لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۰

سپیدار: کمیشنران کمیسیون‌های انتخاباتی چهره‌های صادق و راستکار اند


پس از ابراز نگرانی شورای تفاهم جریان‌های سیاسی ریاست اجرائیه می‌گوید، کمیشنران کمیسیون‌های انتخاباتی در نتیجه اصلاحات تعیین شده‌اند و چهره‌های صادق و راست کار اند.

به‌دنبال خواست شورای تفاهم جریان‌های سیاسی مبنی بر آوردن تغییرات در کمیسیون‌های انتخاباتی، ریاست اجرائیه حکومت وحدت ملی می‌گوید، کمیشنران کمیسیون‌های انتخاباتی با رهبران حکومت ارتباط سیاسی ندارند.

جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرائیه روز یک شنبه به رادیو آزادی گفت، نگرانی شورای تفاهم جریان‌های سیاسی در باره کمیشنران کمیسیون‌های انتخابات پیش از وقت است.

جاوید فیصل
جاوید فیصل

او گفت:

"به نظر من هنوز وقت است که سیاسیون کشور درین مورد تشویش‌های داشته باشند، اگر نظراتی در مورد دارند باید نظریات خود را برای بهبود کار شریک کنند، ولی اعضای کمیسیون‌های فعلی بعد از اصلاحات تعیین شده‌اند و آدم‌های صادق و راستین اند."

این در حالی است که شورای تفاهم جریان‌های سیاسی که خود را متشکل از چندین حزب و جریان سیاسی می‌داند روز شنبه گفت که اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی استقلالیت ندارند و به گفته اعضای این جریان، کمیشنران فعلی کمیسیون‌های انتخاباتی توانایی برگزاری انتخابات شفاف را ندارند.

مسعود ترشتوال یک عضو شورای تفاهم جریان‌‌های سیاسی گفته‌است، نبود هماهنگی میان کمیسیون‌های انتخاباتی، فساد موجود و نبود ظرفیت از مشکلاتی اند که باور مردم را نسبت به این کمیسیون‌ها صدمه زده‌است.

این در حالی است که کمیشنران کمیسیون‌‌های انتخاباتی به‌دنبال بحث‌های طولانی سران حکومت از طریق کمیته گزینش تعیین شده‌اند و همواره تأکید کرده‌اند که کارهای شان را با بی‌طرفی و شفافیت کامل به پیش خواهند برد.

در همین حال بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان "فیفا" می‌گوید، مطرح کردن عزل کمیشنران کمیسیون‌های انتخاباتی در شرایط فعلی، پروسه انتخابات را صدمه می‌زند.

یوسف رشید رئیس اجرائیوی این نهاد روز یک شنبه به رادیو آزادی گفت، سیاسیون به‌جای مطرح کردن چنین موارد، باید طرح‌های شان را برای بیرون رفت از نگرانی‌ها با حکومت شریک کنند.

یوسف رشید
یوسف رشید

او می‌گوید:

"همیشه کمیشنرها حیثیت اجناس یک بار مصرف را داشته و زمانی که انتخابات مدیریت شده بعداً عزل شده‌اند، ما تا امروز نتوانسته‌ایم یک نتیجه مطلوب را داشته باشیم، خواست‌ما از سیاسیون کشور این است که این‌ها باید دنبال یک راه حل معقول با دوام و با ثبات باشند."

تا هنوز دو حزب مطرح دیگر کشور مانند حزب اسلامی و جمعیت اسلامی در این باره به گونه واضح موضوع عزل کردن کمیشنران کمیسیون‌های انتخابایت را مطرح نکرده‌اند.

عبدالشکور واقف حکیمی سخنگوی جمعیت اسلامی روز یک شنبه به رادیو آزادی گفت، آنان چند روز پیش نگرانی و خواست‌های شان را در مورد انتخابات آینده با اعضای کمیسیون‌های انتخاباتی شریک کرده‌اند.

به گفته وی، هر تغییرات بنیادی که سبب تضمین شفافیت انتخابات شود، مورد استقبال و حمایت آنان خواهد بود.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG