خبرگزاری «DPA» جرمنی میگوید، از زمان پایان مأموریت رزمی ناتو در ۲۰۱۴ میلادی در افغانستان، جنگ طالبان مسلح شدت گرفته و شمار تلفات نیروهای افغان نیز افزایش یافتهاست.
بر اساس این گزارش، اردوی افغانستان دارای شش شفاخانه نظامی در سرتاسر کشور است، اما برخی از این شفاخانهها تا حدی مجهز نیستند که نیروهای افغان را که روزانه در جنگ علیه شورشیان مسلح آسیب میبینند، تداوی کنند.
سربازان افغان که در جنگ در مقابل شورشیان مسلح در افغانستان زخمی میشوند نخست در شفاخانههای نظامی تحت تداوی قرار میگیرند و سپس اگر دوباره توانایی خدمت در صفوف نیروهای امنیتی را نداشتند، معلول شناسایی شده و از سوی حکومت معاش برایشان تعیین میشود.
اما سربازانی که در خط مقدم جنگ با دشمن زخمی شده و خانهنشین شدهاند شکایت دارند که معاششان به وقت نمیرسد و حکومت از حال و احوالشان اصلاً خبر نمیگیرد.
عبدالرقیب یکی از همین سربازان معلول است که به خبرگزاری جرمنی گفتهاست، زمانیکه در صفوف نیروهای امنیتی در مقابل دشمن میجنگید زخم برداشت و زخمهایش آنقدر عمیق بودند که دیگر توان برگشت به جنگ را نداشت و خانهنشین شد.
مطیعالله که در جنگ معلول شده نیز گفتهاست که ۱۵۰ دالر معاش دارد، اما برعلاوۀ که این معاش برای زندگیاش کافی نیست، بلکه به وقتش نیز برایش نمیرسد.
همانند اینها یکتن از معلولین وزارت دفاع در پیامی که در تیلیفون پیامگیر رادیو آزادی ثبت کرده نیز شکایت کرده و گفتهاست:
"یکتن از معلولین وزارت دفاع استم، سه ماه میشود معاشها حواله نشده نمیدانم چرا؟ آیا گناه ما همین بوده که برای وطن خود با دشمن جنگیدهایم."
وزارت دفاع افغانستان میگوید، معاش سربازانیکه در جنگ زخم برداشته خانهنشین میشوند از سوی وزارت کار، امور اجتماعی، شهدا و معلولین پرداخته میشود.
به گفته جنرال محمد رادمنش معاون سخنگوی این وزارت معاش سربازان معلول نظر به رتبه آنها تعیین میشود.
آقای رادمنش به رادیو آزادی گفت:
" به هر اندازه که سرباز قدرت کار را از دست میدهد، به همان اندازه معاشاش تعیین میشود و درجه معلولیت از سوی کمیسیون عالی صحی تعیین میشود و بر اساس آن برایش معاش تعیین میگردد."
بر اساس گزارش اخیر سیگار یا اداره سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان در چهار ماه اول سال ۲۰۱۷ میلادی دو هزار ۵۳۱ سرباز افغان کشته و چهار هزار و ۲۳۸ تن دیگر شان زخمی شدهاند.