اداره عالی مبارزه با فساد اداری افغانستان در پیوند به طرح جدید استراتژی ملی افغانستان برای مبارزه با فساد اداری میگوید که تنها ترتیب و تدوین طرح راه حل نیست.
در حالیکه طرح این استراتژی ملی تا دو هفته دیگر نهایی خواهد شد، اما اداره عالی مبارزه با فساد اداری افغانستان میگوید که باید روی عملی شدن آن بیشتر تمرکز شود.
سید حسین فخری رئیس این اداره روز سه شنبه به رادیو آزادی گفت که برای موفقیت مبارزه با فساد بیشتر به جنبههای عملی نیاز است.
فخری هرچند از این استراتژی استقبال کرد، اما گفت که در مورد نتایج و مؤثریت این طرح قضاوت کرده نمیتواند.
وی افزود:
"مبارزه با فساد اداری در افغانستان که جنگ جریان دارد، مصالح بزرگ سیاسی است، مشکلات گوناگون دیگر وجود دارند، تنها طرح و تدوین استراتژی حلال مشکلات نیست."
این در حالیست که روز دوشنبه در جلسۀ فوقالعاده شورای عالی حاکمیت قانون و مبارزه علیه فساد اداری تحت ریاست رئیس جمهور، طرح استراتژی ملی افغانستان برای مبارزه با فساد اداری مورد بحث قرار گرفت.
قرار است این طرح تا دو هفتۀ دیگر در کمیتۀ قوانین تحت ریاست محمد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری نهایی گردد.
درین استراتژی پنج اولویت در نظر گرفته شده که رهبری سالم و ارادۀ جدی در رهبری دولت، اصلاحات در سکتور امنیتی، شفافیت در استخدام، تعقیب عدلی مجرمین در بخش فساد اداری و مدیریت درست مالی میباشد.
سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور درین نشست گفتهاست که ۸ وزارت که بیشترین عواید و مصارف را دارند، در اولویت مبارزه با فساد قرار خواهند داشت.
بهگفته وی، در این طرح، وضعیت موجود تحلیل، مشکلات و موانع بررسی، مسئولیت چند جانبه (حکومت و جامعه بینالمللی) و اقداماتی که قرار است انجام شود، مشخص شدهاست.
هرچند پیش از این اسنادی در زمینه مبارزه با فساد اداری وجود داشته، اما ریاست جمهوری میگوید که باید در آن تغییرات به میان میآمد و طرح فعلی، جامعترین سند است.
از سوی هم شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی رئیس جمهور به رادیو آزادی گفت که حکومت در تطبیق این استراتژی اراده جدی دارد.
وی افزود:
"در نخست باید چالشها و موانع شناسایی شوند و استراتژی موجود باشد و بعداً با پلانهای کاری موجود در تطبیق آن باید اقدام شود که درین استراتژی بیشتر روی تطبیق پلانها تمرکز شده و حکومت درین مورد اراده دارد."
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان هدف اصلی طرح استراتژی ملی افغانستان برای مبارزه با فساد اداری را تأمین حاکمیت قانون درین کشور دانستهاست.
اما قدرتالله زواک از کارشناسان افغان به این نظر است، تا زمانیکه فساد اداری در ردههای بلند ریشهکن نشود و مجرمین بزرگ محاکمه نشوند، تلاشها در زمینۀ مبارزه با فساد نتیجه نداده و حاکمیت قانون نهادینه نخواهد شد.
گزارش: نورالله شایان