لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۱

میاخیل: اگر پاکستان مهاجرین را اخراج کند از جهانیان کمک می‌خواهیم


حکومت افغانستان می‌گوید اگر پاکستان مهاجرین افغان را به صورت اجباری اخراج کند، از نهادهای بین المللی کمک خواهد خواست.

پارلمان پاکستان دیروز "چهارشنبه" در نشست از دولت آن‌کشور خواست تا در بارۀ اخراج حدود دو میلیون مهاجر افغان تصمیم بگیرد.

حفیظ الله میاخیل مشاور وزارت مهاجرین افغانستان به رادیو آزادی گفت اخراج مهاجرین افغان از پاکستان باید بر اساس توافقنامه صورت گیرد که با حضور نماینده‌های دو کشور و سازمان ملل متحد امضا شده‌است.

پارلمان پاکستان روز چهارشنبه در نشست عمومی‌اش، دو موضوع را با جدیت دنبال کرد روابط با امریکا و طرح خروج مهاجرین افغان از آنکشور.

در نهایت قطعنامه هم با حضور خواجه آصف وزیر خارجه پاکستان تصویب شد و در آن وکیلان اتهام‌های دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا را تقبیح کردند.

ترمپ پیش از این گفته بود که پاکستان جنگ افغانستان را طولانی تر ساخته‌است.

نماینده‌ها در پارلمان پاکستان در بخش دیگر، خواهان ایجاد طرح برای خروج میلیون‌ها مهاجر افغان از آنکشور شدند.

وزارت مهاجرین افغانستان در واکنش به این اظهارات می‌گوید هر گونه تصمیم برای خروج این افغان‌ها، باید براساس توافقنامه سه جانبه باشد.

حفیظ احمد میاخیل مشاور این وزارت به رادیو آزادی گفت این توافق میان حکومت‌های افغانستان، پاکستان و سازمان ملل متحد امضا شده و همه ساله برای افغان‌های دارای سند اقامت تمدید می‌‌شود.

حفیظ احمد میاخیل
حفیظ احمد میاخیل

او افزود:

"خواست ما این است تا عودت مهاجرین بر اساس توافقی که صورت گرفته، تدریجی، با عزت، مصئون و داوطلبانه باشد. و هیچ کشوری نمی‌تواند در ارتباط به میلیون‌ها انسان، بدون تفاهم با کشور اصلی یا کشور مبدا، تصمیم بگیرد."

در حال حاضر حدود دو میلیون مهاجر افغان در پاکستان زنده‌گی می‌کنند که یک میلیون و سه صد هزار شان اسناد قانونی اقامت دارند و حدود هفت صد هزار تن بی‌اسناد اند.

اسناد مهاجرین که به صورت قانونی در پاکستان زنده‌گی می‌کنند، تا اخیر سال ۲۰۱۷ میلادی اعتبار دارد که بر اساس توافقنامه افغانستان، پاکستان و سازمان ملل متحد، باید همه ساله تمدید شود.

مشاور وزارت مهاجرین افغانستان می‌گوید اگر پاکستان تعهداتش را در این زمینه عملی نکند، کابل خواهان همکاری سایر نهادها در این مورد خواهد شد.

او افزود:

"فکر نمی‌کنم پاکستان چنین تصمیمی بگیرد. اما اگر چنین یک موضوع رخ بدهد، از سازمان‌های بین المللی که در این زمینه با ما کار می‌کنند، از آنها همکاری خواهیم خواست. اگر چنین موضوعی باشد نیاز به یک نشست چهار جانبه است با حضور دولت افغانستان، دولت پاکستان، سازمان بین المللی مهاجرت یا IOM و UNHCR یا کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجران."

در نشست دیروز پارلمان پاکستان، علاوه بر مسئله مهاجرین افغان، وزیر خارجه پاکستان گفت که افغانستان، امریکا و متحدینش باید مرزهای را ببندند که از آنجا اقدام‌های تروریستی علیه پاکستان صورت می‌گیرد.

از آغاز اعلان ستراتیژی امریکا در مورد افغانستان و جنوب آسیا که در آن پاکستان مکان امن برای تروریستان دانسته شد، مقام‌ها و ارگان‌های مختلف آنکشور اظهاراتی تندی در مورد امریکا و افغانستان داشتند و در خواست آنها برای طرح خروج مهاجرین هم که پیش از این در پارلمان پاکستان مطرح نشده بود، دیروز به صورت گسترده مورد حمایت وکیلان قرار گرفت.

گزارش: جاوید نعیمی

XS
SM
MD
LG