لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۴۱

م.م: در سال روان میلادی نزدیک به ۱۵۰ هزار تن در افغانستان بی‌جا شده‌اند


سازمان ملل‌متحد در یک گزارشی می‌گوید، در نتیجه ناامنی‌ها از آغاز سال جاری تا کنون، نزدیک به ۱۵۰ هزار تن در افغانستان، بی‌جا شده‌اند.

اما وزارت امور مهاجران و عودت کننده‌گان افغانستان شمار بی‌جا شده‌گان را بیشتر از رقمی می‌گوید که سازمان ملل‌متحد گزارش داده‌است.

  • دلیل این تفاوت چه است؟

سازمان ملل‌متحد می‌گوید، از آغاز سال ۲۰۱۷ میلادی تا کنون ۱۴۶۴۰۰ نفر در افغانستان بی‌جا شده‌اند.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل‌متحد در یک گزارشی می‌‌گوید که این رقم بی‌جا شده‌گان نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

تعداد بی‌جا شده‌گان در شش ماه اول سال ۶۲۰۱ میلادی به ۱۹۵ هزار نفر می‌رسید.

اما وزارت امور مهاجران و عودت کننده‌گان افغانستان شمار بی‌جا شده‌ها را بیش از این گزارش داده می‌گوید، بی‌جا شده‌گان داخلی نسبت به رقم که اداره سازمان ملل‌متحد گزارش داده بیشتر است.

حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجران و عودت کننده‌گان افغانستان در صحبتی با رادیو آزادی در مورد رقم بی‌جا شده‌گان گفت:

"آمار که نزد وزارت امور مهاجران و عودت کننده‌گان ثبت شده، از آغاز سال میلادی تا کنون یعنی در شش‌ ماه گذشته ۴۱۴۹۶ فامیل که تعداد افراد آن به ۲۴۸۹۷۶ نفر می‌رسد، از اثر ناامنی‌های و حوادث طبیعی در کشور بی‌جا شده‌اند. از این جمله ۹۵۴۵ خانواده که تعداد اعضای آن ۵۷۲۷۰ نفر می‌رسد، دوباره به مناطق اصلی‌شان برگشته‌اند."

مشاور مطبوعاتی وزارت امور مهاجران و عودت کننده‌گان دلایل تفاوت در ارائه ارقام را در این می‌داند که اداره هماهنگی سازمان ملل‌متحد تنها شماری را انعکاس می‌دهد که به آن‌ها کمک کرده و نام‌های آن‌ها را فهرست کرده‌اند و یا هم بی‌جا شده‌گانی را ثبت نام می‌کنند که به آن‌ها دسترسی دارند.

به‌گفتۀ حفظ احمد میاخیل، وزارت امور مهاجران و عودت کننده‌گان در همه ولایات دفتر دارد و می‌تواند شمار بی‌جا شده‌گان را دقیق ثبت کند.

میاخیل: در شش‌ماه گذشته ۴۱۴۹۶ فامیل به علت ناامنی بی‌جا شده‌اند

​بر اساس معلومات وزارت امور مهاجران و عودت کننده‌گان، اکثریت مردم در ولایات، کندز، هلمند، ننگرهار، بغلان، فاریاب، سرپل و ارزگان بی‌جا شده‌اند.

معلومات این وزارت نشان می‌دهد که کمک به این مردمان در دو بخش صورت می‌گیرد.

  • نخست به آن‌ها مواد خوراکه کمک می‌شود.
  • در بخش دوم تلاش می‌گردد که زمینه برگشت آن‌ها به مناطق‌شان فراهم شود.
XS
SM
MD
LG