افغانستان
طالبان از مردم در غور جبراً عشر و زکات میگیرند

طالبان در برخی از ولسوالیهای غربی غور، زیر نام عشر و زکات از مردم به زور پول جمع آوری میکنند.
عبدالحی خطیبی سخنگوی والی غور با تأیید این خبر میگوید، که طالبان پس ازشکستشان در ولسوالیهای دولینه و شهرک دست به جمع آوری پول تحت نام عشر و زکات زدهاند.
به بیان آقای خطیبی، طالبان در شماری از ولسوالیهای غربی غور، بهخصوص ولسوالی تولک از هر فرد روزه دار مبلغ صد افغانی، از هر آسیاب ۷۰۰۰ افغانی از هر ماشین اره ۵۰۰۰ افغانی، از هر گاو ۵۰۰ افغانی و از هر راس مواشی مبلغ ۱۰۰ افغانی جبرآ بنام زکات از مردم پول میگیرند.
به گفته آقای خطیبی دستور جمع آوری این پول را ملا احمدشاه معاون والی نام نهاد طالبان برای غور و ملا عبدالرحمن کوچی یک تن از فرمانده هانشان صادر کردهاند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
پیروزی بند امیر در لیگ شپگیزه کریکت؛ دیدار مس عینک و سپینغر در جریان است

روز دوشنبه در دهمین دور لیگ شپگیزه کریکت دو دیدار برگزار شد.
دیدار اول صبح میان تیمهای بست ساتونکی و بند امیر شاماران انجام شد که در آن تیم بند امیر با اختلاف سه ویکت تیم بست ساتونکی را شکست داد.
با این پیروزی، بند امیر سومین برد خود را کسب کرد.
دیدار دیگر میان تیمهای مس عینک اتلان و سپینغر پرانگان آغاز شده و هنوز در جریان است.
آی او ام: کمکهای جهانی برای مهاجران بازگشته به افغانستان ضروری است

سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) اعلام کرده است که در دو هفته اخیر بیش از ۳۷۰ هزار مهاجر افغان از ایران به افغانستان بازگشتهاند.
این سازمان امروز دوشنبه با نشر ویدیویی در صفحه ایکس خود گفته است: "اگرچه ما بهویژه با زنان و کودکان بازگشته در بخشهای مختلف کمک کردهایم، اما همچنان به کمکهای بینالمللی نیاز داریم."
روز گذشته (یکشنبه) دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل (اوچا) در گزارشی گفته بود که در روزهای اخیر شمار مهاجران بازگشته از ایران کاهش یافته است.
با این حال، این نهاد گفته است که ممکن است در آغاز ماه اگست، شمار بازگشت مهاجران افغان از پاکستان افزایش یابد.
دولت پاکستان در ماه جاری کارتهای P.O.R مهاجران افغان دارای این مدرک را تمدید نکرده است.
نزدیک به یک و نیم میلیون مهاجر افغان دارای کارت P.O.R در پاکستان زندگی میکنند.
پنج کشته در دو رویداد ترافیکی در پروان

در ولایت پروان، در دو رویداد ترافیکی پنج نفر جان باختهاند.
خبرگزاری باختر، که تحت کنترل طالبان فعالیت میکند، امروز دوشنبه گزارش داد که این حوادث در ولسوالی سالنگ رخ دادهاند.
در این رویدادها چهار نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
از سوی دیگر، در ولسوالی دامان ولایت قندهار، در یک حادثه ترافیکی یک گردشگر خارجی زخمی شده است.
سخنگوی فرماندهی امنیت قندهار، اسدالله جمشید، به رسانههای داخلی گفته است: "این حادثه صبح امروز میان موتورسایکل گردشگر و یک موتر نوع تونُس باربری رخ داده است."
به گفته جمشید، گردشگر از ناحیه سر زخمی شده است.
مکالمۀ تیلیفونی متقی و عراقچی؛ محور گفتوگوها روند اخراج مهاجرین خوانده شده است

