لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۷ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۳۱

افغانستان

یک کنفرانس در مورد پروژه تاپی در کندهار برگزار می‌شود

قرار است یک کنفرانس در مورد پروژۀ تاپی هفته آینده در کندهار دایر شود.

در نظر است در این کنفرانس در مورد اهمیت این پروژه که گاز طبیعی را از ترکمنستان به پاکستان و هند انتقال می‌دهد، صحبت شده و حمایت مردمی به آن جلب گردد.

صمیم خپلواک سخنگوی والی کندهار به رادیو آزادی گفت، اداره ولایتی امیدوار است که کار عملی پروژه تاپی هرچه زودتر آغاز شده و راه را برای بازسازی تأسیسات عامه هموار سازد.

زمینه و فرصت‌های کار به مردم مساعد خواهد شد و از سوی دیگر راه برای احداث فابریکه‌ها، خط آهن، سرک و تأسیسات انرژی گشوده خواهد شد.

به‌گفته آقای خپلواک، هدف تدویر این کنفرانس در کندهار آن است تا مردم در این پروژه سهیم گردند و زمینه‌های اشتغال به آن‌ها مساعد گردد.

قرار است کار عملی پروژه تاپی در سال ۲۰۱۸ آغاز شود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

کمیته ویژه سازمان ملل متحد برای رفع تبعیض علیه زنان: زنان افغان قربانی تبعیض سیستماتیک شدند

یک نیروی و یک زن افغان در یکی از جاده های شهر کابل
یک نیروی و یک زن افغان در یکی از جاده های شهر کابل

کمیته ویژه سازمان ملل متحد برای رفع تبعیض علیه زنان (CEDAW) روز دوشنبه، ۱۷ سرطان می گوید که ۷۸ درصد از زنان افغانستان از حقوق اساسی شان محروم شدند.

این کمیته پس از بررسی وضعیت افغانستان و ۹ کشور دیگر، یافته‌های خود را در مورد چگونگی اجرای کنوانسیون محو هرگونه تبعیض علیه زنان منتشر کرده که درآن وضعیت حقوق بشری در افغانستان نگران کننده توصیف شده است.

کمیته ویژه سازمان ملل متحد برای رفع تبعیض علیه زنان نسبت به شکنجه و بدرفتاری سیستماتیک با زنان به اتهام زنا، و نیز محرومیت دوام‌دار دختران از آموزش، ابراز نگرانی عمیق کرده است.

بر اساس یافته های این کمیته، در حال حاضر حدود ۷۸ درصد دختران در افغانستان از حق آموزش، کار یا آموزش‌های حرفه‌ای محروم‌اند؛ موضوعی که به گفته این کمیته ملل متحد، به افزایش ازدواج‌های اجباری کودکان و گسترش فقر در کشور دامن زده است.

کمیته CEDAW همچنین وضعیت کشورهای بوتسوانا، چاد، فیجی، ایرلند، مکسیکو، سان‌مارینو، جزایر سلیمان، تایلند و تووالو را بررسی کرده و نکات خوب، نگرانی‌ها و پیشنهادهای خود را برای بهتر شدن وضعیت حقوق زنان در این کشورها منتشر کرده است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، دروازه‌های مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها به روی دختران بسته شد و زنان از کار در بسیاری از اداره‌های دولتی و غیر دولتی نیز منع شدند.

با گسترش روابط مسکو و طالبان؛ تورهای سیاحتی روسیه به افغانستان آغاز می‌شود

پرچم طالبان در سفارت افغانستان در مسکو
پرچم طالبان در سفارت افغانستان در مسکو

در حالی‌که روابط روسیه با طالبان رو به گسترش است، شرکت‌های گردشگری روسی بسته‌های جدید سفر به افغانستان را معرفی کرده‌اند که هزینه سفر یک‌هفته‌ای را حدود ۳۰۰۰ دالر تعیین کرده‌اند.

رسانه‌های روسی روز دوشنبه، ۱۶ سرطان گزارش دادند که این اعلان‌ها در روزهای اخیر روی پلتفرم‌های اینترنتی روسیه نشر شده و به گفته کانال خبری «شات» در تلگرام، احتمال دارد نخستین گروه مسافران در نیمه جولای سفر خود را آغاز کنند.

قیمت این بسته‌ها ۲۳۵ هزار روبل (تقریباً معادل ۳۰۰۰ دالر) اعلام شده است و معرفی آن‌ها همزمان با گرم‌تر شدن روابط میان روسیه و حکومت طالبان صورت گرفته است.

روسیه هفته گذشته به عنوان نخستین کشور، به‌گونه رسمی حکومت طالبان را به رسمیت شناخت. پس از آن، مسکو از برنامه‌های همکاری با طالبان در حوزه‌های انرژی، زراعت، ترانسپورت و سایر بخش‌ها خبر داد.

این در حالی است که با وجود تداوم تحریم‌های جهانی علیه طالبان، گفت‌وگوها میان دو طرف برای گسترش تجارت و بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری همچنان ادامه دارد.

