وزیر پیشین مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان میگوید که امنیت فضای سایبری افغانستان محفوظ نبوده و حلقات مافیایی هم نمیگذارد کسی برای حفاظت آن اقدام کند.
عبدالرزاق وحیدی میگوید، برنامههای برای حفاظت فضای سایبری و بیرون نمودن انترنت از انحصار پاکستان داشت، اما قبل از تطبیق آن هدف شکار حلقات مافیایی قرار گرفت.
بهگفته وی، هنگامیکه میخواست جلو این نابسمانیها درین زمینه را بگیرد حلقاتیکه بهگفته آقای وحیدی منافع شخصی را دنبال میکردند در برابر وی سد واقع شدند.
آقای وحیدی روز سه شنبه به رادیو آزادی گفت که وی مشکلات موجود در این زمینه را طی نامه سرگشاده به رئیس جمهور بیان کردهاست.
او افزود:
"بحث فضای سایبری به تک تک ما مربوط میشود. هر روز به شکل غیر مستقیم به دلیل نبود فضای امن سایبری قربانی میدهیم. بهتر است تا این موضوع نیز جز آجندای مهم در شورای امنیت قرار گیرد."
در نامه سرگشاده عبدالرزاق وحیدی وزیر پیشین مخابرات به رئیس جمهور گفته شدهاست که معلومات نهادهای مهم افغانستان محفوظ نبوده و ممکن برخی حلقات ویرانگر از آن استفاده نماید.
بهگفته وی در این اواخر گزارش اسوشیتد پرس که از تماس پنهانی شماری از مقامات افغان با طالبان پرده برداشت، نمونه خوب از مصون نبودن مکلمات تیلیفونی میباشد.
اما مقامات افغان و طالبان گزارشها در مورد تماسهای شان با یک دیگر را به شدت رد کردند.
نگرانی عبدالرزاق وحیدی در مورد عدم مصونیت فضای سایبری افغانستان را با نجیب ننگیال سخنگوی وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در میان گذاشتیم.
وی در مورد اظهارات آقای وحیدی چیزی نگفت، اما افزود که برای حفاظت فضای سایبری این کشور اقدامات لازم صورت گرفتهاست.
او افزود:
"تهدیدات سایبری نهتنها به افغانستان بلکه متوجه تمامی کشورهای جهان است. ما در زمینه اقدامات لازم را انجام دادهایم قوانین سایبری را ساختهایم که این قوانین نزدیک به عملی شدن است. ما به نظر وزیر صاحب پیشین احترام داریم، اما در مورد آن تبصره کرده نمیتوانیم."
وظیفه عبدالرزاق وحیدی وزیر پیشین مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان در سال ۱۳۹۵ خورشیدی از سوی رئیس جمهور محمد اشرف غنی به اتهام دست داشتن در فساد تعلیق شد.
هرچند وی از این اتهامات برائت حاصل کرد، اما رئیس جمهور غنی به جای وی شهزاد آریوبی را منحیث سرپرست و کاندید وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی معرفی کرد.
با این همه الهام بابر آگاه مسایل تکنالوژی معلوماتی میگوید که فضای سایبری هیچ کشوری به شکل کامل محفوظ نبوده، اما تأکید دارد که با انجام اقدامات لازم میشود سطح تهدیدات در این زمینه را کاهش داد.
به باور وی، حکومت افغانستان باید با سرمایهگذاری بیشتر در بخش مخابرات و تکنالوژی معلوماتی به مشکلات موجود رسیدهگی کرده و خدمات مخابراتی و انترنتی در این کشور را معیاری و مصون سازد.
گزارش: آرزو غیاثی