یک روز قبل از آن که رئیس جمهور امریکا در مورد استراتیژی جدید برای افغانستان و آسیای جنوبی با مشاورین و مقامات بلند پایه یی آن کشور صحبت کند، ریاست جمهوری افغانستان ابراز امیدواری میکند که امریکا اولویتهای این کشور را در نظر بگیرد.
ارگ امیدوار است که در استراتیژی جدید امریکا برای این کشور، در بخش همکاری با نیروهای امنیتی و از بین بردن لانههای تروریزم بیشتر توجه شود.
دواخان مینه پال معاون سخنگوی رئیس جمهور روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت که حکومت افغانستان مخالف دخالت مستقیم نیروهای خارجی در جنگ این کشور است اما حمایت آنان را در مهار کردن جنگ روان مهم میداند.
او افزود:
"نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان توان این را دارند که جنگ را خود شان مدیریت کنند و ما نمیخواهیم که عساکر امریکا یا ناتو در این جنگ دخیل گردند ولو تحت هر عنوانیکه باشد."
آقای مینه پال افزود که خواستهای مهم حکومت افغانستان این است که برای موفق شدن در مبارزه با ترورزیم بالای حامیان این پدیده فشار وارد گردد.
این اظهارات در حالی مطرح میگردند که قرار است دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا روز جمعه در کمپ دیوید با برخی مقاماتهای آن کشور روی استراتیژی ایالات متحده برای افغانستان بحث کند.
به اساس گزارشهای برخی رسانهها، آقای ترمپ تمامی مقامات بلند پایه و مشاورین اش را نیز در این کمپ دعوت نمودهاست تا روی دوامدار ترین جنگ امریکا با آنان گفتگو نماید.
جیمز متیس وزیر دفاع امریکا هفته جاری گفتهاست که به شمول فرستادن نظامیان بیشتر به افغانستان انتخابهای گوناگون دیگر چون استفاده از قراردادیها و یاهم بیرون نمودن نظامیان امریکا از این کشور با رئیس جمهور ترمپ مطرح شدهاست.
قرار بود تا استراتیژی جدید امریکا برای افغانستان در ماه جولای سال روان اعلام گردد اما مقامات امریکا گفتهاند که برای جلوگیر از تکرار تجارب گذشته، میخواهند درین استراتیژی از دقت بیشتر کار بگیرند.
اما جان مکین سناتور جمهوری خواه و رئیس کمیته خدمات نظامی مجلس سنای امریکا به اعلام هرچه زودتر استراتیژی جدید امریکا برای افغانستان تاکید نمودهاست.
درین حال صالح محمد صالح عضو کمیسیون امنیت داخلی ولسی جرگه افغانستان میگوید که هرچند امریکا چندین انتخاب دارد اما حکومت افغانستان منتظر این است تا نیروهای نظامی اش تجهیزو مسئول امنیت کشورش باشد.
وی افزود:
"گپ خوب این خواهد بود که ناتو یا امریکا نیروهای افغان را تقویت نموده و تجهیزاتیکه در جنگ کنونی نیاز است را در اختیار شان قرار دهد ما افغانها تا به کی به کمک خارجیها امنیت ما را تامین کنیم؟ حکومت و مردم افغانستان خود شان مسئولیت دارند تا از خاک شان حفاظت کنند."
پس از سال ۲۰۱۴ میلادی حضور نیروهای بین المللی در افغانستان به گونه تدریجی کاهش یافت و این نیروها نقش حمایت کننده را در پیش گرفتهاند.
هم اکنون ۸۴۰۰ عسکر امریکایی و در حدود ۵ هزار عسکر ناتو و کشورهای متحدین آن در افغانستان مستقر اند.
با آنکه وزارت دفاع افغانستان از گسترش جنگ در این کشور حرف میزند اما مقامات این وزارت تاکید دارند که بهترین راه در جنگ با تروریزم تجهیز و تقویت شدن نیروهای امنیتی افغان است.
آرزو غیاثی