وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانهاش در مورد قاچاق انسان در جهان، افغانستان را یکی از کشورهای دانستهاست که در آن در یک سال گذشته برای جلوگیری از قاچاق انسان پیشرفتهای زیاد صورت گرفتهاست.
این گزارش وزارت خارجه امریکا که به روز سه شنبه منتشر شد که افغانستان، قطر، میانمار و مالیزیا را از جمله کشورهای خواندهاست که در آن در یک سال گذشته اقدامات قابل ملاحظه برای جلوگیری از قاچاق انسان صورت گرفتهاست.
ولی با آنهم این کشورها شماری از معیارهای بین المللی برای از بین بردن این پدیده را تکمیل نکردهاند.
بر اساس این گزارش در ماه جنوری امسال حکومت افغانستان قانون جدید را تصویب کرد که هدف آن جلوگیری از انواع مختلف قاچاق انسان بوده و هم پدیده منفور بچه بازی را جرم دانست.
گزارش وزارت خارجه امریکا، این اقدام حکومت افغانستان را هم ستودهاست که بر اساس آن، حکومت به کمک تمویل جامعه جهانی، یک مرکز را برای نجات یافتهگان قاچاق انسان گشود.
بر اساس این گزارش حکومت افغانستان همچنان ۱۵ مرکز دیگر را احداث نموده که ۳۰۰ طفل افغان را از گماشته شدن در صفوف نیروهای امنیتی مانع شدهاند.
ولی با وجود این هم بر اساس این گزارش حکومت افغانستان نتوانستهاست خودش را با معیارهای بین المللی برابر سازد.
در گزارش در اشاره به استخدام اطفال کم سن به صفوف نیروهای امنیتی گفته شدهکه هنوزهم این مشکل جریان دارد.
همچنان از نواقص در حفاظت قربانیان قاچاق انسان نیز ابراز نگرانی شدهاست.
بر اساس گزارش حکومت افغانستان نتوانسته است معیارهای تشخیص قربانیان قاچاق انسان را مشخص سازد که به سبب آن با قربانیان قاچاق انسان گاهگاه به حیث مجرم برخورد میشود نه قربانی.
در گزارش وزارت خارجه امریکا به خانوادههای هم اشاره شدهاست که در کورههای خشت پزی از نسلها به اینطرف در بدل پول اندک به کار اجباری واداشته میشوند.
همچنان استفاده اطفال و زنان در قالین بافی نیز منبع نگرانی خوانده شدهاست.
کمیسون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید بیش از نصف اطفالیکه کار شاقه میکنند فقر آنها را به کار واداشتهاست.
در گزارش وزارت خارجه امریکا به حکومت افغانستان توصیه شدهاست به طور کامل جلو شمولیت اطفال در صفوف نیروهای امنیتی را بگیرد و هم تخطی کنندهگان از قانون قاچاق انسان را مجازات کند.