نیویارک تایمز
روزنامه نیویارک تایمز در شماره اخیرش مطلبی را در مورد برگشت جنرال عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری افغانستان به بلخ و جلوگیری از نشست طیاره حامل وی به نشر رسانیدهاست.
به نوشته روزنامه، جنرال دوستم بعد از حدود دو ماه تبعید بالقوه در ترکیه ایتلافی را تشکیل داده و به روز دوشنبه راهی بلخ بود تا به درد سر رئیس جمهوری که با وی در مخالفت قرار دارد بی افزاید.
ولی در حالیکه صدها تن از حامیان جنرال دوستم تا ناقت شب منتظر نشست طیاره کوچک حامل وی بودند، به گفته چندین مقام افغان و غربی به این طیاره به دستور حکومت مرکزی، اجازه نشست داده نشد.
نیویارک تایمز مینویسد این رویداراد شاید بحران سیاسی قبلاً موجود افغانستان را عمیقتر ساخته و حوصله جنگسالاری که گذشته خشونتبار دارد و هشدار مقابله با حکومت غنی را دادهاست، بیازماید. به نوشته روزنامه، دوستم در به قدرت رسانیدن رئیس جمهور نقش داشته و حال ادعا دارد که منزوی شدهاست.
رئیس عبدالخالق یک عضو شورای ولایتی بلخ گفتهاست،
۵۰۰ تا هزار نفر برای استقبال از رشید دوستم در میدان هوایی بودند ولی حکومت مرکزی خلاف همه قوانین افغانستان و جهان دستور عدم نشست طیاره را داد.
نیویارک تایمز مینوسید یک قومندان ارشد دوستم و یک مقام نزدیک به عطا محمد نور والی بلخ، حادثه شام دوشنبه را تائید کردهاند.
نیویارک تایمز در یک مقاله دیگر در مورد افغانستان به مسئله تلفات ملکی در این کشور تمرکز نموده و در اشاره به گزارش اخیر ملل متحد درمورد تلفات غیرنظامیان نوشتهاست که سال جاری برای زنان و کودکان در کابل سال خونین بودهاست.
به نوشته مقاله رقم تلفات ملکی به شکل بی سابقه بالا رفته و ۱۶۶۲ فرد ملکی در شش ماه اول امسال در افغانستان کشته شده و حدود ۳۶۰۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
نیویارک تایمز به اظهارات تادامیچی یاماموتو نماینده خاص ملل متحد برای افغانستان اشاره کرده که گفتهاست، بهای انسانی این جنگ زشت یعنی از دست رفتن حیات انسانها، ویرانی و رنج و مشقت در افغانستان زیاد خیلی بلند است.
به نوشته روزنامه ۲۳ درصد افزایش در قربانیان زن در حوادث خونین افغانستان دیده میشود که در حملات انفجاری به شمول حملات انتحاری در مناطق مزدحم کابل کشته شدهاند.
روزنامه شمار کشته شدهگان زن در این حملات را
۱۷۴ تن و تعداد زخمیها را بیش از ۴۶۰ زن خواندهاست.
نیویارک تایمز، یکی از دلایل این افزایش در قربانیان زن را شرکت بیشتر زنان در زندهگی کاری و حضور بیشتر شان در جادهها در اوقات آغاز یا ختم ساعات کاری روز دانسته و دلیل دیگر را، تشدید حملات در شهرها خواندهاست.