فارن پالیسی
"اخراج طالبان از قطر یک اشتباه بزرگ خواهد بود" عنوان مقالهاست که به قلم چهار نماینده خاص امریکا برای افغانستان و پاکستان و یک معاون نماینده خاص، در تازه ترین شماره نشریه فارن پالیسی به نشر رسیدهاست.
درین مقاله از عدم مسدود شدن دفتر سیاسی طالبان در قطر حمایت شده و گفته میشود که رئیس جمهور امریکا و مقامات دیگر اداره وی، این را میپذیرند که معضله افغانستان جوانب سیاسی، نظامی و اقتصادی دارد و هدف نهایی این است که معضل افغانستان بلاخره از راه سیاسی حل گردد.
فارن پالیسی مینویسد با وجود آنکه ایالات متحده به اعزام قوای بیشتر به افغانستان و عدم اعلان زمان خروج قوایش از افغانستان تصمیم گرفتهاست، مقامات ارشد امنیتی امریکا تائید میکنند که تنها جنگ در جبهه منتج به پیروزی نمیشود و باید مذاکره شود.
فارن پالیسی مینویسد ایالات متحده منافع ملی اش را تنها از راه مذاکره سیاسی میان حکومت افغانستان و طالبان به دست آورده میتواند.
به نوشته نشریه، نه امریکا و نه هم حکومت افغانستان باید انتظار آن را نداشته باشند که در جنگ دست بالا یافته و سپس مذاکرات صلح آغاز شود.
به نوشته فارن پالیسی به همان شکلی که امریکا و حکومت افغانستان به صلح نیاز دارند طالبان هم به آن نیازمندند.
رئیس جمهور ترمپ به تاریخ ۲۱م اگست گفت بعد از تلاشهای موثر نظامی ممکن یک راه برای مصالحه هموار گردد، ولی فارن پالیسی مینویسد هیچکس نمیداند آن روز چی وقت میرسد، برای ختم جنگ به مذاکره نیاز است، پس چرا مذاکره زودتر آغاز نشود.
به باور نویسندهگان مقاله فارن پالیسی موضوع دیگر این است که اگر دفتر طالبان مسدود گردد تماس با این گروه محدود شده و سد راه مذاکرات صلح ایجاد خواهد شد.
نشریه در دفاع از باقی ماندن دفتر طالبان در قطر میگوید، این چینل موجود است و نیاز است برای مذاکره باز نگهداشته شود. ولی روزنامه واشنگتن پست در مقاله نوشته است که رئیس جمهور افغانستان و قوماندان ماموریت حمایت قاطع به این نظرند که تقویت نیروهای هوایی این کشور میتواند منتج به شکست طالبان گردد.
روزنامه به اظهارات روز شنبه رئیس جمهور غنی و جنرال جان نیکلسن اشاره کردهاست که در کندهار در جریان سپردن دو بلک هاک امریکایی به قوای هوایی افغان ابراز داشتند.
در یک مقاله دیگر واشنگتن پست آمدهاست که لوی درستیز اردوی پاکستان در دیداری از کابل در اول اکتوبر تلاش کرد خصومتها میان دو کشور خاتمه یابد، وی پیشنهاداتی را نیز در مورد آموزش قوای افغان ارائه کرد و افغانها برای قدردادنی به او قطعه تشریفات را نیز تقدیم کردند.
واشنگتن پست مینویسد که با وجود اجرای این عرف دیپلوماتیک نشانههای اندکی دیده میشوند که گویا کدام تغیری در راهاست.