سیستم خدمات الکترونیکی برای مالیه دهندهگان بزرگ در کابل، افتتاح شد.
وزارت مالیه افغانستان میگوید که با الکترونیکی شدن سیستم خدمات مالیاتی، از یک سو جلو فساد گرفته میشود و از طرف دیگر در سیستم پرداخت مالیات سهولت به میان میاید.
عبدالحبیب زدران رئیس بخش عواید وزارت مالیه افغانستان امروز در مراسم افتتاح این سیستم گفت که این سیستم پرداخت مالیات در حال حاضر تنها در کابل برای یک ماه بطور آزمایشی فعالیت خواهد داشت.
زدران گفت که، با به میان آمدن این سیستم بر علاوه افزایش در مالیات، جلو فرار مالیات نیز گرفته خواهد شد.
وی در مورد برنامههای دیگری نیز سخن گفت.
او افزود:
"توجه بیشتر ما برای اصلاحات در سه و چهار ساحه است که اول آن بلند بردن سطح خدمات است، قدم دوم ساده ساختن پروسه برای مالیه دهندهگان میباشد که مثال خوب آن افتتاح خدمات الکترونیکی است و در قدم سوم تلاش میکنیم تا در زمینه آگاهی عامه بیشتر کار کنیم."
این در حالیست که به اساس معلومات وزارت مالیه افغانستان، در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ در صد شرکتها از پرداخت مالیات فرار میکنند که بیشتر آنان را مالیه دهندهگان کوچک تشکیل میدهد.
به گفته مسئولین این وزارت، درین میان شرکتهای نیز وجود دارند که در هنگام پرداخت مالیات، با کارمندان وزارت مالیه برخورد نادرست میکنند.
اما اینکه اقدام وزارت مالیه در برابر این شرکتها چه خواهد بود، نجیب الله وردک معین عواید و گمرکات این وزارت در مورد میگوید:
"ما اکنون عملا روی این موضوع کار میکنیم تا این را فلتر نماییم و اگر باز هم آنان برای پرداخت مالیه حاضر نشدند نامهای آن شرکتها را با رسانهها شریک میسازیم و برعلاوه آن در صفحه انترنتی وزارت نیز نشر خواهیم کرد."
در عین حال مسئولین اتاق تجارت و صنایع افغانستان از این اقدام وزارت مالیه استقبال کرده و از حکومت خواهان ایجاد سهولتهای بیشتر به سرمایه گذاران درین کشور اند.
خان جان الکوزی معاون این اتاق درین مراسم گفت که عدم موجودیت شعبه بیلانس سازی مسلکی سبب شدهاست تا هنوز هم برخی از سرمایه گذاران شکار کمیشنکاران شوند.
وی افزود:
"ما طی ۱۶ سال گذشته یک شعبه بیلانس سازی مسلکی و قانونی ایجاد نکردیم تا تجار مجبور شده آن جا مراجعه کنند با همان فرد تخنیکی نشسته و آن فرد تخنیکی مانند وکیل مدافع از تجار دفاع کند بنا مشکل بزرگ نبود هماهنگی است."
سیستم خدمات الکترونیکی برای مالیه دهندهگان بزرگ در کابل در حالی افتتاح میشود که قبل از این اتحادیه صنعت کاران افغانستان گفته بود که به دلیل عدم موجودیت سیستم ویژه مالیاتی، بیشترین بخش عواید حکومت به جیب برخی افراد میرود.
آرزو غیاثی