افغانستان
مقامات: عملیات باز پسگیری میرزا اولنگ به کندی به پیش میرود
![](https://gdb.rferl.org/0dc0312c-7111-4aa8-b47d-8746ff566d02_w250_r1_s.jpg)
مقامات سرپل میگویند عملیات برای باز پسگیری قریه میرزا اولنگ به سستی پیش میرود زیرا این منطقه کوهستانی است و راههای آن صعب العبور میباشد.
ذبیح الله امانی سخنگوی والی سرپل شب گذشته به رادیو آزادی گفت برای تصرف دوباره این قریه شب پنجشبنه عملیات هوایی و زمینی آغاز شد و هنوز ادامه دارد.
وی گفت:
"به دلیلی که در ارتفاعات بلند دشمن است، مقاومت بیشتر میکنند، ما پیشروی تا هنوز نداریم. ما صرف دو پاسگاه را تصرف کردیم. در عملیات هوایی که قوای هوایی کشور ما داشتند هفت تن از شورشیان تا به حال از بین رفتهاند."
این عملیات تحت رهبری قول اردوی ۲۰۹ شاهین پیش میرود و عساکر پیاده بیشتر هم به منطقه اعزام شدهاند.
قریه میرزا اولنگ ولسوالی صیاد ولایت سرپل هفته گذشته بدست مخالفین افتاد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
ترکیه تداوم فعالیت سفارت افغانستان در انقره را تأیید کرد
![سفارت افغانستان در ترکیه](https://gdb.rferl.org/01000000-0aff-0242-a4f8-08dbc33741e3_w250_r1_s.jpg)
یک مقام ترکیه تأیید کرده است سفارت افغانستان در انقره با وجود پایان یافتن ماموریت دیپلماتهای نظام جمهوری، باز شده و به فعالیت خود ادامه میدهد.
به گزارش اسوشیتدپرس، این مقام ترکیه به شرط افشا نشدن نامش گفته است که ترکیه برای کاهش مشکلات افغانها، سیاست تعامل و گفتوگو با طالبان را ترویج میکند.
سفارت افغانستان در انقره که از سوی دیپلماتهای حکومت پیشین افغانستان اداره میشد، روز پنجشنبه اعلام کرد که مأموریت چند دیپلمات از جمله سفیر، پایان یافته و این سفارت به دولت ترکیه سپرده شده است.
وزارت خارجهی ترکیه تا اکنون در این مورد رسماً اظهارنظر نکرده است.
ذاکر جلالی، رئیس دفتر سوم سیاسی وزارت امور خارجه طالبان در کابل نیز گفته است که سفارت افغانستان در انقره فعالیتهای عادی خود را انجام میدهد.
حکومت طالبان که هنوز توسط هیچ کشوری در جهان به رسمیت شناخته نشده است، با همسایگان خود و کشورهای متعدد منطقه روابط دیپلماتیک برقرار کرده است.
۴۲ زندانی افغان از زندانهای پاکستان آزاد شدند
![تصویر از زندانیان آزاد شده از پاکستان](https://gdb.rferl.org/0e6db0f7-a604-4a7d-7a88-08dd3bb48444_cx0_cy18_cw0_w250_r1_s.jpg)
وزارت مهاجرین و عودتکنندگان طالبان میگوید که ۴۲ زندانی افغان از زندانهای پاکستان آزاد شده و به کشور بازگشتهاند.
بر اساس اعلامیهی این وزارت، این افراد دیروز از طریق گذرگاه تورخم وارد افغانستان شدهاند.
پولیس سرحدی طالبان در تورخم گفته است که این افراد از شهر اسلامآباد پاکستان بازداشت شده بودند و بین دو تا پنج روز در «حاجی کمپ» زندانی بودند.
به گفته پولیس سرحدی طالبان، آنان هنگام بازگشت به کشور کمکهای بشردوستانه نیز دریافت کردند.
پاکستان در سال روان میلادی صدها پناهجوی افغان را از شهر اسلامآباد و راولپندی بازداشت و اخراج کرده است.
نگرانی کشورهای جهان از گسترش سریع ویروس فلج اطفال در افغانستان و پاکستان
![تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/4921abcd-196c-421d-8cd0-073d7709376e_w250_r1_s.jpg)
کشورهای جهان در نشست هیأت اجرایی سازمان جهانی صحت در سوئیس از گسترش سریع ویروس فلج اطفال در سال ۲۰۲۴ میلادی در افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کردند.
بر اساس گزارش ابتکار جهانی ریشهکردن پولیو، این کشورها خواستار اقدامات فوری برای از بین بردن پولیو در این دو کشور شدهاند.
در این نشست که با حضور وزرای صحت کشورها برگزار شده بود، بر تقویت تلاشهای نظارتی نه تنها در مناطق پرخطر بلکه در سایر مناطق از جمله مناطق مرزی به منظور مقابله با شیوع ویروس فلج اطفال تأکید شده است.
