رئیس جمهور جرمنی اوضاع امنیتی افغانستان را نگران کننده میخواند و بر تجهیز و آموزش نیروهای امنیتی افغان تأکید میورزد.
نجیب الله آزاد معاون سخنگوی رئیس جمهور روز جمعه به رادیو آزادی گفت که فرانک والتر شتاینمایر ناوقت دیروز در قصر ریاست جمهوری، در کنار بحث روی دیگر موضوعات، در پیوند به اوضاع امنیتی افغانستان نیز با آقای غنی گفتگو کردهاست.
آزاد میگوید، شتاینمایر با تأکید بر آموزش و مشوره دهی نیروهای امنیتی افغان، گفته که کشورش حاضر است برای عملی شدن طرح پلان چهار ساله امنیتی افغانستان نیز همکاری کند.
آقای آزاد افزود:
"جرمنی به حمایتاش از نیروهای امنیتی افغان در بخش آموزش و مشوره دهی ادامه میدهد؛ همینگونه رئیس جمهور جرمنی از طرح پلان چهار ساله امنیتی استقبال کرده و در بخش عملی شدن این طرح در کنار دیگر کشورها بر همکاریاش تعهد بسته و گفته که در مبارزه با تروریزم با نظامیان افغان همگام هستند."
فرانک والتر شتاینمایر رئیس جمهور جرمنی پس از اشتراک در نشستی که در قزاقستان برگزار شده بود، دیروز وارد افغانستان شد و پیش از ملاقات با رئیس جمهور غنی، از سربازان آنکشور در ولایت بلخ دیدار کرد.
جرمنی در حال حاضر نزدیک به هزار سرباز در افغانستان دارد که مصروف مشوره و آموزش دهی به نیروهای امنیتی افغان استند، اما پیشتر شمار این سربازان در افغانستان به پنج هزار تن میرسید.
این در حالیست که انگیلا مرکل صدر اعظم جرمنی پیشتر در پیوند به فرستادن سربازان بیشتر آن کشور به افغانستان مخالفت نشان داده بود.
با این همه، رئیس جمهور جرمنی در دیدار با همتای افغانش، گفته است که نیروهای امنیتی افغان بیشتر از گذشته منظم شدهاند؛ اما آوردن اصلاحات در ارگانهای امنیتی یک نیاز جدی است.
اینکشور در حالی به آوردن اصلاحات در این نهادها تأکید میورزد که ریاست جمهوری از آوردن اصلاحات در وزارت دفاع سخن میزند و میگوید در حال حاضر بیشترین توجه بر غیر سیاسی سازی وزارت داخله افغانستان و گزینش افراد کارا در آن متمرکز است.
ریاست جمهوری میگوید که رئیسان جمهور افغانستان و جرمنی، در کنار اوضاع سیاسی، امنیتی و برگزاری انتخابات ولسی جرگه افغانستان، روی مسایل اقتصادی بخصوص چگونگی بررسی معادن لیتیم در ولایت هلمند نیز با هم گفتگو کردهاند.
در این میان شماری از کارشناسان نظامی میگویند، همکاری جرمنی در بخش نظامی زمانی برای افغانستان سودمند خواهد بود که در نهادهای امنیتی اصلاحات بنیادی و هماهنگی پدید آورده شود.
زلمی وردک یکی از این کارشناسان در مورد گفت:
"همکاری و روابط جرمنی برای افغانستان سودمند است زیرا اینکشور بسیار رابطه صادقانه با افغانستان داشته است، پس نیاز است تا برای ادامه این همکاریها در نهادهای امنیتی اصلاحات پدید آید."
آقای وردک میگوید، همکاری کشورهای بیرونی در بخش نظامی برای تأمین امنیت افغانستان زمانی تأثیرگذار خواهد بود که بستر فساد از نهادهای امنیتی برچیده و کار به اهل کار سپرده شود.
نظیفه محبوبی