لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۳۱

دپلومات: هلیکوپترها به تنهایی نمی‌توانند ضامن پیروزی در جنگ افغانستان باشند


دپلومات

نشریه دپلومات در شماره اخیر خود مطلبی دارد در مورد کمک ۱۵۰ هلیکوپتر نو نظامی امریکا به قوای هوایی افغانستان.

به نوشته نشریه این هلیکوپترها تنها در صورتی می‌توانند مؤثر واقع شوند که در ساحه ترمیم، اکمال و تعلیم پیلوت‌های آن‌ها تا سال ۲۰۲۲ که این هلیکوپتر‌ها بطور کامل بدست قوای هوایی افغان می‌رسند گام‌های مؤثر برداشته شوند.

نشریه می‌افزاید، مؤثریت این هلیکوپترها وقتی معلوم خواهد شد که در فصل فعلی و بعدی جنگ چگونه ار آن‌ها استفاده می‌شود و حالا که امریکا تصمیم گرفته است حملات هوایی را بر مخالفین در افغانستان بیشتر بسازد و در این عملیات قوای هوایی افغان هم سهم خواهند داشت رسیدن این هلیکوپترها در سال‌های آینده بر فرهنگ جنگی قوای نظامی افغانستان تأثیر خواهد گذاشت.

رسیدن این هلیکوپترهای سبک هجومی، اردوی افغانستان را به هدف رسیدن به یک قوه بیشتر مسلکی جنگی نزدیک‌تر خواهد ساخت. اما به نوشته دپلومات انتظار نباید داشت این هلیکوپترها تمام مسیر جنگ را در افغانستان تغییر بدهند و این هلیکوپترها به تنهایی نمی‌توانند پیروزی‌ها در میدان جنگ را ضمانت کنند.

دپلومات می‌افزاید امریکا وعده کرده‌است که در ظرف ۴ سال آینده حدود ۷ میلیارد دالر به قوای هوایی افغانستان کمک می‌کند اما اردوی افغانستان در ساحه ترمیم این طیاره‌ها کمبودی دارد و باید اطمینان حاصل شود که تا سال ۲۰۲۲ پیلوت‌های با تجربه افغان برای پرواز دادن این هلیکوپترها تربیه شده‌اند.

فارن پالیسی

نشریه فارن پالیسی در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان "امریکا بار دیگر به جنگ در افغانستان داخل می‌شود."

به نوشته نشریه، استراتژی نوی را که امریکا برای افغانستان اعلان کرده‌است با استراتژی قبلی تفاوت ظاهری دارد نه عملی و امریکا بعد از ۱۶ سال جنگ هنوز هم یک استراتژی مؤثر که پیروزی در پایان آن مشاهده شود، ندارد.

به نوشته نشریه، این درست است که امریکا وعده کرده از تمامی عناصر موجود در قدرت خود برای رسیدن به هدف در این‌جا استفاده خواهد کرد، اما این استراتژی هم آن قدر عملی به نظر نمی‌رسد. زیرا امریکا تأکید بر آن می‌کند که نمی‌گذارد افغانستان دوباره به پناهگاه تروریستان تبدیل شود و تروریستان را از بین خواهد برد.

ولی به نوشته نشریه، امریکا می‌خواهد بین سه تا ۵ هزار سرباز دیگر به افغانستان بفرستد که تعداد سربازان مقیم امریکا در افغانستان را به بیشتر از ده هزار خواهد رساند، ولی سؤال اینجاست کاری را که ۱۰۰ هزار سرباز امریکایی انجام داده نتوانستند، آیا ۱۰ هزار سرباز انجام داده خواهند توانست؟

جان بالتن نویسنده مطلب که یک جنرال کهنه کار امریکا می‌باشد تأکید می‌کند که بعد از سال‌های طولانی جنگ امریکا آزمایش نکرده‌است که تعلیم و تربیه قوای افغان به کدام درجه رسیده و آیا آن‌ها می‌توانند به تهدیدها و چالش‌های که با آن رو به رو می‌شوند پاسخ مناسب بدهند.

به نوشته نشریه، در قدم اول باید توانایی‌های قوای افغان در افغانستان بلند برده شوند تا در صحنه جنگ متحدِ مؤثر باشند و در آینده بتوانند بدون کمک خارجی مسئولیت را به عهده بگیرند.

XS
SM
MD
LG