مسئولان سازمان اجتماعی و تحقیقی خط نو در زون شمال افغانستان میگویند که در آمار معتادین موجود در ولایت بلخ نسبت به سال گذشته ۲۰ هزار تن افزایش آمدهاست.
عبدالقادر مصباح مسئول سازمان خط نو در زون شمال افغانستان روز یک شنبه به رادیو آزادی گفت که سال گذشته در ولایت بلخ به طور مجموعی ۱۸۰ هزار تن معتاد به مواد مخدر بودند که امسال نظر به تحقیق این سازمان در آمار افراد مبتلا به مواد مخدر ۲۰ هزار تن افزایش رونما شدهاست.
آقای مصباح میگوید که فروش آزاد مواد مخدر، افزایش کشت کوکنار و نبود مراکز تداوی معتادین باعث ازدیاد معتادین در بلخ شدهاست.
وی گفت:
" در سال جاری بیش از ۲۰۰ هزار تن مبتلا به مواد مخدر در ولایت بلخ است، که عامل عمده آن عبارت از دسترسی آسان به مواد مخدر و افزایش کشت کوکنار در این ولایت میباشد."
عبدالرحمن اوغلی رئیس اداره مبارزه با مواد مخدر ولایت بلخ در صحبت با رادیو آزادی با آنکه افزایش آمار معتادین در این ولایت را تائید میکند. وی علاوه میکند نبود مراکز صحی برای معالجه معتادین باعث شدهاست تا تعداد آنان نسبت به گذشته بیشتر شود.
آقای اوغلی میگوید هر چند اداره مبارزه با مواد مخدر کمپاین مبارزه با کشت کوکنار و عدم استفاده از مسکرات را در نقاط مختلف ولایت بلخ راه اندازی کرده است، اما به دلیل پاین بودن سطح سواد در جامعه، نبود زمینه کار، مهاجرتهای بی موقع و دسترسی افراد به مواد مخدر شمار معتادین به گونه نگران کننده در حال افزایش است.
رئیس مبارزه با مواد مخدر بلخ نبود مراکز تداوی معتادین را از عمده ترین چالشهای موجود در برابر درمان معتادین در بلخ میداند.
وی در رابطه گفت:
" در ولایت بلخ باوجود که تلاشها و کوششها از طرف ما و ریاست صحت عامه ولایت بلخ صورت گرفتهاست با وجود آن هم مراکز صحی که وجود دارد به هیچ صورت به تداوی معتادین موجود بسنده نبوده است. با گذشته هر سال و با گذشت هر ماه در آمار و ارقام معتادین افزایش به موجود میآید."
این در حالیست که باشندهگان ولایت بلخ نیز از موجودیت معتادین در داخل شهر مزارشریف و اطراف آن شکایت داشته میگویند، افراد معتاد باعث آزار و اذیت شاگردان مکتب میشوند و همچنان از منازل و دکاکین دست به سرقت میزنند.
پرویز یک باشنده مزارشریف در این باره میگوید:
" در نقاط مختلف شهر معتادین موجود اند، مردم از دست شان به تنگ آمدهاند، دختران خورد سال مکتب را آزار و اذیت میکنند، از موتر، منزل و دکان اموال را سرقت میکنند. دولت برای تداوی و یا هم جمع آوری آنان هیچ توجه ای نداشتهاست."
این در حالیست که مقامات در ولایات سمنگان، جوزجان و سرپل نیز از افزایش تعداد معتادین در این ساحات شکایت دارند.
مجیب الرحمن حبیب زی