بیش از ۱.۴ میلیون مهاجر افغان از آغاز سال جاری به‌گونه‌ اجباری از ایران و پاکستان اخراج شده‌اند

برگشت اجباری مهاجران افغان
برگشت اجباری مهاجران افغان

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرده که از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، بیش از یک میلیون و چهارصد هزار پناهجو به افغانستان بازگشته‌اند، که اکثر آن‌ها به صورت اجباری اخراج شده‌اند.

این اداره سازمان ملل هشدار داده است که این روند، بحران بشری در کشور را عمیق‌تر ساخته، زیرا منابع و امکانات روز به روز کاهش می‌یابند.

بر اساس معلومات این کمیشنری بیشتر بازگشت‌کنندگان افغان از ایران و پاکستان برگشته‌اند و که این امر سطح نیازهای بشری را به گونه چشم‌گیری افزایش داده است؛ آن‌هم در وضعیتی که کمک‌های جهانی نیز رو به کاهش نهاده است.

سازمان ملل گفته است: «این شمار گسترده افراد بازگشته، وضعیت اضطراری بشری به‌وجود آورده است.»

این اداره همچنین گزارش داده که شمار زیادی از کسانی که به افغانستان بازگردانده شده‌اند، به اثر روند بازداشت‌ها و اخراج در شرایط سخت، دچار آسیب‌های روحی و روانی شده‌اند. برخی نیز شکایت دارند که پیش از اخراج، از خانواده‌های‌شان جدا شده و دارایی‌های‌شان مصادره گردیده است.

یوناما جزئیات گروه‌های کاری روند دوحه درباره افغانستان را منتشر کرد

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) امروز دوشنبه (۱۶ سرطان) جزئیات نشست هفته گذشته گروه‌های کاری روند دوحه را منتشر کرد.

این نشست دو روزه که در تاریخ ۳۰ جون و ۱ جولای برگزار شد، بر حمایت از بخش خصوصی افغانستان و راهکارهای مبارزه با مواد مخدر تمرکز داشت.

روزا اوتونبایوا، رئیس یوناما، در یک اعلامیه گفته است که در این نشست با نمایندگان طالبان درباره تعهدات بین‌المللی افغانستان و تقویت نقش زنان و دختران گفت‌وگو کرده است.

در نشست گروه‌های کاری روند دوحه، نمایندگان ۲۶ کشور حضور داشتند و هیأتی هفت‌نفره از سوی طالبان نیز شرکت کرده بود.

یوناما جزئیات این نشست را در حالی منتشر کرده که قرار است شام امروز مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان بحث کند.

استقبال پناهجویان افغان از تصمیم پاکستان برای عدم آزار دارندگان کارت «پی.او.آر»

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

پناهجویان افغان مقیم پشاور از تصمیم وزارت امور سرحدات و قبایل پاکستان استقبال کردند؛ تصمیمی که تأکید دارد دارندگان کارت «پی.او.آر» نباید مورد آزار و اذیت قرار گیرند.

این وزارتخانه به تمامی ایالت‌های پاکستان دستور داده است که تا زمان اتخاذ تصمیم جدید از سوی کابینه، از فشار بر پناهجویان افغان دارای کارت «پی.او.آر» خودداری کنند.

مهلت دارندگان این کارت‌ها که از سوی کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد به پناهجویان افغان در پاکستان داده شده، در ۳۰ جون به پایان رسیده است، اما تلاش‌هایی برای تمدید مدت اقامت آنان جریان دارد.

پیش از این، روند اخراج دارندگان کارت «ای.سی.سی» آغاز شده و در این چارچوب صدها هزار پناهجوی افغان به کشورشان بازگردانده شده‌اند.

بازگشت نزدیک به ۴۵۰ هزار افغان از ایران در بیش از یک ماه

نزدیک به ۴۵۰ هزار افغان از آغاز ماه جون از ایران بازگشته‌اند. این را سازمان بین‌المللی مهاجرت وابسته به سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۶ سرطان اعلام کرد.

این بازگشت‌ها پس از آن صورت گرفت که تهران به افراد بدون مدرک دستور داد تا ششم جولای خاک ایران را ترک کنند.

سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت به خبرگزاری فرانسه گفت: شمار کل بازگشت‌ها از آغاز سال تاکنون به بیش از ۹۰۶ هزار نفر رسیده است.

طالبان: فعالیت سیاسی تحت نام حزب ممنوع است و با آن برخورد قانونی خواهد شد

وزارت عدلیه حکومت طالبان، آرشیف
وزارت عدلیه حکومت طالبان، آرشیف

حکومت طالبان هشدار داده که فعالیت احزاب سیاسی در افغانستان غیرقانونی است.

