لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۴۶

غفوری: افغانستان با عضویت در "ICOLD" می‌تواند آب را مدیریت کند


وزارت انرژی و آب می‌گوید، افغانستان با مدیریت درست بندهای آب و در نظر داشت معیارهای جهانی، توانسته است عضویت کمیسیون بین المللی بندهای بزرگ آب را بدست آورد.

این وزارت می‌گوید با عضویت در "کمیسیون بین المللی بندهای بزرگ آب" افغانستان روش‌های نوین بند سازی را خواهد آموخت تا بتواند آب‌های این کشور را چگونه مدیریت کند.

آصف غفوری مسئول روابط عمومی این وزارت روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت عضویت در این کمیسیون نمونۀ خوبی از دستاوردهای افغانستان در قسمت مدیریت درست آب این کشور بوده‌است.

بند سلما
بند سلما

او گفت:

"افغانستان که عضویت این کمیسیون را به دست آورده می‌تواند به روش‌های نوین و اطلاعات نوین و روش‌های موثر بند سازی آشنا شود و در ضمن داشته‌های علمی که در افغانستان وجود داشته، برنامه‌های منسجم که به‌خاطر مدریت یکپارچه آب‌های خود روی دست گرفته‌است را می‌شود با جهانیان شریک سازد."

کمیسیون بین المللی بندهای بزرگ آب یا "ICOLD" به تازه‌گی اعلام کرده که افغانستان از دو سال به این‌سو با برنامه‌های منسجم بند سازی و مدیریت آب‌ها توانسته‌است عضویت این کمیسیون را به دست آورد.

این نهاد بین المللی که مرکز آن در پاریس است، در سال ۱۹۲۸ میلادی، ایجاد شده‌است.

وزارت انرژی و آب می‌گوید، رعایت کامل مسائل ایمنی در ساختن بندهای بزرگ، توجیه‌ پذیری بندها به لحاظ اقتصادی و بررسی تأثیرات منفی محیط زیستی بندها، از اهداف این نهاد است.

این کمیسیون بین‌المللی، مجمع عمومی سالانه و نیز کنگره‌ها را در سه سال یک بار برگزار می‌کند و هدف برگزاری این جلسه‌ها، تبادل نظر و بررسی آخرین دستاوردهای صنعت بند سازی در کشورهای عضو و سایر کشورها است.

افغانستان در حالی عضویت این کمیسیون را به دست آورده‌است که، در این اواخر کار ساخت و ساز بندهای آب را جدی گرفته است، استفاده از بند سلما و کجکی، آغاز کار ساخت و ترمیم شماری از بندهای دیگر را می‌توان نمونه خوبی در این راستا یاد کرد.

اما ساخت این بندها با حساسیت‌های نیز روبه‌رو بوده‌است، چنان که رئیس جمهور ایران چندی قبل گفت که در برابر بندهای آب افغانستان بی‌تفاوت نخواهند ماند.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران
حسن روحانی رئیس جمهور ایران

با این همه، شماری از آگاهان امور اقتصادی می‌گویند، افغانستان باید با عضویت در این کمیسیون از آن بهره بسیار ببرد.

آذرخش حافظی یکی از این کارشناسان :

"اینکه افغانستان عضویت این کمیسیون را به دست آورده‌است، بی‌نهایت مهم است زیرا متأسفانه ما مشکلات زیاد داریم در حالی‌که در دیگر کشورهای دنیا سیاست آب بسیار پیشرفته‌است، از جمله حدود حق آبه خود را که از افغانستان عبور می‌کند و یا از افغانستان سرچشمه می‌گیرد دقیق تعین نکرده‌ایم و منفعت‌‌های خود را تعریف نکرده‌ایم و هنوز مقدار دقیق آب‌های ما برای خودما معلوم نیست."

آقای حافظی می‌گوید، افغانستان با عضویت در این کمیسیون می‌تواند سیاست بند سازی آب توسط توسعه پایدار و مدیریت یکپارچه منابع آب را درست بیاموزد و استفاده عادلانه و معقول از آب‌ها و رعایت حقابه از سوی همسایه‌ها را درست مدیریت کند.

امان الله پیمان یکی از نماینده‌گان مردم در ولسی جرگه نیز می‌گوید فرصت آن فرا رسیده تا از مداخله‌های برخی کشورها در بخش آب‌های افغانستان جلوگیری و حقابه برای آنان در نظر گرفته شود.

گزارش: نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG