لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۹

خواست عفو بین الملل از افغانستان روی اخراج اجباری مهاجرین افغان از اروپا


یافته‎های اخیر امنستی انترنشنل یا سازمان عفو بین الملل نشان می‎دهد که افغانستان محل امن برای زنده‎گی افغان‎های برگشت داده شده از کشورهای اروپایی نبوده و حکومت افغانستان نیز در رسانیدن خدمات به آنان کوتاه آمده‎است.

مسئولان این سازمان روز پنجشنبه طی نشستی در کابل ضمن نگرانی ازین مسئله تاکید کردند که هیچ جای افغانستان به شمول پایتخت این کشور امن نیست و حکومت باید تصویر واقعی از وضعیت فعلی را به کشورهای اروپایی تشریح کرده تا از ادامه اخراج اجباری مهاجرین جلوگیری شود.

حوریه مصدق مسئول بخش افغانستان درین سازمان انتقاد کرد که حکومت افغانستان برای هیچ یک از برگشت داده شده‎ها از کشورهای اروپایی توجه لازم نکرده‎است.

حوریه مصدق
حوریه مصدق

او افزود:

"هیچ امکانات و هیچ کاری از طرف دولت افغانستان بخاطر بهتر شدن زنده‎گی آن‎ها و بخاطر رفاه زنده‎گی شان صورت نگرفته‎است ما از دولت افغانستان این را می‎خواهیم که اول تمام تصامیم خود را به اساس واقعیت‎های که در داخل این کشور وجود دارد بگیرد دولت افغانستان توانایی این را دارد که به کشورهای اروپایی بگوید که ماهمین کتله از مهاجرین را نمی‎پذیریم "

این سازمان هرچند اخراج اجباری مهاجرین را از کشورهای اروپایی در تناقض با قوانین بین المللی می‎داند اما می‎گوید که هنوزهم کتله عظیم از مهاجرین افغان با خطر اخراج اجباری رو به رو است.

عمر وریاچ مسئول بخش جنوب آسیا در سازمان عفو بین الملل نیز درین نشست تاکید کرد که دولت افغانستان چالش‎ها را درین کشور مد نظر گرفته و برای حل مشکلات مهاجرین افغان در کشورهای اروپایی اقدام کند.

مسئولان سازمان عفو بین الملل این سخنان را روز پنجشنبه در نشست که به هدف ارائه یافته‎های شان از وضعیت مهاجرین برگشت داده شده به گونه اجباری در افغانستان و کشورهای اروپایی تهیه شده‎است بیان کردند.

این سازمان ظرف ۹ ماه در مورد وضعیت مهاجرین افغان در داخل افغانستان و تعدادی از کشورهای اروپایی تحقیق کرده و درین مدت به بیست تن از افغان‎های برگشت داده شده در افغانستان و شماری دیگر در کشورهای اروپایی صحبت کرده‎است.

یافته‎های این سازمان نشان می‎دهد که اخراج اجباری مهاجرین افغان در تناسب به سال ۲۰۱۵ سه برابر افزایش داشته و در بین سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ نزدیک به ده هزار افغان از کشورهای اروپایی برگشت داده شده‎اند.

این در حالیست که حکومت افغانستان سال قبل اعلامیه مشترک را در مورد اخراج، عدم اخراج و پناهنده‎گی مهاجرین افغان با اتحادیه اروپا و شماری از کشورهای اروپایی امضا کرد و تعهد گردید که هر تصمیم در مورد مهاجرین باید به اساس سند مشترک صورت گیرد.

مهاجرین افغان در جرمنی
مهاجرین افغان در جرمنی

حالا وزارت مهاجرین وعودت کننده‎گان افغانستان می‎گوید به اساس در خواست حکومت افغانستان و بررسی از وضعیت نا امن درین کشور اکنون جرمنی روند اخراج مهاجرین افغان را توقف داده‎است.

حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی این وزارت پذیرفت که نا امنی در کشور وجود دارد و تلاش‎های دیپلوماتیک بخاطر حل مشکلات مهاجرین در کشورهای اروپایی ادامه دارد.

وی افزود:

"از این‎که وضعیت در افغانستان خوب نبود آلمان اخراج اجباری افغان‎ها را متوقف ساخته‎است و ما از دیگر کشورهای اروپایی هم می‎خواهیم تا همان روش را که آلمان اتخاذ کرده از آن استفاده کنند و در بررسی کیس‎های افغان‎ها وضعیت نا امن افغانستان را در نظر گیرند."

این در حالیست که به اساس معلومات وزارت مهاجرین و عودت کننده‎گان سید حسین عالمی بلخی وزیر مهاجرین و عودت کننده‎گان در نشست سالانه یو، ان، اچ، سی، آر یا کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‎گان در ژنیو اشتراک کرده‌است.

درین نشست وی از کشورهای اروپایی خواسته‎است تا با توجه به چالش‎های امنیتی در افغانستان روند اخراج اجباری مهاجرین افغان را متوقف سازند.

جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG