لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۴۶

افغانستان

ایوانکا ترمپ با دختران روبات‌ساز افغان ملاقات کرد

ایوانکا ترمپ دختر رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا دیروز (سه شنبه) با شش عضو تیم دختران روبات‌ساز افغان ملاقات کرد که قبلاً از دادن ویزه امریکا برای‌شان خودداری شده بود و در نتیجۀ مداخلۀ شخص رئیس جمهور دونالد ترمپ برای‌شان ویزه سفر به امریکا داده شد.

ایوانکا ترمپ روز سه شنبه در مراسم مسابقات روباتیک در واشنگتن اشتراک کرد و در آن‌جا به‌طور خاص با دخترانی دید که از افغانستان آمده بودند.

دختران افغان از ولایت هرات در مسابقۀ روبات ها از ۱۶ تا ۱۸ جولای در واشنگتن اشتراک کردند.

زمانی‌که مقامات امریکایی به تیم دختران روبات‌ساز افغان از ولایت هرات ویزۀ اشتراک در مسابقات بین‎المللی روباتیک را دادند، ایوانکا ترمپ در صفحه تویترش نوشت:

"من چشم به راه خوش‌آمد گفتن به این دختران با استعداد افغان و رقبای آن‌ها در هفته آینده در واشنگتن دی. سی خواهم بود."

ایوانکا ترمپ روز سه‌شنبه در آغاز مسابقات روباتیک، برعلاوۀ دختران افغان به اشتراک کننده‌گانی که از کشورهای مختلف جهان به واشنگتن آمده‌اند، خیر مقدم گفت.

درین رقابت‌ها، ۱۶۳ تیم از ۱۵۷ کشور اشتراک کردند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

پس از صدور حکم بازداشت برخی رهبران طالبان از سوی محکمۀ آی سی سی، ملل متحد می‌گوید که به کار این محکمه احترام می‌گذارد

ستیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد
ستیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد

ستیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد روز سه‌شنبه، ۸ جولای در یک نشست خبری گفت که به کار محکمۀ بین‌المللی جزایی (آی سی سی) احترام می‌گذارند، اما همزمان برای بهبود زندگی زنان و دختران افغان باید به روند سیاسی ادامه دهند.

دوجاریک می‌گوید که آنان باید به هر طریقی که می‌توانند به روند سیاسی که زندگی همه افغان‌ها، به ویژه زندگی زنان و دختران افغان را بهبود می‌بخشد، ادامه دهند.

این درحالیست که محکمۀ بین المللی جزایی (آی‌ سی‌ سی) حکم بازداشت هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی، قاضی‌القضات آنان را به اتهام ارتکاب جنایت علیۀ بشریت از نوع آزار و اذیت به دلایل جنسیتی و سیاسی صادر کرده است.

سخنگوی سرمنشی ملل متحد گفت که مطابق توافقی که با محکمۀ بین‌المللی جزایی دارند، این سازمان می‌تواند با افرادی که از سوی این محکمه متهم شده اند، تماس داشته باشد.

او از تمام کشورهای عضو ملل متحد خواست که به کار محکمۀ بین‌المللی جزایی احترام بگذارند.

این درحالیست که ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان از حکم اخیر محکمۀ بین‌المللی جزایی استقبال کرده و صدور این حکم را یک گام بزرگ به سوی عدالت به ویژه برای زنان و دختران دانسته است.

بنیت: صدرو حکم بازداشت رهبر و قاضی‌القضات طالبان یک گام بزرگ به سوی عدالت است

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان از صدور حکم بازداشت رهبر و قاضی‌القضات حکومت طالبان از سوی محکمۀ بین‌المللی جزایی استقبال کرد.

او ناوقت سه‌شنبه شب، ۸ جولای در صفحۀ ایکس خود نوشت که صدور این حکم یک گام بزرگ به سوی عدالت به ویژه برای زنان و دختران است.

این درحالیست که محکمۀ بین المللی جزایی (آی‌ سی‌ سی) حکم بازداشت هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی، قاضی‌القضات آنان را به اتهام ارتکاب جنایت علیۀ بشریت از نوع آزار و اذیت به دلایل جنسیتی و سیاسی صادر کرده است.

آی ‌سی‌ سی در خبرنامه‌ای که روز سه‌شنبه، ۸ جولای منتشر کرد، این دو تن را متهم کرد که به صورت مستقیم یا از طریق صدور دستور، تحریک یا ترغیب، مرتکب جنایت علیۀ بشریت از نوع آزار و اذیت بر مبنای جنسیت شده‌اند.

ریچارد بنیت گفته که این حکم پیام مهمی می‌فرستد که مصونیت از مجازات دوام نخواهد داشت و کشورها رژیمی را به گفتۀ او، حقوق و کرامت انسانی نیمی از جمعیت افغانستان را انکار می‌کند، عادی‌سازی نکنند.

مقام‌های حکومت طالبان می‌گویند که تنها به تاریخ ۱۷ سرطان بیش از ۱۶ هزار مهاجر به افغانستان اخراج شده‌اند

گروهی از مهاجرین افغان که در اواخر ماه جون امسال از ایران برگشته اند.
گروهی از مهاجرین افغان که در اواخر ماه جون امسال از ایران برگشته اند.

کمیسیون حل مشکلات مهاجرین حکومت طالبان ناوقت روز سه‌شنبه، ۱۷ سرطان در بیانیه‌ای اعلام کرد که از این میان تنها حدود ۵۰۰ نفر از پاکستان اخراج شده‌اند، در حالی که بقیه از ایران اخراج شده‌اند.

این روند همچنان ادامه دارد، زیرا سمیع فخوری، نمایندۀ افغانستان در فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر روز سه‌شنبه گفت که تخمین می‌زند ایران تا پایان امسال ۱ میلیون مهاجر افغان دیگر را از خاک خود اخراج کند.

طبق آمار ملل متحد، از ابتدای سال جاری میلادی به این سو ۱.۲ میلیون افغان از ایران اخراج شده‌اند و این روند در هفته‌های اخیر سرعت گرفته است.

بازگشت بی‌سابقۀ مهاجرین، سازمان‌های امدادی را تحت فشار قرار داده است.

سازمان جهانی صحت می‌گوید که عمیقاً نگران نیازهای صحی بازگشت‌کنندگان از جمله زنان و کودکان است

گروهی از مهاجرین بازگشته از ایران در نقطۀ مرزی
گروهی از مهاجرین بازگشته از ایران در نقطۀ مرزی

سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) روز سه‌شنبه، ۸ جولای با نشر گزارشی گفته که در ماه‌های اخیر برگشت مهاجرین از ایران و پاکستان به گونۀ بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و این موضوع به یکی از فوری‌ترین چالش‌های بشردوستانۀ این کشور مبدل شده است.

به گفتۀ این سازمان، تیم‌های صحی تحت حمایت این سازمان شاهد افزایش زخم‌ها، عفونت‌ها، کم‌آبی و سوءتغذیه، به ویژه در میان کودکان و سالمندان هستند.

این ادارۀ ملل متحد افزوده است که بسیاری از آنها به شدت به مراقبت‌های صحی، غذا و سرپناه نیاز دارند.

دبلیو اچ او گفته که بازگشت‌کنندگان از جمله زنان باردار، مادران دارای نوزاد و کودکان بدون همراه، با چیزی بیش از آنچه که می‌توانند حمل کنند، وارد می‌شوند.

بر اساس آمار این سازمان، از اپریل امسال به این سو بیش از ۸۳۶ هزار بازگشت‌کننده از طریق گذرگاه‌های اسلام قلعه، تورخم، میلک و اسپین‌بولدک، از ایران و پاکستان وارد افغانستان شده‌اند.

ترمپ: اگر "خروج شرم‌آور" از افغانستان صورت نمی‌گرفت پوتین جنگ اوکراین را آغاز نمی‌کرد

دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحده امریکا
دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحده امریکا

دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحده امریکا امروز گفت که اگر "خروج شرم آور" از افغانستان اتفاق نمی‌افتاد، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، جنگ اوکراین را آغاز نمی‌کرد.

ترمپ این سخن را در نشست کابینۀ دولتش در واشنگتن دی سی گفت.

رییس جمهور ترمپ همواره به شیوۀ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان که در زمان حکومت جو بایدن، رییس جمهور پیشین امریکا صورت گرفت، انتقاد کرده و آنرا "شرم آورترین لحظه در تاریخ امریکا" خوانده است.

خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱، پس از توافقنامۀ که میان حکومت نخست دونالد ترمپ با طالبان در دوحه امضا شد، صورت گرفت.

جو بایدن در پاسخ به این انتقاد ترمپ گفته است که او ناگزیر بود نیروهای امریکایی را به اساس ضرب‌الاجل تعیین شده در تفاهمنامۀ دوحه از افغانستان خارج کند و مقصر اصلی حکومت ترمپ بود که این تفاهم‌نامه را امضا کرد.

خروج نیروهای بین المللی از افغانستان سبب شد تا طالبان وارد کابل شوند و حکومت جمهوری را سقوط دهند.

پاکستان تمدید اقامت افغان‌های دارای کارت P.O.R در پاکستان را بررسی می‌کند

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

محسن نقوی وزیر داخله پاکستان، می‌گوید که حکومت در حال ارزیابی مزایا و معایب تمدید اقامت دارندگان کارت P.O.R است.

نقوی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رادیو مشال این سخنان را در حالی مطرح کرد که پیش‌تر مقام‌های پاکستانی به پولیس دستور داده‌اند تا زمان تصمیم کابینه، این گروه از افغان‌ها را مورد آزار و اذیت قرار ندهند.

مهلت اقامت دارندگان کارت P.O.R در پایان ماه جون به پایان رسید، اما مقام‌های پاکستانی تلاش دارند این کارت‌ها را تمدید کنند.

در حال حاضر، ۱.۴ میلیون افغان در پاکستان دارای کارت P.O.R هستند که از سوی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان صادر شده است.

در عین حال، روند اخراج دارندگان کارت ACC پیش‌تر آغاز شده و تاکنون صدها هزار پناهجوی افغان از پاکستان اخراج شده‌اند.

حکم محکمه آلمان: حکومت باید به وعده‌ صدور ویزه برای خانواده افغان عمل کند

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

یک محکمه در آلمان حکم داد که دولت این کشور باید به تعهد خود در قبال صدور ویزه برای یک زن افغان و خانواده‌اش پایبند بماند.

این حکم مربوط به برنامه حمایت از افغان‌های در معرض خطر پس از بازگشت طالبان به قدرت در ۲۰۲۱ است.

قضات اعلام کردند که دولت آلمان به‌صورت قانونی به پذیرش این افراد متعهد شده و نمی‌تواند از این تعهد عقب‌نشینی کند.

برنامه‌های پذیرش پس از روی کار آمدن دولت جدید محافظه‌کار در ماه می متوقف شده بود.

بر اساس اطلاعات وزارت خارجه آلمان، تا ۲۰ جون حدود ۲۴۰۰ نفر در پاکستان در انتظار دریافت ویزای آلمان هستند.

این افراد شامل فعالان حقوق زن، خبرنگاران، هنرمندان و قضات افغان‌اند.

طبق گفته سخنگوی محکمه، وزارت خارجه آلمان موظف به اجرای فوری این حکم است، اما امکان استیناف‌خواهی نیز وجود دارد.

قطعنامه جدید سازمان ملل متحد علیه سیاست‌های «سرکوبگرانه» طالبان

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۱۶ رأی موافق، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که از طالبان می‌خواهد به سیاست‌های سرکوبگرانه‌ خود، به‌ویژه محدودیت‌های سیستماتیک علیه زنان، پایان دهد. 

امریکا و اسرائیل مخالف بودند و ۱۲ کشور از جمله روسیه و چین رأی ممتنع دادند.

در این قطعنامه، نسبت به «سرکوب گسترده و فزاینده زنان و دختران افغان» ابراز نگرانی شده و از طالبان خواسته شده فوراً این سیاست‌ها را لغو کند.

همچنین بر لزوم دسترسی زنان به آموزش، اشتغال و مشارکت در جامعه تأکید شده است.

جاناتان شرایر، مشاور ارشد نمایندگی ایالات متحده، از این قطعنامه انتقاد کرد و گفت که این تصمیم «ناکامی طالبان را با تعامل و منابع بیشتر پاداش می‌دهد».

او افزود که حکومت ترامپ تردید دارد طالبان هرگز سیاست‌هایی مطابق با انتظارات جامعه جهانی در پیش بگیرند.

او گفت: «ما دهه‌ها بار حمایت از مردم افغانستان را با صرف وقت، هزینه، و مهم‌تر از همه، جان شهروندان امریکایی به دوش کشیدیم. اکنون نوبت طالبان است که مسئولیت بپذیرد. ایالات متحده دیگر رفتار شنیع آن‌ها را تسهیل نخواهد کرد.»

براساس گزارش سازمان ملل متحد، نزدیک به ۸۰٪ زنان زیر ۳۰ سال در افغانستان از آموزش و کار محروم‌اند.

این قطعنامه همچنین خواستار حمایت بیشتر جامعه جهانی از مردم افغانستان در برابر بحران‌های انسانی و حقوق بشری شده است.

کمیته ویژه سازمان ملل متحد برای رفع تبعیض علیه زنان: زنان افغان قربانی تبعیض سیستماتیک شدند

یک نیروی و یک زن افغان در یکی از جاده های شهر کابل
یک نیروی و یک زن افغان در یکی از جاده های شهر کابل

کمیته ویژه سازمان ملل متحد برای رفع تبعیض علیه زنان (CEDAW) روز دوشنبه، ۱۷ سرطان می گوید که ۷۸ درصد از زنان افغانستان از حقوق اساسی شان محروم شدند.

این کمیته پس از بررسی وضعیت افغانستان و ۹ کشور دیگر، یافته‌های خود را در مورد چگونگی اجرای کنوانسیون محو هرگونه تبعیض علیه زنان منتشر کرده که درآن وضعیت حقوق بشری در افغانستان نگران کننده توصیف شده است.

کمیته ویژه سازمان ملل متحد برای رفع تبعیض علیه زنان نسبت به شکنجه و بدرفتاری سیستماتیک با زنان به اتهام زنا، و نیز محرومیت دوام‌دار دختران از آموزش، ابراز نگرانی عمیق کرده است.

بر اساس یافته های این کمیته، در حال حاضر حدود ۷۸ درصد دختران در افغانستان از حق آموزش، کار یا آموزش‌های حرفه‌ای محروم‌اند؛ موضوعی که به گفته این کمیته ملل متحد، به افزایش ازدواج‌های اجباری کودکان و گسترش فقر در کشور دامن زده است.

کمیته CEDAW همچنین وضعیت کشورهای بوتسوانا، چاد، فیجی، ایرلند، مکسیکو، سان‌مارینو، جزایر سلیمان، تایلند و تووالو را بررسی کرده و نکات خوب، نگرانی‌ها و پیشنهادهای خود را برای بهتر شدن وضعیت حقوق زنان در این کشورها منتشر کرده است.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، دروازه‌های مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتون‌ها به روی دختران بسته شد و زنان از کار در بسیاری از اداره‌های دولتی و غیر دولتی نیز منع شدند.

با گسترش روابط مسکو و طالبان؛ تورهای سیاحتی روسیه به افغانستان آغاز می‌شود

پرچم طالبان در سفارت افغانستان در مسکو
پرچم طالبان در سفارت افغانستان در مسکو

در حالی‌که روابط روسیه با طالبان رو به گسترش است، شرکت‌های گردشگری روسی بسته‌های جدید سفر به افغانستان را معرفی کرده‌اند که هزینه سفر یک‌هفته‌ای را حدود ۳۰۰۰ دالر تعیین کرده‌اند.

رسانه‌های روسی روز دوشنبه، ۱۶ سرطان گزارش دادند که این اعلان‌ها در روزهای اخیر روی پلتفرم‌های اینترنتی روسیه نشر شده و به گفته کانال خبری «شات» در تلگرام، احتمال دارد نخستین گروه مسافران در نیمه جولای سفر خود را آغاز کنند.

قیمت این بسته‌ها ۲۳۵ هزار روبل (تقریباً معادل ۳۰۰۰ دالر) اعلام شده است و معرفی آن‌ها همزمان با گرم‌تر شدن روابط میان روسیه و حکومت طالبان صورت گرفته است.

روسیه هفته گذشته به عنوان نخستین کشور، به‌گونه رسمی حکومت طالبان را به رسمیت شناخت. پس از آن، مسکو از برنامه‌های همکاری با طالبان در حوزه‌های انرژی، زراعت، ترانسپورت و سایر بخش‌ها خبر داد.

این در حالی است که با وجود تداوم تحریم‌های جهانی علیه طالبان، گفت‌وگوها میان دو طرف برای گسترش تجارت و بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری همچنان ادامه دارد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG