افغانستان در نشست سام به جامعه جهانی گفتهاست نشست بزرگی را در پیوند به صلح برگزار میکند.
کابل برای برگزاری نشست بزرگی در پیوند به صلح تا نزدیک به چهار ماه دیگر آمادهگی میگیرد.
وزیر مالیه با تاکید بر این مطلب میگوید فرصتهای خوبی برای انجام گفتگوهای صلح فراهم شدهاست و به نتایج نشستی که در کابل برگزار خواهد شد امیدوار است.
اکلیل حکیمی که رهبری نشست سام را بر عهده داشتهاست، میگوید که درین نشست رئیس جمهور غنی به نمایندهگان جامعه جهانی از برگزاری نشستی خبر دادهاست که مختص به صلح افغانستان خواهد بود.
حکیمی هنگام ارائه نتایج نشست سام روز جمعه به رسانه گفت که حکومت افغانستان به نتایج نشست آینده امیدوار است و انتظار دارند که در آن گامهای نخستین برای انجام گفتگوهای صلح با طالبان برداشته شود.
وی افزود:
"رئیس جمهور تصمیم گرفت که در نزدیک به چهار ماه دیگر مجلس بزرگ را که در آن تمامی دوستان بین المللی و بازیگران منطقه اشتراک داشته باشند را در کابل برگزار کند، شخصا خودم خوشبین هستم که در چند ماه آینده شاهد پیشرفتهای خوبی در این عرصه خواهیم بود."
به گفته حکیمی در این نشست که در پنجم دلو سال روان در کابل برگزار خواهد شد نمایندهگان جامعه جهانی و بازی گران منطقه یی نیز اشتراک خواهند داشت.
اکلیل حکیمی نشست سام را پردستاورد میخواند و میگوید نمایندهگان جامعه جهانی خواستهای افغانستان را در تمامی بخشها پذیرفتهاند و به شمول روند صلح افغانستان در دیگر بخشها نیز با این کشور تجدید تعهد شدهاست.
وزیر مالیه میگوید در نشست سام فیصله شد که کنفرانسِ سال آینده به اشتراک وزیران خارجه کشورهای کمک کننده در یکی از کشورها برگزار گردد و نمایندهگان جامعه جهانی تعهدات شان را با افغانستان در آن تجدید کنند.
با این حال پیشتر ریاست جمهوری گفته بود که نشست سام برای افغانستان سرنوشت ساز است و در آن در کنار موضوعات اقتصادی، روی امنیت نیز گفتگو خواهد شد.
پس از اعلام استراتژی امریکا برای افغانستان و آسیای جنوبی که در آن به برداشتن لانههای هراس افگنان در خاک پاکستان تاکید شدهاست، کابل را امیدوار ساخته که روند گفت و گوهای صلح با طالبان آغاز خواهد شد و نتیجه بخش خواهد بود.
وزیر مالیه میگوید در نشست سام دریافتند که فرصتهای نادری در چند ماه آینده بخاطر انجام گفتگوهای صلح فراهم میشود.
کابل در حالی برای برگزاری این نشست آمادهگی میگیرد که چهار ماه پیش نیز شاهد برگزاری نشست پروسه کابل بود.
در آن نشست نمایندهگان بیش از ۲۵ کشور و سازمانهای بینالمللی روی مبارزه تأثیر گذار با تروریزم و راههای بیرون رفت از جنگ فیصله کرده بودند.
تادامیچی یاماموتو نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان در نشست مشترک با وزیر مالیه تاکید کرد نشستی که در کابل برگزار میگردد برای پیشبرد روند گفتگوهای صلح با طالبان بسیار مهم خواهد بود.
وی افزود:
"این نشست نهایت مهم است زیرا درین پروسه حکومت افغانستان در محور همه تلاشهای صلح قرار خواهد گرفت و بدون شک حمایت تمام کشورها را در این نشست خواهد داشت، چیزی دیگری که مهم است این است که تمامی تلاشها بخاطر گفتگوهای صلح زیر یک چتر قرار خواهد گرفت و رهبری آن را افغانستان خواهد داشت، همچنان جامعه جهانی به پروسه صلح بسیار اهمیت میدهد و آمادهاست که به هر طریقه ممکن در این پروسه با افغانستان همکاری کند."
با این همه خوشبینیها از چگونگی تحقق روند صلح افغانستان؛ طالبان پیش از این خواست این کشور را در پیوند به انجام گفتگوهای صلح رد کردهاند و اما اکنون دیده شود که نتایج تلاشهای تازه کابل در این زمینه چه اندازه تحقق خواهد یافت؟
با این همه نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان نقش روسیه را در کنار چین و پاکستان در پیشبرد روند گفتگوهای صلح افغانستان مهم میخواند و میگوید که به نتایج نشست که در کابل در پیوند به صلح افغانستان برگزار خواهد شد امیداور استند.
نظیفه محبوبی