یک مقام محلی در کندهار میگوید از سرنوشت بیش از ۴۰ نفرِ باقیمانده که توسط مخالفان مسلح در شاهراه کندهار- ارزگان ربوده شدهاند، هنوز خبری در دست نیست.
ضیاء درانی سخنگوی قوماندانی امنیۀ کندهار در گفتوگوی تلیفونی دیشب به رادیو آزادی گفت که مخالفان مسلح هفته گذشتۀ ۷۰ تن را در ولسوالی شاه ولی کوت به گروگان گرفتند که سپس هفتشان را کشتند و ۲۰ تن دیگر را رها کردند.
یک منبع محلی که خواست نامش افشا نشود به خبرنگار رادیو آزادی گفته است که کشته شدگان پولیس محلی هستند.
اما، آقای درانی این را رد کرد و افزود:
"هیچ یک از نیروهای امنیتی یا مأموران نهادهای دولتی در میان گروگانان نیستند. همه باشندگان محلی هستند. مخالفان مسلح ۷ تن را به شهادت رساندهاند که همه باشندگان محلی هستند."
او گفت، عملیات جستجو برای ردیابی گروگانان به شدت ادامه دارد.
صمیم خپلواک سخنگوی والی کندهار به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته است که شورشیان طالبان با حمله بر چندین بس، مسافران را به گروگان گرفته اند.
اما، هنوز هیچ گروهی مسئولیت این رویداد را به عهده نگرفته است.
درین حال، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در خبرنامۀ این گروگانگیری توسط مخالفان مسلح حکومت را با شدیدترین الفاظ نکوهش کردهاست.
در خبرنامه آمدهاست که هدف قرار دادن و گروگانگیری غیر نظامیان نقض صریح و آشکار قوانین بینالمللی حقوق بشر و احکام دین اسلام است.
در یک تحول دیگر در شمالشرق افغانستان، طالبان پس از ربودن دست کم ۲۰ پولیس محلی چندین تنشان را کشته اند.
احمد فیصل بیگزاد والی بدخشان در گفتوگوی تلیفونی دیشب به رادیو آزادی بیشتر گفت:
" از ۲۰ نفر یا ۲۱ نفری که مفقودالاثر هستند، یک تعداد از آنان به شهادت رسیدهاند. چون از محل بودند، توسط مردم محل دفن شدند. یک تعداد دیگر آنان هنوز لادرک هستند که ما منتظر سرنوشت آنان هستیم که شاید تا یکی دو روز دیگر معلوم شود."
آقای بیگزاد افزود که شورشیان از ولسوالی یمگان بر ولسوالی تگاب یورش بردند.
ولسوالیهای یمگان و وردوج بدخشان از نزدیک به دو سال تحت کنترول مخالفان مسلح حکومت است.
طالبان حملههایشان را در حالی افزایش دادهاند که انتظار میرود ایالات متحدۀ امریکا استراتژی جدید خود را در مورد افغانستان تا پایان ماه روان میلادی اعلام کند.
قرار است وزارت دفاع ایالات متحده تا به چهار هزار سرباز تازه دم به افغانستان بفرستد.
در حال حاضر، ۸۴۰۰ سرباز امریکایی در افغانستان حضور دارند که بیشترینشان در چارچوب مأموریت حمایت قاطع ناتو سرگرم کمک، آموزش و مشورتدهی به نیروهای افغان هستند.