تیم شش نفری روباتسازان دختر در افغانستان که بهخاطر عدم صدور ویزه امریکا از مسابقات بینالمللی روبات در واشنگتن باز مانده بودند، چانس اشتراک درین مسابقات را به دست آوردند.
ویزههای ورودی این دختران متعلم افغان برای شرکت در مسابقات روبات پس از دخالت رئیس جمهور امریکا درین مورد صادر شدهاست.
این تیم سفر شان را بهسوی واشنگتن آغاز کردهاند.
فاطمه قادریان یکی از شش دختر تیم روبات افغانستان همراه با دیگر اعضای این تیم بار سفر شان را بهسوی واشنگتن پایتخت امریکا بستند تا در مسابقات بینالمللی روباتسازان با دیگر نمایندهگان کشورهای جهان رقابت کنند.
او افزود:
"همه ما خیلی خوشحال هستیم که دوباره میتوانیم برویم به امریکا و اشتراک کنیم درین مسابقات و حضور داشته باشیم. تمام تیم خیلی خوشحال هستند از اینکه میروند به این مسابقات و ما حالا آمادهگی رفتن به امریکا را میگیریم."
در اولین دور این مسابقات در واشنگتن ۱۶۰ تیم از کشورهای مختلف جهان شرکت دارند.
این مسابقات از شانزده تا هجده جولای در واشنگتن پایتخت امریکا برگزار میشوند.
لیدا یک نماینده دیگر افغان درین مسابقات لباسهای ملی افغانی و روسری (چادر) که با بیرق سه رنگ افغانستان مزین شده خریداری کرده تا با این پوشش به نمایندهگی از کشورش پا به این مسابقات بگذارد.
او ابراز امیدواری میکند که بتوانند درین مسابقات تواناییهای دختران افغان را به جهانیان ثابت کنند.
او افزود:
"من آمادهگی گرفتم، همه کارهای سفر خود را آماده کردم همه تیم ما خوشحال هستند، واقعاً هر کس که باشد خوشحال میشود که کار ما یک دفعه جور میشود خیلی خوشحال کنندهاست. واقعاً خیلی غافلگیر شدیم."
او همچنان گفت:
"از وقتیکه به ما ویزه امریکا را ندادند تا در مسابقات شرکت کنیم خیلی غمگین بودیم که چرا ما نتوانستیم قبول شویم و ایران قبول میشود و حالا که قبول شدیم خیلی خوب است که ما امریکا میرویم."
خانوادههای تیم روباتسازان افغانستان از شرکت دخترانشان در مسابقات بینالمللی رباتسازان در واشنگتن استقبال میکنند.
محمد آصف قادریان پدر یکی ازین دختران میگوید از اینکه دخترش به نمایندهگی از افغانستان با دیگر کشورهای جهان رقابت میکند احساس غرور میکند.
او افزود:
"کشور عقب مانده ما که از رده خارج بود، خوشحال هستم که حالا به سطح بالا قرار میگیرد و کنار جهانیان واقع میشود. ما خیلی خوشحال هستیم که به وقت کم و زمان کم که این دختران هیچ آمادهگی نداشتند و به دو یا سه روز همه کارها انجام شد این جای بسیار خوشحالی است."
آموزش روباتسازی در سالهای اخیر میان دختران مکاتب در ولایت هرات رواج یافتهاست.
مؤسسه فکر برتر در بخش رباتسازی بیش از ده مکتب دخترانه را بهخاطر آموزش ربات ساختن تحت پوشش دارد.
بهگفته مسئولین این مؤسسه، اکنون بیش از ۱۵۰ تن از دختران مکتب آموزش روباتسازی میبینند که شش تن از آنان بهخاطر اشتراک در اولین دور مسابقات روباتسازی رهسپار امریکا میشوند.
گزارش: شاهپور صابر