لاس انجلس تایمز
روزنامه لاس انجلس تایمز در شماره اخیرش به مهمترین موضوعات مطرح شده از سوی رهبران جهان در جلسه جاری اسامبله عمومی ملل متحد اشاره نموده و بخشهای مهمی از سخنرانیهای چند رهبر به شمول رئیس جمهور افغانستان را به نشر رسانیدهاست.
به نوشته لاس انجلس تایمز، اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان از تهدیدات تروریستی سخن گفته و از استراتژی امریکا برای افغانستان حمایت کرد.
به نوشته روزنامه، رئیس جمهور غنی در سخنرانی اش از پلان ارسال سربازان بیشتر امریکایی به افغانستان ستایش نموده گفت، شانزده سال بعد از حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ در امریکا و آغاز جنگ علیه طالبان در افغانستان، خشونتهای گروههای تروریستی هنوزهم تهدید جدی را برای افغانستان تشکیل میدهند.
غنی گفت، خشونتهای شبکههای تروریستی چندین کشوری، سازمانهای جنایتکار، جرایم سایبری و تروریزم به حمایت دولتی یک پدیده زودگذر نه، بلکه یک تهدید طولانی مدت بیش از یک دهه برای امنیت ملی افغانستان بودهاست.
لاس انجلس تایمز اظهارات مهم دیگر غنی را نیز گرفته که در اشاره به استراتژی جدید رئیس جمهور ترمپ برای افغانستان و جنوب آسیا گفتهاست:
"با اعلان استراتژی جدید ترمپ برای مبارزه علیه تروریزم و ایجاد ثبات در جنوب آسیا، مشارکت پایدار افغانستان با امریکا تازه شده و مسیر جدید یافتهاست."
لاس انجلس تایمز به اظهارات ترمپ قبل از ریاست جمهوری اش نیز اشاره کرده که جنگ افغانستان را یک اشتباه وحشتناک خوانده و در یک تویت در سال ۲۰۱۳ نوشته بود که: "ما باید افغانستان را فورا" ترک کنیم.
دی نیشن
در حالیکه لاس انجلس تایمز از اظهارات گذشته ترمپ در مورد ترک افغانستان یاد کردهاست، نشریه امریکایی دی نیشن روی موقف فعلی ترمپ و تصمیم تازه وی در مورد عدم ترک افغانستان تمرکز نمودهاست.
دی نیشن در شماره اخیرش مقاله را به نشر رسانیدهاست تحت عنوان اردوی امریکا تاحال چی را در مورد افغانستان درک نکردهاست؟
نشریه در اشاره به جابجایی حدود سه هزار سرباز امریکایی که وزیر دفاع جیم متیس به روز دوشنبه خبر راهی شدن آنها به افغانستان را داد مینویسد، سالها بعد از آنکه اکثر امریکاییها طولانی ترین جنگ کشور شان را فراموش کردهاند، عساکر امریکایی حال دوباره در افغانستان مستقر میشوند. در شانزده سال گذشته، تحت قومانده سه رئیس جمهور و استعفای چندین جنرال اردوی امریکا در جنگ افغانستان مشابه موتر سایکل سوارانی بودهاست که گرد یک گولایی بی انتها در حرکت بودهاند.
دی نیشن مینویسد، این بار شمار نیروهای تازه اعزام به افغانستان سری است، گرچه بعضی گزارشها از اعزام ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ نیرو، جمع شش هزار دیگر و یک شمار نامعلوم به تعقیب آن سخن میگویند، ولی نویسنده مقاله میپرسد که کی میتواند به این ارقام اعتماد کند؟
به نوشته مقاله، نباید فراموش کرد که شمار نیروهایکه بعد از اعلان خروج عساکر توسط رئیس جمهور اوباما در سال ۲۰۱۴ در افغانستان باقی ماندند ۸۴۰۰ گفته شده بود ولی تازه معلوم شد که شمار آنها ۱۲۰۰۰ است.
نویسنده مقاله دی نیشن میپرسد، آیا این کار ضروری است؟ یا هوشیارانه است یا حتی حقیقت دارد؟
دی نیشن در ادامه مقاله اش از شکریه بارکزی سفیر افغانستان در ناروی نقل میکند که در پاسخ به همین سه سوال میگوید نخیر! بارکزی که خود در سال ۲۰۱۴ از یک حمله انتحاری طالبان متاثر شده بود گفتهاست، طالبان دیگر ختم شدهاند، آنها میخواهند خانه بروند ولی شما امریکاییها آنهارا نمیگذارید.
شکریه بارکزی به خبرنگار دی نیشن گفتهاست، طالبان قوای اشغالگر نیستند، آنها اتباع افغانستان اند، آنها به دلیل محافظه کاری بیش از حد مذهبی، زن ستیزی و رویکرد تندروانه شان منفور هموطنان شان شدهاند. ولی به گفته نویسنده احتمال میرود که در صورت موجودیت صلح اکثر طالبان به خانه هایشان برگشته مثل پدران شان زراعت و دوکانداری کنند و مردم عادی قریهها باشند، شاید در مناطق شان خواهان نظم و اصول محلی شده و اصلاً در فکر حکومت کابل نباشند.