و اقدامهای دیگر نیز آماده شدهاست.
در همین حال اعضای کمیسیون روابط بینالملل ولسی جرگه با پخش اعلامیهیی از امریکا میخواهند که فریب سیاستهای دوگانه پاکستان را نخورد.
عبدالقیوم سجادی یک عضو این کمیسیون در نشست عمومی روز دوشنبه با خوانش بخشی از این اعلامیه نظر ولسی جرگه را در این باره مطرح کرد:
" اگر به شمول امریکا همکاران بینالمللی در مبارزه علیه تروریزم و ختم جنگ در افغانستان اراده جدی داشته باشند، آنان با استفاده از فشارهای سیاسی و اقتصادی میتوانند پاکستان را وادار به همکاری صادقانه در امر مبارزه با تروریزم کنند."
اما آگاهان امور در این مورد نظریات گوناگون دارند.
شماری از این آگاهان به این باور استند که سپاسگزاری قصر سفید از پاکستان در مبارزه علیه تروریزم جنبه تشویقی دارد.
در این میان حاجی سید داوود یکی از این آگاهان در این باره به رادیو آزادی گفت:
"من در این مسئله یک نوع جنبه تشویقی میبینم تا پاکستان را در مورد این که طالبان را حاضر به گفتوگوهای صلح بسازد تشویق نماید."
اما شمار دیگر به این باور استند که امریکا هیچگاه نمیخواهد در منطقه پاکستان را که از سالیان سال با اینکشور روابط خوب داشته از دست دهد.
احمد سعیدی دیپلومات پیشین افغان در پاکستان و آگاه امور سیاسی میگوید، هر چند بعد از اعلان استراتژی امریکا در قبال افغانستان و جنوب آسیا ظاهراً فشارها بالای پاکستان بیشتر شده، اما از این که پاکستان با روسیه، چین و ایران نزدیک شده، امریکا از روی مجبوریت نمیخواهد که پاکستان را از دست داده و در منطقه تنها بماند.
گزارش: نظیفه محبوبی