بر اساس آمار سازمان صحی جهان، در سال ۲۰۲۴، ۲۵ مورد مثبت بیماری فلج اطفال در افغانستان و ۷۰ مورد در پاکستان ثبت شده است.
در سال حال حاضر افغانستان و پاکستان تنها کشورهای جهان هستند که بیماری فلج اطفال در آن به صفر نرسیده است.
پولیو یک بیماری ساری و ویروسی است که تداوی ندارد و تنها با واکسیناسیون می توان کودکان را از آن نجات داد.
یک مقام اتحادیه اروپا: برای حمایت از زنان افغان، هیچ گزینهای جز تعامل با طالبان وجود ندارد
![دختران محصل افغان](https://gdb.rferl.org/6ff2707d-f03b-4153-b58b-1d79896a31fa_w250_r1_s.jpg)
انیتا هیپر سخنگوی رئیس سیاست خارجی میگوید که برای حمایت از زنان افغان، هیچ گزینهای جز تعامل با طالبان وجود ندارد.
او در مصاحبهی جدید با یورونیوزبا بیان این موضوع گفته که حضور دیپلماتیک اتحادیه اروپا در افغانستان میتواند مذاکرات با مقامات کنونی افغانستان در مورد بازگشت دختران به مکاتب را به پیش ببرد.
خانم هیپر همچنان گفته است که در کمکهای بشردوستانهی اتحادیه اروپا برای افغانستان، به این موضوع هم توجه میشود که این کمکها به بهبود کیفیت آموزش اختصاص یابد، بهویژه برای افزایش امکانات دسترسی دختران به آموزش توجه صورت بگیرد.
سخنگوی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تلاشهای این اتحادیه در زمینۀ اشتغال زنان اشاره کرده و گفته است که در افغانستان ۳۵۰۰ زن تاجر را آموزش داده اند.
از زمانی که طالبان دوباره در افغانستان به قدرت رسیده اند، اتحادیه اروپا نمایندهگی دیپلماتیک خود را در کابل حفظ کرده و در طول بیش از سه سال گذشته، صدها میلیون یورو در بخشهای مختلف به افغانستان کمک کرده است.
وزارت فواید عامه طالبان از امضای پنج قرارداد برای سروی و دیزاین راهآهن هرات-قندهار خبر داد
![خط آهن هرات- خواف](https://gdb.rferl.org/0a2fcbfc-50a4-4c3d-b465-8e70421c61b9_w250_r1_s.jpg)
وزارت فواید عامه حکومت طالبان روز جمعه ۱۹ دلو اعلام کرد که پنج قرارداد مرتبط با سروی و دیزاین راهآهن هرات - قندهار را با پنج شرکت ساختمانی امضا کرده است.
این وزارت با نشراعلامیهای در صفحه ایکس، توییتر سابق ارزش کلی این قراردادها را حدود ۲۶۴ میلیون افغانی اعلام کرده و گفته است که کارهای سروی این مسیر که بیش از ۷۳۷ کیلومتر طول دارد، در مدت ۸ ماه تکمیل خواهد شد.
این راهآهن به پنج بخش تقسیم شده است: اول از هرات تا شیندند، دوم از شیندند تا فراه، سوم از زرنج تا غور غوری، چهارم از لشکرگاه و پنجم از قندهار عبور میکند.
وزارت فواید عامه گفته که پس از اتمام سروی این پروژه، کارهای عملی آن به زودی آغاز خواهد شد.
اداره فدرال مهاجرت جرمنی: افغانها پس از سوریها دومین گروه بزرگ پناهجویان در جرمنی را تشکیل می دهند
![پناهجویان در جرمنی](https://gdb.rferl.org/6370d109-a739-4969-94bc-c909070cddbd_w250_r1_s.jpg)
اداره فدرال مهاجرت جرمنی میگوید که در ماه جنوری، شمار افرادی که در این کشور درخواست پناهندگی دادهاند، در مقایسه با ماه قبل افزایش یافته است.
به گزارش آژانس خبری جرمنی، بر اساس آمار جدید این اداره پس از سوریها، افغانها دومین گروه بزرگ پناهجویان را تشکیل میدهند.
به گفته این اداره، در ماه جنوری، ۱۴ هزار و ۹۲۰ نفر برای نخستینبار در جرمنی درخواست پناهندگی دادهاند که این رقم در مقایسه با ماه دسمبر ۲۲.۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
افغانها پس از سوریها ۱۳ درصد از مجموع پناهجویان را تشکیل میدهند.
جرمنی همچنان یکی از مقاصد اصلی برای افغانهایی است که به دلایل مختلف کشورشان را ترک کرده و میخواهند از طریق مسیرهای غیرقانونی خود را به کشورهای اروپایی برسانند
حکومت طالبان: معاش ماه جدی کارمندان برخی ادارات دولتی روز شنبه پرداخت خواهد شد
![رهبر طالبان- هبت الله آخندزاده](https://gdb.rferl.org/369b3eb1-471d-4abb-910d-fb7cc20a1b51_w250_r1_s.jpg)
حکومت طالبان گفته است که معاش ماه جدی کارمندان برخی ادارههایش روز شنبه پرداخت خواهد کرد.
