تعدادی زیاد از روزنامههای غربی در شمارههای اخیر خود گزارشها و تحلیلهای را به حمله روز پنجشنبه در شهر لشکرگاه در ولایت هلمند اختصاص دادهاند که در نتیجه آن حداقل صد تن کشته و زخمی شدند.
این حمله موتر بمب در برابر نمایندهگی "نوی کابل بانک" زمانی صورت گرفت که عساکر نیروهای امنیتی افغان برای گرفتن معاش هایشان آمده بودند.
اندپندنت
روزنامه اندپندنت چاپ بریتانیا با اشاره به این حمله مینویسد، با آنکه خشونتها در افغانستان بعد از آنکه طالبان آغاز حملات بهاری شان را اعلان کردند افزایش یافتهاست، ولی از ۲۶ می با آغاز ماه رمضان این خشونتها به اوج آن رسیدهاست.
به نوشته روزنامه اندپندنت، با آنکه طالبان در سال ۲۰۰۱ میلادی کنترول افغانستان را از دست دادند، ولی پس از آنکه در سال ۲۰۱۴ میلادی بخش اعظم نیروهای امریکایی و ایتلاف بین المللی افغانستان را ترک کردند، طالبان اکنون کنترول حدود ۴۰ درصد این کشور را در دست دارند.
واشنگتن پست
روزنامه واشنگتن پست نیز با اشاره به حمله بمبی اخیر در شهر لشکرگاه مینویسد، در پایان هفته جاری بعد از یکماه روزه برای مسلمانان روزهای جشن و شادیست. ولی ماه رمضان که زمان برای عبادت و نیایش است، با سلسله از حملات خونین در سرتاسر افغانستان که جان صدها تن را گرفت، خراب شدهاست.
روزنامه لاس آنجلس تایمز
روزنامه لاس آنجلس تایمز نیز در مورد این حمله مینویسد، در حالیکه تصور میشود شورشیان حدود ۸۰ درصد ولایت هلمند را در کنترول شان دارند، آنها بطور روبه افزایش در تلاش برای تصرف شهر لشکرگاه، فشار و تعرض بالای این شهر را افزایش دادهاند.
گاردین
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا، با نشر یک گزارش در مورد نیروهای امنیتی افغان که در ولایت کندز در خط مقدم جنگ با شورشیان قرار دارند مینویسد، نیروهای امنیتی افغان به حمایت نیروهای خاص امریکایی و حملات هوایی، با آغاز ماه رمضان حملات شان را بالای شورشیان افزایش داده، بخشهای از مناطقی را دوباره تصرف کردهاند که قبلاً طالبان آن را اشغال کرده بودند.
نشریه سازمان عفو بین الملل
نشریه سازمان عفو بین الملل یا امنستی انترنشنل، به مسئله بر چیدن خیمههای تحصن توسط نیروهای امنیتی از شهر کابل پرداخته مینویسد، نیروهای امنیتی افغانستان با تیراندازی بر تظاهر کنندهگان صلح آمیز با خونسردی در برابر زندهگی انسانها بی توجهی نشان دادند، در مقابل تظاهر کنندهگانی که در برابر وخیم شدن وضعیت امنیتی در آن کشور اعتراض میکردند.
به نوشته سازمان عفو بین الملل یا امنستی انترنشنل، هرنوع تصمیم مقامات در زمینه برهم زدن یک تظاهرات صلح آمیز، صرف زمانی باید گرفته شود که برای مقامات هیچ انتخاب دیگر در زمینه حراست از منافع مشروع آنها در مقایسه با حق گردهمایی مردم باقی نمانده باشد.
پر خوانندهترینها
۱