اعضای تیم شش نفری از دختران نو جوان افغان که برای شرکت در مسابقات جهانی روباتیک به امریکا رفتهاند، از شرکت در این مسابقات خیلی خرسند اند.
روبات ساخت دست این دختران دیروز توانست برنده یکی از مسابقات گردد.
سفر این دختران به امریکا برای شرکت در مسابقات روباتیک عاری از مشکلات نبود.
در پیراهنهای این دختران نوجوان افغان نام افغانستان نوشته نبود و نامهایشان در کارتهای که بر سینه داشتند، با قلم نوشته شده بود.
این نشان دهنده عجلۀ بود که در سفر آنها به امریکا صورت گرفت، ولی این تیم از دختران افغان که دیروز در واشنگتن در یکی از مسابقات روباتیک شرکت داشتند، از اینکه از کشور شان نمایندهگی میکردند، خوش بودند.
تقاضای این تیم شش نفری از دختران نوجوان افغان برای ویزه امریکا دوبار رد شده بود، ولی رئیس جمهور ترمپ هفته گذشته در این مسئله شخصاً مداخله نموده و به اینها اجازه ورود ده روزه به امریکا، برای شرکت در مسابقات روباتیک داده شد.
این دختران نوجوان صبح وقت روز شنبه گذشته از هرات راهی امریکا شدند و دیروز در دور اول مسابقات روبات ساخته شده دست آنها، که توپها را بهطور منظم بر اساس سایز و رنگ شناسایی میکند، در مسابقه شرکت کرد و برنده شد.
رودابه نوری یکی از همین دختران به آژانس خبری اسوشیتد پرس گفتهاست، ما علاقهمند بودیم زیرا چانس بزرگی یافتیم که توانایی زنان افغان را نشان بدهیم که میتوانند ربات بسازند.
ولی رودابه اعتراف میکند که این تیم شش نفری وقت کافی برای آمادهگی نداشت.
این دختران مشکلاتی زیادی در کشور جنگ زدۀشان دیدهاند و سفر آنها به امریکا نیز عاری از مشکل نبود.
حال این دختران افغان در امریکا اند و در اولین مسابقه جهانی روباتیک شرکت دارند که هدف آن، تشویق جوانان به ادامه تلاشها در بخش ریاضی و ساینس است.
ایالات متحده این را افشا نکرده که چرا به این دختران ویزه داده نشد.
ولی حمدالله محب سفیر افغانستان در امریکا میگوید، بر اساس صحبتهای که با مقامات امریکایی داشته دریافته است که دلیل اباورزی امریکا به دادن ویزه به این دختران ترس از این بود که مبادا به کشورشان برنگردند.
فاطمه قادریان یک عضو چهارده ساله همین گروه گفتهاست، خرسند است که توانست درین مسابقه شرکت کند.
لیدا عزیزی پانزده ساله عضو دیگر این گروه گفت، کمی هیجانزده است، ولی افتخار میکند که در مسابقه سهم دارد.
باوجود آنکه این دختران افغان هدف تمرکز رسانههای زیاد قرار داشتند، ولی مشابه دیگران بودند، پطلونهای کاوبای به تن داشتند و روسریهای بر سر، روبات آنها سیاه سرخ سبز بود.
علی رضا مهربان رهنمای این دختران گفتهاست، خرسند است که این دختران توانستند در این مسابقات شرکت کنند.
مهربان گفت، در حالیکه تیمهای دیگر چهار ماه برای ساختن روباتشان داشتند، ولی دختران افغان تنها در دو هفته روباتشان را ساخته و برای مسابقه فرستادند.