قومامدان امنیه کندهار میگوید، بیش از پانزده مقام طالبان، بهشمول شماری از اعضای خانواده ملا عمر رهبر سابق این گروه، پاکستان را ترک کرده و وارد کشور شدهاند.
قوماندان امنیه کندهار میگوید، در نتیجه تلاشهای شخصی وی شمار از اعضای خانواده ملا محمد عمر و عدۀ از وابسته گان مقامهای بلند رتبه طالبان، از شورای کویته جدا شده و در کشور زندهگی عادی خود را آغاز کردهاند.
جنرال عبدالرازق گفت، در جمع آنانی که به این روند پیوستهاند ملا فدا و لطف الله آغا که در دوران حاکمیت طالبان معاون وزیر دفاع و نماینده افغانستان در ایالت پنجاب پاکستان بود، شامل میباشند.
لطف الله آغا خسر عبدالمنان برادر ملاعمر رهبر سابق طالبان است.
جنرال عبدالرازق قوماندان امنیه کندهار افزود:
"شماری زیادی برگشته اند، در میان آنها قوماندانان خورد و بزرگ طالبان تا پانزده نفر به شمول دو والی دوران حاکمیت طالبان شامل هستند. این پروسه ادامه دارد و ما کوشش میکنیم که دیگر مقامهای طالبان نیز برگردند. اینجا وطن آنها است و ما زمینه زندهگی را برای آنها فراهم میکنیم."
قوماندان امنیه کندهار در ادامه تأکید ورزید که شورای عالی صلح در این روند هیچ نقش نداشت و او همچنان از مردم جنوب کشور ابراز امتنان کرده گفت، این افراد در نتیجه تلاشهای رهبران قومی و مو سفیدان به وطن برگشتهاند.
به گفته قوماندان امنیه کندهار این افراد با خانوادههای شان یکجا در جریان ششماه گذشته به کشور برگشته و در ولسوالی پنجوایی جابهجا شدهاند.
اما جنرال رازق در این کنفرانس خبری از ارائه جزئیات بیشتر در مورد رهبران طالبان خودداری کرده گفت که تلاشها در این زمینه ادامه دارند.
هم زمان با این، تحلیل گران و ناظران این چنین روند را در پروسه صلح و آشتی و پایان جنگ در افغانستان خیلی مهم میپندارند.
لالی حمیدزی عضو شورای ولایتی و حکمت الله حکمت کارشناس امور سیاسی و نظامی افغان میگویند:
"اینکه سیاستمداران هر چه میگویند بگویند، ما همه افغان و برادر هم هستیم، در جریان تاریخ زمانیکه یکی از برادران ما آزرده و ناراض شده، به این معنی نیست که همه مناسبات برادرانه ما پایان یابند."
"هر عضو رهبری طالبان که میخواهد به پروسه صلح بپیوندد، به شکلی از اشکال از سوی پاکستان از بین برده میشود. پس من به رهبران طالبان میگویم که به کشور شان بیایند. اکنون در افغانستان چنین وضعیتی نیست که تعداد افراد، نظر به عقدۀ شخصی طالبان را به دست خارجیها بدهند."
این تحلیل گران همچنان میگویند، پیوستن رهبران طالبان به پروسه صلح یگانه راه برای کاهش تاثیر پاکستان بر آنها بوده و این امر باعث کاهش شدت جنگ در افغانستان نیز میشود.
طالبان مسلح تاهنوز در این مورد تبصرۀ نکردهاند.