کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید، ۹۰ درصد نتایج ارزیابی مراکز رأیدهی تا کنون در اختیار آنان قرار گرفتهاند.
این کمیسیون میگوید، گفتوگوها با موسفیدان محل و ارگانهای امنیتی در رابطه به ارزیابی مناطق نا امن در کشور جریان دارد تا مراکز رأیدهی در آن مناطق نیز تحت ارزیابی قرار گیرند.
گلاجان عبدالبدیع صیاد سخنگوی این کمیسیون روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، در نتایجی که تا کنون در اختیار آنان قرار گرفته هیچ نوع مشکلی وجود ندارد و نتیجه نهایی آن بسیار زود با مردم شریک ساخته خواهد شد.
صیاد گفت که این گفتوگوها به دلیل جریان دارد که آنان مخالفین مسلح را قناعت بدهند تا مرکز رأیدهی در آن مناطق بررسی گردد.
وی همچنان گفت، تا کنون ۹۰ درصد نتایج ارزیابی مراکز رأیدهی برای آنان رسیده و هیچ مشکلی در کار کارمندان تخنیکی وجود ندارد.
او افزود:
"۹۰ درصد نتایج از ولایات، ولسوالیها و قریهها به مرکز رسیدهاند و خوشبختانه که درین برنامه که به راه انداخته شده تا هنوز هیچ کدام خبر منفی نرسیده معلوماتیکه از طرف کارمندان تخنیکی رسیده تحت غور بررسی قرار دارد. انشاالله بعد از اینکه این معلومات نهایی میگردد و از طرف کمیسیون انتخابات تثبیت شود در اختیار رسانهها و مردم قرار خواهد گرفت."
سخنگوی کمیسیون انتخابات میگوید، کار ارزیابی مراکز رأیدهی قبل از میعاد تعیین شده که ۴۵ روز میباشد، تمام خواهد شد.
آقای صیاد میگوید، پس از بررسیها، مراکز رأیدهی جدید برای مهاجرین و عودت کنندهها و بیجا شدههای داخلی نیز ایجاد میگردد.
بر اساس معلومات کمیسیون مستقل انتخابات، برنامه ارزیابی مراکز رأیدهی در شانزدهم اسد سال جاری خورشیدی توسط هزار کارمند موقت با استفاده از تبلیتها مورد نیاز، آغاز شدهاست.
گفته میشود که این برنامه به همکاری مردم محل و با در نظرداشت نفوس، موقعیت جغرافیایی، سطح اشتراک مردم و سایر معیارها عملی شده و هنوز هم ادامه دارد.
قرار است انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالیها در شانزدهم سرطان سال آینده برگزار شوند.
اما محمد نعیم ایوبزاده رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان یا " تیفا " این ارزیابی را غیر مسلکی خوانده میگوید که کمی و کاستیها در برنامه ارزیابی مراکز رأیدهی وجود دارد.
او افزود:
"مطابق یافتههای ما کمی و کاستیها وجود دارند در تطبیق برنامه و ساحاتیکه آنان بررسی میکنند و ساحاتی را که باید تحت پوشش قرار میدادند، ندادند و افرادی که در این بخش گماشته شدهاند کسانی نیستند که از تجربه خوب برخوردار باشند. آنان یک نهاد مسلکی هستند و باید تخنیکی برخورد نمایند و توقع ما اینست که آنان با جزئیات بیایند و تفاوتها و نواقص که آنان شناسایی کردهاند برملا کنند که حد اقل به چالش انتخابات ۲۰۱۴ مواجه نشود."
ایوبزاده میگوید، گماشتن کارمندان مسلکی، عدم دسترسی زنان به مرکز رأیدهی، مراکز خیالی و امنیت از جمله مشکلاتی اند که باید کمیسیون مستقل انتخابات به آن رسیدهگی نماید.
بهگفته آقای ایوبزاده اگر کمیسیون مستقل انتخابات بهگونه جدی به آن توجه نکند مشکلات و چالشهای انتخابات سال ۲۰۱۴ دوباره تکرار خواهند شد.
اما مقامات کمیسیون انتخابات میگویند، این مسئولیت کمیسیون است تا انتخابات را بهگونه شفاف و دقیق برگزار نماید و کارها در این بخش به خوبی پیش میروند.
گزارش: فرشته ندا