اکثر روزنامه های معتبر جهان در شمارههای اخیرشان روی تحول اخیر سیاسی در پاکستان تمرکز نموده و از برکناری نواز شریف صدراعظم این کشور نوشته اند.
نیویارک تایمز
روزنامه نیویارک تایمز در مقاله مینویسد، ستره محکمه پاکستان به روز جمعه دستور تاریخی برکناری شریف را صادر کرد که احتمال دارد همین دستور، توازن طاقت فرسای سیاسی این کشور را تغییر داده و ضربۀ جدی باشد برای مردی که تصویری از نسل گذشته سیاست پاکستان را ترسیم میکرد.
به نوشته روزنامه، برکناری نواز شریف در جریان سومین دور صدارت اش، درست یک سال قبل از ختم دوره صدارت وی صورت گرفت.
به گفته روزنامه، این دستور محکمه به این معناست که حال حزب بر سر اقتدار مسلم لیک نواز باید یک صدراعظم موقتی را به حیث جانشین شریف برگزیند تا امور را تا انتخابات بعدی که در تابستان سال آینده دایر میشود، به پیش ببرد.
دستور دیروز ستره محکمه در مورد سرنوشت نواز شریف به دنبال درامۀ یک سالۀ صادر شد که حاوی تحقیقات وسیع در مورد سرمایههای شریف و بحث های جنجال آفرین بود.
به نوشته نیویارک تایمز، اردوی مقتدر پاکستان که دایم سرنوشت حکومت های ملکی این کشور را تعیین کردهاست، دیروز ستره محکمه را مشاهده میکرد.
گمانه زنیهای وجود داشت که محکمه در این تصمیماش اگر حمایت آشکار اردو را نداشت از حمایت مخفی آن برخوردار بودهاست.
دپلومات
نشریه دپلومات در شماره اخیرش مطلبی را در مورد افغانستان به نشر رسانیده تحت عنوان هر چیز جلادار طلا نیست.
به نوشته مقاله، اداره رئیس جمهور ترمپ زمانیکه در مورد منابع طبیعی پنهان در زیر خاک های افغانستان میاندیشد، باید این ضرب المثل را به یاد داشته باشد که هر چیزی که میدرخشد طلا نیست.
به نوشته مقاله، اداره ترمپ که تا حال استراتژی جدیدش برای افغانستان را افشا نکرده به نظر میرسد شیفته تخمینهای ادعا شده از منابع طبیعی موجود در قبرستان امپراطوریها شدهاست.
مقاله مینویسد، روزنامه نیویارک تایمز در آغاز این هفته نوشته بود، ترمپ که در تلاش یافتن یک دلیل خوب برای ادامه حضور امریکا در افغانستان بعد از شانزده سال جنگ در این کشور است، شاید به چشم انداز سرمایه گذاری در بخش معدنیات این کشور مینگرد.
روزنامه تایمز نوشته بود، مشاورین رئیس جمهور ترمپ و مقامات افغان گفته اند این منابع افغانستان میتواند برای شرکتهای غربی منفعت بار باشد.
نشریه دپلومات مینویسد، گزارش روزنامه تایمز میل رئیس جمهور ترمپ به ادامۀ حضور در افغانستان یا اعزام سربازان بیشتر به اینکشور را، ارتباط میدهد با مهارتها و سلیقههای تجارتی وی.
تایمز نوشته است، آقای ترمپ نشان داده است که همین منابع میتوانند یکی از توجیهها برای ادامه دخالت امریکا در افغانستان باشد.
به نوشته دپلومات، مقامات افغان نیز با استفاده از همین منابع سرشار افغانستان میگویند که این منابع میتواند کابل را از وابستگی به کمکهای خارجی نجات دهد.
ولی دپلومات مینویسد اداره ترمپ و مقامات افغان از چالشهای که در این زمینه موجود اند زیاد واقف نیستند، در مورد اهداف خاصشان واضح سخن نمیگویند و در ارائه نقش امریکا در بخش استخراج این معادن طبیعی نیز صادق نیستند.
نشریه به پیغامهای طولانی مدت ترمپ در تویترش قبل از آغاز کارش به حیث رئیس جمهور اشاره میکند که وی در آنها، مخالفت اش را با دخالت امریکا در افغانستان ابراز داشته بود، ولی نشریه دپلومات به ملاقات سه دستیار ارشد رئیس جمهور ترمپ تجارت پیشه نیز اشاره میکند که هفته گذشته، با رئیس اجرائیه نهاد منابع طبیعی امریکا ملاقات و گفتگو کردند.