دیلی بیست
روزنامه دیلی بیست در شماره اخیرش مقاله را در مورد افغانستان به نشر رسانیده تحت عنوان: "عساکر خیالی، اسلحه مخفی طالبان".
به نوشته مقاله، شکست دادن یک نیروی شورشی سرسخت دشوار است ولی زمانیکه علیه چنین دشمن در حالی بجنگید که شماری از نیروهای خود تان خیالی باشد، شکست دشمن سرسخت، ناممکن است.
این مقاله دیلی بیست که در همکاری با اداره ژورنالیزم تحقیقاتی به نشر رسیدهاست قصه یک سرباز امریکایی را میکند که در سال ۲۰۰۹ به ولسوالی ناوه هلمند رفته بود. فرانک بیجیو بیاد دارد که ناوه در آن زمان چی جای خطرناکی بود درست مثل آخرین صحنه یک فلم جنگی. جنگ برای تامین امنیت ناوه خیلی دشوار بود و فرانک که نیروی احتیاطی مرین بود، در جریان اقامت اش در ناوه چهار هم قطارش به شمول یک دوست نزدیکش را از دست داده بود.
تولی که فرانک در آن وظیفه داشت ولسوالی ناوه را امن ساخته و ناوه به یک قصه موفق امریکا در هلمند مبدل شده بود. ولی هفت ماه بعد از آنکه تولی فرانک ناوه را ترک کردند، چند ولسوالی هلمند یکی پی دیگر به دست طالبان افتادند.
فرانک امیدوار بود که با ناوه چنین کار نشود ولی با خروج قوای امریکایی در سال ۲۰۱۴ طالبان قدم به قدم پیشتر رفته و این ولسوالی در اکتوبر سال ۲۰۱۶ در دست طالبان بود.
اینکه چرا چنین شد، تحقیقات زیاد در مورد صورت گرفتهاست. اداره ژورنالیزم تحقیقاتی دریافته که فساد سیستماتیک موجود در حلقات امنیتی افغان یکی از دلایلی عمده این ناکامیها بودهاست حالتی که در آن نیروهای موجود در جبهه جنگ، خیلی کمتر از آنچه بوده که درج کاغذ است.
به نوشته مقاله، ناوه بلاخره در ماه جولای امسال در جریان عملیات نیروهای افغان و حمایت هوایی امریکا آزاد شد ولی وضعیت در آنجا هنوزهم شکنندهاست.
دیلی بیست مینویسد، طالبان در سراسر افغانستان از فساد موجود و سو مدیریت در حلقات امنیتی افغان بهره بردهاند.
به گفته روزنامه، رئیس جمهور ترمپ وعده ارسال
۳۵۰۰ سرباز به افغانستان را دادهاست ولی بدون تمرکز به اصل مشکل که همانا عساکر خیالی و فساد سیستماتیک در حلقات امنیتی افغان است، اعزام نیروهای بیشتر معنایی نخواهد داشت و پیشرفتهای قوای امریکایی، شکنند خواهند بود.
نیویارک تایمز
نیویارک تایمز نیز در شماره اخیرش مقاله را در مورد تلاشهای نظامی امریکا در افغانستان به نشر رسانیده تحت عنوان "امر ضروری در افغانستان".
به نوشته مقاله، در هر مشکل همیشه، یک راه حل خیالی و آسان این مشکل موجود میباشد.
خیالی که دونالد رمسفیلد وزیر دفاع اسبق امریکا در سر میپرورانید و حال بعضی دموکراتها آن را در سر دارند و آن اینکه، با طیارههای بی پیلوت، نیروهای خاص و راکتهای کروز جنگ علیه شورشیان را میتوان به پیش برد.
نیویارک تایمز مینویسد، این خیال کهنه پنتاگون که گویا با داشتن عساکر در قرارگاهها و فرستادن آنها با کاروانهای زره و مجهز برای کشتن مردان بد، میتوان طالبان را شکست داد، فقط خیال است و بس.
به نوشته روزنامه، هیچ سند تاریخی وجود ندارد که این تیوریها را به اثبات برساند.
شواهد تاریخی نشان میدهند که چنین استراتژیها حالتی را ایجاد میکنند که در آن، نیروهای کافی برای گرفتن مسئولیت جنگ دارید، ولی برای غالب بودن کافی نیستند.