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان با عباس عراقچی، وزیر خارجۀ ایران، در بارۀ اخراج مهاجرین افغان از ایران صحبت کرده است.
خبرگزاری دولتی باختر در کنترل طالبان روز یکشنبه گزارش داد که در این تماس تیلیفونی، متقی تأکید کرده است که مهاجرین افغان باید به تدریج و با عزت به کشور خود بازگردند.
به گزارش باختر، عراقچی هم بر لزوم احترام به حقوق مهاجرین افغان تأکید کرده است.
گفتوگوها در بارۀ بازگشت عزتمندانۀ مهاجرین افغان در حالی صورت میگیرد که صدها هزار پناهندۀ افغان در چند ماه گذشته به اجبار از ایران اخراج شدهاند.
این درحالیست که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران نیز اخیراً به وزارت داخلۀ این کشور دستور داده است که در روند اخراج مهاجرین افغان نهایت احتیاط را به کار گیرد تا تصور منفی در بین افغانها نسبت به ایران ایجاد نشود.
احتمال جاری شدن سیلاب در سه ولایت شرقی افغانستان

بر اساس پیشبینی ادارۀ هواشناسی حکومت طالبان، امروز ۳ ولایت شرقی افغانستان گواه ریزش بارانهای شدید و جاری شدن سیلابها خواهند بود.
به گفتۀ این اداره، این ولایتها شامل نورستان، کنر و خوست اند.
رادیو و تلویزیون ملی افغانستان در کنترل طالبان نیز به نقل از این اداره گزارش داده است که احتمال وزش باد شدید در برخی مناطق مرکز، غرب، شرق و جنوب کشور وجود دارد.
این درحالیست که اخیراً جاری شدن سیلابها در ولایتهای پکتیا، خوست و بدخشان تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی به باشندگان این ولایتها وارد کرده است.
اوچا میگوید که شمار برگشت کنندگان از ایران در روزهای اخیر کاهش یافته است

دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) میگوید که این کاهش از ۱۹ جولای به این سو به میان آمده، اما ممکن است که روند برگشت مهاجرین افغان از پاکستان پس از ۳۰ جولای افزایش یابد.
اوچا در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرده، افزوده است، در ۱۹ جولای شمار برگشت کنندگان حدود ۹ هزار بوده، اما از آن زمان به بعد در این شمار کاهش به میان آمده است.
این ادارۀ ملل متحد میگوید که به دلیل عدم تمدید مهلت کارتهای "پی او آر" ممکن است که شمار برگشتکنندگان از پاکستان پس از ۳۰ جولای افزایش یابد.
درحال حاضر شمار مهاجرین افغان دارای کارت "پی او آر" در پاکستان به ۱.۴ میلیون تن میرسد.
این درحالیست که ایران روند اخراج مهاجرین افغان را اخیراً شدت بخشیده که به گفتۀ اوچا، تنها از اول تا ۱۹ جولای ۴۶۰ هزار افغان از ایران برگشته اند و یا اخراج شده اند.
جام آسیایی کریکت از ۹ سپتمبر با بازی افغانستان و هنگکنگ آغاز میشود

قرار است رقابتهای جام آسیایی از ۹ سپتمبر با دیدار افغانستان و هنگکنگ آغاز شود.
در این مسابقات بیستاووره، تیم افغانستان در گروه B با تیمهای بنگلادش، هنگکنگ و سریلانکا بازی میکند.
گروه A نیز شامل هند، عمان، پاکستان و امارات متحده عربی خواهد بود.
بازی دوم افغانستان در مرحله گروهی ۱۶ سپتمبر مقابل بنگلادش و بازی سوم ۱۸ سپتمبر برابر سریلانکا برگزار میشود.
جام آسیایی ۲۰۲۵ به میزبانی امارات برگزار خواهد شد. این اعلام در حالی صورت گرفت که اختلافات سیاسی میان هند و پاکستان، برگزاری این رقابتها را با چالش روبهرو کرده بود.
نخستین دیدار هند و پاکستان در این تورنمنت ۱۴ سپتمبر انجام خواهد شد.
پزشکیان: مقامهای ایرانی باید در رسیدگی به مسائل مربوط به مهاجران افغان با دقت عمل کنند