حافظ برکت الله رسولی، سخنگوی وزارت عدلیه طالبان در یک پیام صوتی که یک‌شنبه ۱۵ سرطان، از سوی رادیو تلویزیون ملی تحت اداره طالبان در شبکه ایکس، توییتر سابق نشر شد، گفته است که هر کسی که تحت نام حزب فعالیت کند با او برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

"وزارت عدلیه هرگونه فعالیت زیر نام حزب سیاسی را در افغانستان غیرقانونی می‌داند و هشدار می‌دهد که هرگونه فعالیت سیاسی تحت این نام را مورد پیگرد قانونی قرار می‌دهد. وزارت عدلیه در چند سال گذشته برخی دفاتر احزاب سیاسی را شناسایی کرده و جلو فعالیت آنها را گرفته است و این روند همچنان ادامه دارد."

طالبان پس از برگشت به قدرت در تابستان ۱۴۰۰ فعالیت تمام مخالفان خود را ممنوع قرار داد.

سازمان ملل متحد و جامعه جهانی بارها از طالبان خواستار ایجاد یک حکومت همه شمول شده‌اند اما طالبان هنوز به این خواست پاسخ مثبت نداده است.

بررسی وضعیت افغانستان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آرشیف
مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آرشیف

قرار است مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشست دوشنبه ۱۶ سرطان، در مورد وضعیت جاری در افغانستان تحت حاکمیت طالبان بحث کند.

این نشست ساعت شش و نیم شام به وقت کابل در مقر سازمان ملل متحد تحت عنوان "وضعیت افغانستان و چالش‌های آن برای صلح و امنیت بین‌المللی" برگزار خواهد شد.

انتظار می‌رود که در پایان این نشست سه ساعته، قطعنامه‌ای هم تصویب شود.

گفته شده که این قطعنامه بر تعهد جامعه جهانی به حقوق بشر در افغانستان به ویژه حقوق زنان و دختران در آن‌کشور تاکید کند.

حقوق بشر به ویژه حق آموزش و کار دختران و زنان در افغانستان، موضوعاتی اند که طی چهارسال گذشته پس از برگشت طالبان به قدرت پیوسته از سوی جامعه جهانی روی آن تاکید شده است.

احتمال بارندگی شدید و سرازیر شدن سیلاب در ۱۴ ولایت افغانستان

سیلاب در افغانستان، آرشیف
سیلاب در افغانستان، آرشیف

ریاست هوا شناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان بارندگی‌های شدید و سرازیر شدن سیلاب را دوشنبه ۱۶ سرطان در ۱۴ ولایت افغانستان پیش‌بینی کرده است.

این ریاست روزگذشته با نشر اعلامیه‌ای در شبکه ایکس، توییتر سابق گفت که احتمال باران‌های شدید بین ۱۰ الی ۴۵ ملی متر در ولایت های نورستان، کنر، ننگرهار، لغمان، کابل، کاپیسا، پنجشیر، پروان، لوگر، غزنی، پکتیا، پکتیکا و خوست وجود دارد که ممکن باعث سرازیر شدن سیلاب نیز شود.

مقام‌های محلی طالبان روز گذشته در ننگرهار گفتند که در اثر سرازیر شدن سیلاب در ولسوالی‌های بتی‌کوت، گوشته، لعل‌پور، نازیان، مومندره، کامه و سایر ولسوالی‌ها، دو کودک جان باختند و چندین تن دیگر زخمی شدند.

این سیلاب خسارات هنگفت مالی به خانه‌ها و مزارع مردم هم وارد کرده است.

سیلاب‌ها در ننگرهار دو کودک را کشت و خسارات گسترده به بار آورد

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

مقام‌های طالبان در ننگرهار می‌گویند سیلاب‌ها جان دو کودک را گرفته و خسارات سنگین مالی به مردم وارد کرده است.

دفتر رسانه‌های ولایت ننگرهار در بیانیه‌ای اعلام کرده است که در روستای «لنډی» ولسوالی نازیان، بر اثر فروریختن تیرهای سقف یک خانه، چهار کودک زخمی شده‌اند.

به گفته این بیانیه، یکی از این کودکان در شفاخانه غنی‌خیل جان باخته و سه کودک دیگر تحت درمان هستند.

بیانیه می‌افزاید که سیلاب‌ها در ولسوالی کوز کنر نیز جان یک کودک را گرفته و در ولسوالی بتی‌کوت دو کودک دیگر زخمی شده‌اند.

همچنین در این بیانیه آمده است که سیلاب‌ها در ولسوالی‌های گوشته، لعلپور، نازیان، مومندره، کامه، بتی‌کوت و دیگر مناطق خانه‌ها، زمین‌های کشاورزی و محصولات مردم را ویران کرده است.

پیش‌تر اداره ملی مبارزه با حوادث حکومت طالبان اعلام کرده بود که باران‌ها و سیلاب‌های چند روز گذشته در ولایت‌های کابل، پروان، لوگر، میدان وردک، خوست، پکتیا، پکتیکا، لغمان، زابل و ننگرهار دست‌کم ۵ کشته و ۸ زخمی بر جای گذاشته است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG