قطر امروز روابط کامل دپیلوماتیک خود را با ایران از نو برقرار کردهاست.
قطر، به این ترتیب تقاضای عربستان سعودی و یک تعداد متحدین آن را که خواهان قطع روابط دوحه با تهران بودند، رد نمود.
وزیر خارجه قطر شیخ محمد بن عبدالرحمن الثانی با همتای ایرانیاش محمد جواد ظریف در مورد تقویه و امکانات گسترش روابط دو جانبه، تیلیفونی صحبت کرد.
در اعلامیۀ وزارت خارجه قطر آمدهاست، دولت شاهی قطر امروز اعلان میکند که سفیر این کشور به تهران برای وظایف دیپلوماتیک خود دوباره اعزام میگردد.
در اعلامیه آمدهاست که قطر همچنان در تلاش است تا روابط دوجانبه این کشور با جمهوری اسلامی ایران را در همه عرصهها تقویت بخشد.
قطر با اعلان برقراری روابط کامل با ایران به معضله کشورهای عربی اشاره نکرد.
معضله که بر اساس آن چهار کشور عربی از ماه جون امسال تا کنون راههای زمینی، هوایی و بحری را به روی دوحه بسته اند.
عربستان سعودی، چند روز پیش از این اقدام یک عضو خانواده سلطنتی قطر را که نزدیکان او برای راه اندازی کودتا در سال ۱۹۷۲ در قطر سهم داشتند و او اکنون در ریاض در تبعید به سر میبرد، برجسته ساخته و تبارز دادهاست.
کرستین کوتس یک تحلیلگر امریکایی به خبرگزاری اسوشیتد پرس گفت، بدین ترتیب قطر نشان داد که این کشور راه برخلاف کشورهای عربی را در پیش گرفتهاست.
به دنبال حملات بر سفارت عربستان سعودی در ایران، دوحه سفیر خود را در ماه جنوری سال ۲۰۱۶ میلای از تهران فرا خواند.
حمله بر سفارت عربستان سعودی پس از اعدام روحانی شیعه در ریاض صورت گرفت.
تصمیم احیا روابط بین قطر و ایران در یک زمانی به میان میآید که چهار کشور عربی، عربستان سعودی، امارات متحده عرب، بحرین و مصر دو ماه پیش به خاطر روابط دوحه با ایران و حمایت این کشور از تندروان اسلامی مناسبات خود را با قطر قطع و بر دوحه تعزیراتی را وضع کردند.
اما قطر این اتهامات را رد کردهاست.
از ماه جون به این طرف که یک تعداد کشورهای عربی روابط خود را با قطر قطع کردند، ایران با ارسال مواد خوراکی به این کشور حمایت خود را از دوحه نشان داد.
به نوشته خبرگزاری اسوشستد پرس، این اقدام قطر امکان دارد، کشورهای عربی را تحریک کند، اما این کشورها تا کنون در این ارتباط از خود واکنش نشان ندادهاند.
قطر و ایران از منابع سرشار گاز طبیعی در خلیج بهرهمند میباشند که برای تقسیم آن به روابط نزدیک نیاز دارند.