وزارت انرژی و آب افغانستان در حالی روی ساخت یک ماستر پلان جامع برای مدیریت منابع آبی تاکید میکند که در حال حاضر بیشتر شهریان کابل به آب پاک آشامیدنی دسترسی ندارند.
علی احمد عثمانی وزیر انرژی و آب این کشور این مطلب را روز دوشنبه در نشست ارزیابی از وضعیت کیفیت و کمیت آب آشامیدنی و معیشتی در شهر کابل بیان کرد.
وی همچنان گفت که آب کابل در حال حاضر از لحاظ کیفی و کمی در یک حالت بحرانی قرار دارد.
وی افزود:
"ما باید آب مناسب را تامین کنیم بخاطریکه امروز هم در یک وضعیت نا مطلوب چه در بخش کیفی و چه در بخش کمی در آبهای زیر زمینی مواجه استیم و در طول سالهای آینده این بحران شدت پیدا خواهد کرد، در ماستر پلانیکه ترتیب میشود هدف که باید تعقیب شده باشد از دیدگاه ما اینست که ما چگونه فشارها را از آبهای زیر زمینی در کابل برداریم؟"
در حال حاضر شماری زیاد از باشندهگان کابل به آب پاک آشامیدنی دسترسی نداشته و بیشتر از آبهای زیر زمینی استفاده میکنند.
پیش ازاین اداره حفاظت از محیط زیست افغانستان گفتهاست که هفتاد درصد آبهای زیر زمینی کابل غیر صحی بوده و قابل استفاده نیست.
در شهر کابل نه تنها اینکه در حال حاضر بیشتر از حد تعین شده مردم در آن زندهگی دارند بلکه شماری از شرکتها با انداختن کثافات، مواد کیمیاوی و پلاستیک عامل بزرگ آلودهگی درین شهر گفته میشوند.
درین حال شماری از محققین در بخش آب تاکید میکنند که برای مدیریت بهتر آبها باید گامهای موثر برداشته شوند.
انجنیر سمیع ثاقب یکی از این محققین در این باره به رادیو آزادی گفت:
"راه حل اساسی برای فعلا اینست که باید از آبهای سطحی به گونه اقتصادی استفاده شود، از یک سو دولت برنامههای موثر را روی دست بگیرد و از سوی دیگر به مردم آگاهی داده شود تا از ضایعات آب جلوگیری شود."
وی هشدار میدهد که اگر این مشکل ادامه پیدا کند احتمال این میرود تا مردم کابل را ترک کنند.
اما وزارت انرژی و آب میگوید، برای مدیریت بهتر آب در کابل آنان در تلاش عملی کردن برنامههای موثر اند.
گزارش: نصرت پارسا