وزیر امور خارجه افغانستان میگوید، هر اندیشۀ که نفاق در کشور را دامن زند برای افغانها قابل قبول نیست.
شماری از شخصیتهای سیاسی افغان میگویند که افغانها نسبت به هر وقت دیگر به وحدت نیاز دارند.
آنان که روز پنجشنبه در ششمین سالروز کشته شدن استاد برهان الدین ربانی رئیس جمهور اسبق کشور و رئیس پیشین شورای عالی صلح شرکت کرده بودند تأکید کردند، هر کسیکه نفاق را دامن میزند قابل پذیرش نیست.
صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه افغانستان و یکی از اشتراک کنندهگان این نشست گفت:
"جوانان ما باید بدانند افغانستان امروز به وحدت و مشارکت همه نیاز دارند و هر اندیشهای که به تبعیض و نفاق دامن بزند خاینانه بوده و از نظر مردم افغانستان مردود است."
گفتنی است که آقای ربانی عضو ائتلاف سیاسی تحت نام نجات افغانستان نیز میباشد که چندی پیش از سوی او، عبدالرشید دوستم معاون اول رئیس جمهور و عطا محمد نور والی بلخ در ترکیه ایجاد شد.
آقای ربانی در حالی این سخنان را بیان میکند که در این اواخر شماری از رسانهها گزارشهای را به نقل از ثواب الدین مخکش یک مامور اداره امور به نشر رساندند که در آن به مسایل قومی دامن زده شده بود.
آقای مخکش پس از افشای این معلومات از وظیفهاش استعفأ کرد اما رئیس جمهور غنی ضمن تقبیح کردن هر گونه تبعیض در حکومت، گفت که به هیچ کس اجازه نمیدهد که به وحدت ملی افغانها زیان برساند.
هر چند مخکش در صفحه فیسبوکاش این اتهامات را رد کرده اما رئیس جمهور غنی به لوی سارنوالی دستور بررسی این قضیه را دادهاست.
پیش از آن برخی افراد و جریانهای دیگر نیز به مسایل قومی دامن زدهاند.
در همین حال استاد عبدالرب رسول سیاف رهبر پیشین جهادی اقوام افغانستان را به دسته گل تشبیه کرده و گفت که تمام اقوام باید در کنار هم باشند.
او گفت:
"افغانستان مانند یک دسته گل است، باید تمام اقوام در این دسته شامل باشند اگر بخواهیم زیبایی کشور را نگاه کنیم باید این گلها در پهلوی هم قرار داشته باشند و اگر هر گل در میان پژمرده شود زینت همگی را صدمه میزند."
حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان بر وحدت ملی تأکید داشته و برهان الدین ربانی را شخص دانست که به گفته وی برای صلح و وحدت کار میکرد.
او گفت:
"باید اتحاد و اتفاق خود را حفظ کنیم، اتحاد ما زیر حمله بیرونی است، ای کاش استاد حیات میبود که یک همکار و همدست محکم مردم افغانستان میشد."
در پیام رئیس جمهور غنی که از سوی ویس احمد برمک سرپرست وزارت داخله به خوانش گرفته شده بود، نیز از تلاش و فعالیتهای برهان الدین ربانی برای صلح یاد شده بود.
استاد برهان الدین ربانی رئیس جمهور پیشین کشور و رئیس پیشین شورای عالی صلح شش سال پیش به تاریخ ۲۹ سنبله از سوی فردیکه خود را پیام آور صلح خطاب کرده بود، کشته شد.
مسړولیت کشتن وی را هیچ کسی یا گروهی به عهده نگرفت.
رړیس جمهور پیشین به وی لقب شهید صلح را داد.
از سوی هم محمد محقق معاون دوم ریاست اجراړیه میگوید که افغانها باید برای تحقق ارمان بزرگان سیاسی شان، برای وحدت و همپذیری کار کنند.
وی افزود که حکومت مسئول است تا جلو حرکات تبعیض آمیز و پلان شده را بگیرد.
گزارش: نورالله شایان