هیئت اداری ولسی جرگه نشست و گفتوگوهای اخیر مقامهای افغان و ایرانی را سودمند نمیخوانند.
هئیت اداری ولسی جرگه دیدار و گفتوگوی مقامهای افغان و هئیت ایرانی را روی موضوعات آب و امنیت نمایشی و یک شعار میخوانند.
همایون همایون معاون اول این جرگه روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت بهشمول ایران شماری از کشورهای همسایه تلاش میورزند در امور افغانستان مداخله کنند.
او افزود:
"این مسایل به این خاطر سودمند نخواهد بود که ایران، پاکستان و برخی دیگری از کشورهای همسایه ما حضور امریکا را در افغانستان به آینده خود خوب نمیبینند و از این رو آنان در امور افغانستان مداخله میکنند."
این در حالی است که به شمول سه معاون وزارت های خارجه و انرژی و آب ایران و یک هیئت پانزده نفری این کشور نیز برای گفتوگو در پیوند به موضوعاتی امنیتی، سیاسی، حقوقی و موضوعات دیگر روز گذشته وارد کابل شدهاند.
این گفتوگوها چند ماه پس از سفر جواد ظریف وزیر خارجه ایران به کابل صورت میگیرد.
پس از سفر جواد ظریف به کابل، میان دو کشور برای ایجاد همکاریها به تشکیل پنج کمیته توافق صورت گرفت و هر دو کشور پذیرفتند که از طریق این کمیتهها بالای مسایل مهم با هم دیگر بحث و گفتوگو خواهند کرد.
رئیس جمهور غنی هفته گذشته هنگام ارزیابی این کمیتهها گفت افغانستان علاقمند است که با ایران روابط خوب داشته باشد و در بخشهای گوناگون و پس از امضای توافقنامه همکاریها میان دو کشور، رابطه کابل و تهران بهبود یابد.
تلاش کردیم در باره سفر هئیت ایرانی به افغانستان دیدگاه وزارت خارجه را نیز داشته باشیم اما این وزارت از دادن معلومات در این باره خوداری کردند.
با این همه شماری از کارشناسان روابط بین الملل میگویند،گفتوگوها میان دو کشور مشروط بر این سودمند خواهد بود که طرفها به تعهدات شان پابند بمانند.
در این باره مشتاق رحیم به رادیو آزادی گفت:
"اهمیت این نشست در این است تعهدات که دور یک میز صورت میگیرد به آن متعهد باقی مانده و به آن عمل میکنند، ما در گذشته مشاهده کردهایم که تعهدهای با کشورهای منطقه صورت گرفته اما برخی کشورها در زمان عملی کردن آن برخورد دوگانه داشتهاند و از موافقتنامهها سرپیچی صورت گرفتهاست."
آقای رحیم میگوید که گفتوگوهای روان میان ایران و افغانستان زمانی نتیجه بخش خواهد بود که دو کشور در برابر یک دیگر برای همکاریهای دوجانبه گامهای صادقانه بردارند و به وعده هایشان عمل کنند.
گزارش: نظیفه محبوبی