این موضوع را ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان روز جمعه در حساب ایکس خود (توییتر سابق) بیان کرده است.
به گفتۀ او، تمامی کارمندان ادارههایشان تا چهار روز آیندۀ حقوق خود را دریافت خواهند کرد.
به گفتۀ مجاهد، حکومت طالبان در نظر دارد ابتدا معاش کارمندان وزارتهای خارجه، مالیه و دفاع و پس از آن معاش کارمندان سایر ادارات را توزیع کند.
بر اساس گزارشها، حدود دو ماه است که حکومت طالبان معاش کارمندان ادارههایش را پرداخت نکرده است که این موضوع بسیاری از مردم را با مشکل مواجه کرده است.
ازبکستان هفت هلیکوپتر بلکهاک اردوی سابق افغانستان را به امریکا تحویل داد
![هلیکوپتر بلک هاک](https://gdb.rferl.org/d43404e2-94ad-4320-8e60-e81bf9687762_w250_r1_s.jpg)
منابع دیپلوماتیک امریکایی تأیید کردند که ازبیکستان هفت هلیکوپتر بلک هاک اردوی سابق افغانستان را به ایالات متحده منتقل کرده است.
این هلیکوپترها در جریان سقوط افغانستان به دست طالبان در۱۵ آگست ۲۰۲۱ توسط پیلوتهای اردوی نظام جمهوری مخلوع افغانستان به ازبیکستان منتقل شده بودند.
یک منبع در سفارت ایالات متحده در تاشکند که نخواسته نامش فاش شود، به خبرگزاری فرانسه گفته که آنان این هلیکوپترها را دریافت کردند.
پیش از این بخش ازبیکستان صدای امریکا به نقل از مقامهای پنتاگون گزارش داده بود که واشنگتن اخیراً هلیکوپترهایی را که پیلوتهای اردوی سابق افغانستان در جریان پیشروی طالبان در آگست ۲۰۲۱ به ازبیکستان پرواز داده بودند، پس گرفته است.
حکومت طالبان بارها از حکومت ازبیکستان خواسته بود که این هلیکوپترها را به افغانستان برگرداند.
این درحالیست که اخیراً دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده از طالبان خواسته بود تا تجهیزات نظامی امریکا را که در افغانستان باقی مانده اند، بازگردانند.
ایالات متحده طی دو دهه پس از حمله بر افغانستان که منجر به سرنگونی حکومت دور اول طالبان شد، میلیاردها دالر روی اردوی نظام جمهوری مخلوع افغانستان سرمایهگذاری کرده بود.
کشته و زخمی شدن ۱۴ تن در یک حادثه ترافیکی در سمنگان
![تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/01000000-c0a8-0242-dc7a-08dcc903c9d7_w250_r1_s.jpg)
در شاهراه عمومی سمنگان-بلخ در منطقه حضرت سلطان در تصادم یک موتر تونس با یک موتر نوع ۵۸۰ سه نفر کشته و ۱۱ نفر زخمی شده اند که زنان و کودکان نیز شامل آنها استند.
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان از قول حشمت الله رحمانی سخنگوی قوماندانی امنیه حکومت طالبان در سمنگان گفته که زخمی ها به شفاخانه ولایتی سمنگان انتقال داده شده و وضعیت سلامتی بعضی از زخمی ها وخیم است.
مقامات محلی دلیل حادثه را بی احتیاطی راننده خوانده اند.
طالبان هک شدن سیستمهای دولتی را تائید کرد
![تصویر از آرشیف](https://gdb.rferl.org/1eb54831-f901-4e7b-797c-08dd3bb48444_w250_r1_s.jpg)
طالبان گزارش های مبنی بر هک شدن شماری از اسناد را تائید کرده، اما گفته اند که این اسناد قدیمی و اکثر آنها متعلق به حکومت سابق بوده است.
یک ویب سایت هکر ها به نام"طالبان لیکس" شماری از اسناد وزارت های امر به معروف و نهی از منکر، اطلاعات و فرهنگ، امور خارجه، مالیه و عدلیه طالبان و همچنین اسناد مربوط به ستره محکمه و زندان های آنها را منتشر کرده است.
وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی حکومت طالبان روز پنحشنبه در شبکۀ اکس(توییتر سابق) ادعا کرده که سیستم های آنها مصون است.
بر اساس اسناد منتشر شده، در زندان های طالبان هجده هزار و هشتصد زندانی وجود دارد که از جمله یک هزار و سیصد و هفتاد تن آنها زن هستند.
در این اسناد تعداد زندانیان خارجی شصت و نه تن ذکر شده که شش تن آنها زن هستند.
اسناد منتشر شده، کاپی پاسپورت مقام های ارشد حکومت طالبان، و شماری از اسناد دیگر را نیز شامل می شود.