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران میگوید که به وزارت داخله این کشور دستور داده و تاکید کرده است که در مسایل مربوط به سازماندهی مهاجران افغان از دقت زیاد کار بگیرد تا به گفته او ذهنیت منفی نزد افغانها ایجاد نشود.
این اظهارات درحالی است که ایران اخیراً اخراج دسته جمعی مهاجران افغان را بهطور چشمگیری افزایش داده و مهاجران افغان از افزایش خشونت، بدرفتاری و برخورد توهین آمیز از سوی نیروها و برخی از شهروندان ایران خبر داده اند.
سفارت ایران در کابل خبر داد که پزشکان روزشنبه ۲۶ جولای در دیدار با کارمندان وزارت خارجه کشورش، افغانستان را "همسایه عزیز" خواند و گفت که از گسترش روابط با افغانستان حمایت میکند و در صورت فراهم شدن آمادگیها و تنظیمات لازم آماده سفر به این کشور است تا فصل جدیدی را در تاریخ روابط باز کند.
ایران هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته اما روابط نزدیک دیپلوماتیک با این گروه دارد.
اخراج مهاجرین افغان صنعت ساختمان تهران را با مشکلات جدی مواجه کرده است

ایرج رهبر، رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان عمومی تهران میگوید که صنعت ساختمان، به ویژه در تهران، به دلیل اخراج کارگران افغان با مشکلات جدی مواجه شده است.
او در مصاحبهای با خبرگزاری ایلنا که روز جمعه، ۳ اسد منتشر شد، گفت که بیش از ۵۰ درصد کارگران ساختمانی در تهران افغان بودند و اکنون که آنها کشور را ترک کردهاند، برخی از پروژهها به تأخیر افتاده و تولید کاهش یافته است.
رهبر میافزاید که کارگران افغان قبلاً در زمینههای مختلفی از جمله سیمنتریزی، سنگتراشی، بنایی و کارهای عمومی کار میکردند و اکنون یافتن کارگران ایرانی برای این حرفهها زمان میبرد.
او همچنین گفت که کارگران ایرانی به کارهای ساختمانی ساده علاقه چندانی ندارند، زیرا دستمزد آنها پایین است، اما کارگران افغان با دستمزد پایین، بدون بیمه اجتماعی رنج زیادی میکشند، به همین دلیل کارفرمایان آنها را در اولویت قرار میدهند.
رئیس اتحادیۀ تولیدکنندگان صنعتی تهران همچنین گفت که دستمزد یک کارگر ایرانی برابر با دو کارگر افغان است.
حکومت طالبان رسماً به ممنوعیت صادرات افغانستان به هند از طریق پاکستان اعتراض کرده است

رسانههای پاکستانی دیروز (جمعه) گزارش دادند که یک هیئت عالیرتبه به رهبری معاون وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در سفر اخیر خود به این کشور، مذاکرات مفصلی با مقامات پاکستانی در مورد این موضوع انجام داده است.
منابع دولتی پاکستان به رسانههای پاکستانی گفتند که هیئت طالبان خاطرنشان کرده که پاکستان از ماه می امسال اجازۀ صادرات کالاهای افغانستان به هند از طریق بندر واگه را نداده است که این امر با توافقنامۀ تجارت ترانزیتی افغانستان و پاکستان در سال ۲۰۱۰ در تضاد است.
هیئت طالبان به مادهای از این توافقنامه که به افغانستان اجازه میدهد از طریق بندر واگه به یک کشور سومی صادرات داشته باشد، اشاره کرده و نگرانی خود را در مورد آن ابراز داشت.
این منابع گفتند که هیئت پاکستانی به رهبری معاون وزیر تجارت پاکستان، سیاست جدید را برای مقامات طالبان توضیح داد و گفت که پاکستان از ماه می امسال تجارت کشورهای سومی با هند را از طریق پاکستان ممنوع کرده است و این تصمیم به دلیل تنشهای اخیر گرفته شده است.
این منابع افزودند که هیئت پاکستانی به مقامهای طالبان گفته اند که طبق سیاست فعلی، هیچ تجارت کشور سومی از پاکستان به هند مجاز نیست و این تصمیم بر اساس منافع ملی این کشور گرفته شده است.
قرار است این موضوع در مذاکرات آینده بین دو طرف مورد بحث قرار گیرد تا از اختلاف احتمالی در چارچوب دوجانبۀ تجارت ترانزیتی جلوگیری شود.
تاجران افغان میگویند که موانع پاکستان برای صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه، خسارات سنگینی به آنها وارد کرده است.