کمیتۀ روابط خارجی پارلمان اتحادیۀ اروپا دیروز "سه شنبه" خواستار وضع تحریمهای شدیدتر بالای روسیه شد.
این کمیته همچنان خواهان ایجاد یک میکانیزم بهخاطر نزدیک ساختن کشورهای "مشارکت شرقی" مانند گرجستان، مالدوا و اوکراین با اتحادیۀ اروپا شدهاست.
کمیتۀ امور خارجی پارلمان اروپا قبل از اجلاس کشورهای "مشارکت شرقی" که قرار است بهتاریخ ۲۴ نوامبر در بروکسل تدویر یابد، یک سلسلۀ از پیشنهادات را تصویب کرد.
این پیشنهادات وضع تحریمهای شدیدتر بالای روسیه و ایجاد یک میکانیزم بهخاطر نزدیک ساختن کشورهای "مشارکت شرقی" یا "E.A.P" مانند گرجستان، مالدوا و اوکراین را با اتحادیۀ اروپا شامل میشود.
این پیشنهادت الزامی نبوده، میتواند توسط سران کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا در نظر گرفته نشود.
کمیته امور خارجی پارلمان اروپا خواستهاست تا یک مدل متبادل و طولانیتر "مشارکت شرقی" یا "E.A.P" برای کشورهای در نظر گرفته شود که قرارداد پیوستن با اتحادیۀ اروپا را منعقد کردهاند، تا به پیوستن آنها با اتحادیههای گمرکات، انرژی، دیجیتال و منطقۀ شنگن منجر شود.
گرجستان، مالدوا و اوکراین قرارداد تحکیم روابط با اتحادیۀ اروپا را منعقد کردهاند.
در حالیکه کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا در مذاکرات در مورد اینکه آیا اشتیاق گرجستان، مالدوا و اوکراین برای پیوستن به اتحادیۀ اروپا تصدیق شود گیر ماندهاند، کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا بیشتر حامی این سه کشور به نظر میرسد.
کمیته امور خارجی پارلمان اروپا همچنان پیشنهاد کردهاست تا یک صندوق برای کشورهای اوکراین، گرجستان و مالدوا ایجاد شود که روی سرمایهگذاریهای خصوصی و همگانی و احتمال تدویر کنفرانس دونرها در مورد اوکراین بهخاطر حمایت از نیازهای بشری در آن کشور تمرکز خواهد کرد.
نیازهای که در نتیجه منازعه در شرق اوکراین و الحاق شبه جزیرۀ کریمیا تشدید یافتهاست.
به نوشته مرکز خبری رادیو آزادی، روسیه در سال ۲۰۱۴ میلادی کنترول شبه جزیرۀ کریمیا را در دست گرفت و جدایی طلبی را در شرق اوکراین تحریک کرد.
تا اکنون در اثر جنگ جدایی طلبان با اردوی اوکراین حدود ۱۰ هزار تن کشته شدهاند.
کمیته امور خارجی پارلمان اروپا همچنان بر وضع تحریمهای بیشتر بالای روسیه صحه گذاشته، هشدار داده است که با وصف اتخاذ تدابیر تنبهی، در سالیانی که گذشت حضور نظامی مسکو در منطقه افزایش یافتهاست.